Lai iegūtu vislabāko no kafijas, ir jāzina, kā iestatīt sava jaunā espresso aparāta kafijas dzirnaviņas, un, galvenais, jāzina, kad un kāpēc veikt noteiktas izmaiņas, lai iegūtu labus rezultātus. Ikvienam ir atšķirīgas gaumes attiecībā uz kafiju, tāpēc nav nepareizu vai pareizu, bet, izmantojot šo praktisko rīku, jūs varat ātri nonākt pie labas sākumpunkta.
PADOMI PIRMS BRUĢĒŠANAS:
Izmantojiet labas kvalitātes pupiņas, kas paredzētas espresso, jo brūvēšanas kafijas pupiņas tiek grauzdētas citādi un nesniegs labus rezultātus. Izplatīta problēma ir tā, ka mašīna nesasniedz pareizo brūvēšanas spiedienu 9 bāros, un tā vietā tiek iegūta ūdeņaina kafijas konsistence, nevis krēmīga, zeltaini brūna espresso. Tas ir saistīts ar to, ka ir izmantotas vai nu brūvēšanas kafijas pupiņas, vai vecas pupiņas (vairāk nekā 2 mēnešus vecas).
BRŪVĒŠANAS PADOMI:
DIVKĀRTĪGAM ESPRESSO: Izmantojiet no 17 līdz 18g kafijas divkāršajā filtra grozā (nepresētā), mērķis ir iegūt divreiz vairāk kafijas (espresso) nekā maltās kafijas daudzums filtra grozā, tādējādi attiecība ir 1:2. Tātad, ja Par izmantojat 18g maltās kafijas, jums jāsasniedz apmēram 36g espresso ar brūvēšanas laiku no 25 līdz 30 sekundēm. Tāpēc svari būs noderīgi, lai iestatītu kafijas automātu. Lai iegūtu pareizo espresso daudzumu labā brūvēšanas laikā (25-30 sek), jāpielāgo dzirnaviņu malšanas iestatījums. Ja jūs iegūstat tilpumu pārāk īsā laikā, jums jāmalina smalkāk, un, ja jūs iegūstat tilpumu (36g) vairāk nekā 30 sekunžu laikā, jums jāmalina rupjāk.
SOĻI, KAS JĀSEKO, LAI NONĀK TUVI RĒĢISTRAM:
SOĻIS 1: Nosveriet un samaliet pupiņas
Nosveriet 18g kafijas un ielejiet to tukšajā pupiņu tvertnē un maliet, līdz viss ir samalts filtra grozā un nospiediet puku. Tagad jūs zināt, ka filtra grozā ir tieši 18g maltās kafijas.
SOĻIS 2: Sagatavošana pirms brūvēšanas
Ievietojiet kafiju mašīnā. Izvēlieties brūvēšanu skārienekrānā, pēc tam izvēlieties pielāgotu brūvēšanas laiku un nosakiet to uz 30 sek.
SOĻIS 3: Izmantojiet svarus
Novietojiet kafijas krūzi uz maziem svariem un pēc tam novietojiet abus svari un kafijas krūzi zem mašīnas.
SOĻIS 4: Sāciet brūvēšanu
Sāciet brūvēšanu, sekojiet līdzi svariem, un tiklīdz svari parāda 36g, apstājiet brūvēšanu un skatieties brūvēšanas laiku ekrānā.
SOĻIS 5: Pārbaudiet laiku
Par ja laiks rāda mazāk par 25 sekundēm, jums jāmalina smalkāk, ja laiks rāda vairāk par 30 sekundēm, jums jāmalina rupjāk.
SOĻIS 6: Veiciet Par procesu, līdz nonākat pareizajā laika intervālā.
Veiciet Par 1.-5. soļus, līdz iegūstat laiku starp 25 un 30 sekundēm. Kad esat sasniedzis šo aptuveni, tad ir jāveic smalki pielāgojumi, līdz esat apmierināts ar garšu, kas ir ļoti grūti sniegt atgriezenisko saiti. Un visbeidzot, saglabājiet savu brūvēšanas laiku, izveidojot savu dzērienu ekrānā.
Pēdējais solis: Iestatiet laiku uz kafijas dzirnaviņām
Tagad, kad esi nonācis līdz šim punktam, tu esi izdevies iegūt malšanas iestatījumu, kas ir ļoti labs, kur tu, cerams, esi ieguvis labi līdzsvarotu espresso nosakot kafijas daudzumu (g) un tilpumu espresso (g) un ieguvis labu laiku, ko tu esi saglabājis ekrānā un arī piezīmējis, kādu malšanas iestatījumu tu nepieciešams tam. Pēdējais solis ir noskaidrot, cik daudz sekunžu nepieciešams dzirnavām, lai samaltu 18g šajā piemērā tavam pagatavošanai, nevis katru rītu jāsvēra.
1. SOLIS: Izvēlies laiku 12 sekunžu uz ekrāna
2. SOLIS: Aizpildi visu savu pupiņu tvertni ar savām pupiņām
3. SOLIS: Nosver savu portafilter ar filtra grozu, kad tas ir tukšs
4. SOLIS: Ieslēdz dzirnavas un ļauj tām malti līdz tās apstājas pašas (pēc 12 sekundēm šajā gadījumā)
5. SOLIS: Nosver savu portafilter ar filtra grozu, kurā ir svaigi samalta kafija, un novēro vērtību (grami).
6. SOLIS: Ja Par svars ir virs 18g, samazini laiku. Ja Par svars ir zem 18g, palielini laiku.
7. SOLIS: Veic Par procesu 2-6, līdz tu iegūsti vēlamo svaru.
Par Tu esi izlasījis līdz šim, tāpēc es vēlos pateikties, ka tev bija pacietība izlasīt šo. Tagad tu esi pabeidzis iestatīt savu espresso mašīnu.