Pāriet uz saturu
Fransk press - Barista och Espresso

French Press

French Press, jeb French press ir mūžīga kafijas automāts, kas katru reizi pagatavos spēcīgu un aromātisku kafijas tasi. Pagatavojot rupji maltu kafiju tieši karstā ūdenī un pēc tam atdalot to ar metāla sieta presi, tiek saglabātas kafijas dabīgās eļļas un garšas. Rezultāts? Pilnvērtīga, apaļa un intensīva garšas pieredze bez filtriem vai ierīcēm.

Neatkarīgi no tā Par Neatkarīgi no tā, vai esat iesācējs vai kafijas entuziasts, franču prese ir lieliska izvēle tiem, kas vēlas pilnībā kontrolēt savu kafijas pagatavošanu. Viegli lietojama, viegli tīrāma un pilnībā bez plastmasas vai papīra filtriem – tikai tīra kafija, tāda, kādai tai jābūt.

}
  • - 7%

Timemore U French Press

  • - 7%

Timemore U French Press


} }
  • - 6%

Tiamo French Press

  • - 6%

Tiamo French Press


} }
  • izpārdots

  • - 5%

Tiamo French Press nerūsējošais tērauds

  • izpārdots

  • - 5%

Tiamo French Press nerūsējošais tērauds


} }
  • - 5%

Fellow Clara - Francūžu prese

  • - 5%

Fellow Clara - Francūžu prese


}

Bieži uzdotie jautājumi un atbildes

Kas ir franču preses kafija?

Franču preses kafija ir alus darīšanas metode, kurā rupji malta kafija tiek sajaukta tieši ar karstu ūdeni un pēc tam nospiests caur metāla tīkla filtru. Alus darītava - bieži sauc par preses cag vai French Press - Nepieciešama ne elektrība, ne filtrpapīrs, kas padara to gan vienkāršu, gan videi draudzīgu. Šī metode nodrošina pilnu kafiju ar daudz ķermeņa, jo dabiskās eļļas no kafijas pupiņām netiek filtrētas kā papīra filtros. Rezultāts ir bagāta un garšīga glāzes apaļas mutes sajūtas, kas ir lieliski piemērota tiem, kas novērtē spēcīgu garšu un pilnu aromātu.

Kā izmantot franču presi?

Franču preses izmantošana ir vienkārša, bet proporcijām un laikam ir nepieciešama neliela sajūta. Sāciet, pievienojot rupji maltu kafiju krūzē - labs sākumpunkts ir apmēram 60 g kafijas uz litru ūdens. Pēc tam pārlejiet ūdeni starp 92–96 ° C (tūlīt pēc vārīšanas). Maigi samaisīt Par Lai pārliecinātos, ka visa kafija tiek iemērc. Uzlieciet uz vāka, nenospiežot presi un ļaujiet kafijai 4 minūtes mērcēt. Tad nospiediet lēnām un vienmērīgi pa presi. Pasniedziet tūlīt pēc nospiešanas, lai izvairītos no pārmērīgas extrakcijas, kas citādi var radīt rūgtu garšu.

Kāda veida kafija ir vislabākā franču presei?

Franču presei ir ieteicama svaigi malta kafija Rupja slīpēšanas pakāpe, līdzīgi kā jūras sāls pēc izmēra. Aptuveni malta kafija nodrošina pat ekstrakciju un samazina mākoņainas kafijas risku. Cepšanas pakāpe ir garšas jautājums - starpposma rūsa un tumša rūsa ir visizplatītākā, jo tie piešķir pilnīgu, šokolādes un riekstu raksturu. Franču prese ir arī lielisks veids, kā izjust vienas izcelsmes kafiju, jo šī metode saglabā gan ķermeņa, gan garšas toņus, kas nozīmē, ka izcelsme patiešām spīd.

Kā notīrīt franču presi?

Lai saglabātu tīru garšu un ilgu kalpošanu, pēc katras lietošanas jums vajadzētu tīrīt franču presi. Sāciet ar kafijas tvertnes iztukšošanu - vēlams kompostā vai atkritumos (izvairieties no tā izliešanas kanalizācijā, jo tas var izraisīt apstāšanos). Izskalojiet krūzi ar siltu ūdeni un noņemiet filtru. Nomazgājiet visas daļas ar siltu ūdeni un vieglu mazgāšanas līdzekli. Lai noņemtu eļļas atlikumus, kas var ietekmēt garšu, vēlams izmantot nelielu suku uz sietiņa. Regulāra tīrīšana ir atslēga labākai kafijai un ilgtspējīgam alus darītājam.

Kā franču prese atšķiras no citām alus darīšanas metodēm?

Francijas prese atšķiras no citām metodēm, piemēram, pour over, Alus darīšanas mašīna vai espresso alus darītava vairākos veidos. Lielākā atšķirība ir tā, ka tajā neizmanto papīra filtrus - kas nozīmē, ka kafijas dabiskās eļļas paliek dzērienā. Tas dod bagātīgāku garšu un pilnīgāku ķermeni. Atšķirībā no espresso mašīnas, franču presei nav nepieciešama elektrība un nav spiediena, padarot to pieejamāku un pārnēsājamāku. Tas ir arī mazāk tehniski prasīgs nekā pour over, Kas padara to ideālu iesācējiem, kuri vēlas pagatavot patiešām labu kafiju bez grūtībām.

Kā izvairīties no kafijas kļūst mākoņaina franču presē?

Mākoņaina kafija parasti ir saistīta ar faktu, ka slīpēšanas pakāpe ir pārāk jauka, kas nozīmē, ka mazas daļiņas slīd pa filtru. Tāpēc vienmēr lietojiet rupji maltu kafiju - tas ir īpaši svarīgi franču presē, kur sietiņš neuztver tik mazas daļiņas kā papīra filtrs. Vēl viens padoms ir izvairīties no pieskāriena Par Pēc alus pagatavošanas kafija pārāk daudz, jo tā var sākt nogulsnes. Arī lēnām un vienmērīgi nospiediet presi un viegli ielejiet kafiju, nesaturot krūzi. Ja vēlaties vēl skaidrāku kafiju, pirms pasniegšanas varat to sasmalcināt caur papildu filtru.

Iepirkšanās ratiņi

Jūsu iepirkumu grozs šobrīd ir tukšs

Iepērcieties tagad