Kas ir Pour Over-kafija?
Pour over-kafija ir manuāla pagatavošanas metode, kurā karstu ūdeni lēnām un vienmērīgi ielej virs maltas kafijas a dripper, ko novieto virs tases vai karafes. Ūdens tiek filtrēts caur kafiju, iegūstot garšas un eļļas, un pilināts zemāk esošajā traukā. Atšķirībā no automātiskajām alus pagatavošanas metodēm nodrošina pour over alus darītava pilnībā kontrolē katru mainīgo, tostarp ūdens temperatūru, ieliešanas ātrumu un pagatavošanas laiku, padarot to par ļoti pielāgojamu metodi.
Pour over-Tehnika prasa praksi un pacietību, bet balva ir tase kafijas, kas ir tīra, sabalansēta un pilna ar sarežģītām garšām, kuras pretējā gadījumā pazustu ātrākas pagatavošanas metodēs.
Kāpēc V60?
Hario V60, ko izstrādājis Japānas uzņēmums Hario, ir viens no populārākajiem rīkiem pour over- alus darīšana, pateicoties tās unikālajam dizainam un piedāvātajai precizitātei. V60 ir nosaukts tā V formas, 60 grādu konusa dēļ, kura iekšpusē ir spirālveida izciļņi un liels caurums apakšā. Šis vienkāršais, bet ģeniālais dizains ļauj ūdenim vienmērīgi plūst caur kafiju, veicinot optimālu ekstrakciju un uzlabojot garšu skaidrību un sarežģītību.
Galvenās iezīmes V60:
Atbilstoši: 60 grādu konusa forma ļauj ūdenim plūst uz kafijas gultas centru, palīdzot iegūt bagātīgās garšas un aromātus.
Spirālveida izciļņi: Izciļņi pilinātāja iekšpusē rada spraugu starp filtru un konusa sieniņu, nodrošinot vienmērīgu gaisa plūsmu un novēršot pārmērīgu izsūkšanos.
Liels caurums: Atšķirībā no dažām pilināšanas metodēm, V60 lielie caurumi ļauj alus darītājam kontrolēt ūdens plūsmas ātrumu, ļaujot veikt precīzu regulēšanu, pamatojoties uz maluma līmeni un ieliešanas tehniku.
Kā pagatavot ar V60: soli pa solim ceļvedis
Brūvēšana ar V60 ir tikpat māksla, cik zinātne. Šeit ir sniegts soli pa solim ceļvedis tehnikas apguvei:
1. Savāciet savu aprīkojumu
Brūvēt ar V60 vai jums ir nepieciešams:
Hario V60-dripper
V60 papīra filtrs
Svaigi maltas kafijas pupiņas
Dzirnaviņas ar slīpēšanas iestatījumiem (vienmērīgai slīpēšanai)
Zoss kakla tējkanna (kontrolētai izliešanai)
Digitālā skala (precizitātei)
Taimeris
Tasīte vai karafe kafijas savākšanai
2. Izmēriet un sasmalciniet kafiju
Standarta kafijas un ūdens attiecība pour over parasti ir apm 1:15 vai 1:16. Tas nozīmē, ka uz katru gramu kafijas vajag 15-16 gramus ūdens. Vienai tasei varat sākt ar 18-20 gramiem kafijas un 300-320 gramiem ūdens.
Sasmalciniet kafiju līdz vidēji smalkai konsistencei, līdzīgai galda sālim. Pārāk smalki samalta kafija var izraisīt pārmērīgu ekstrakciju, savukārt pārāk rupji samalta kafija var izraisīt nepietiekamu ekstrakciju.
3. Izskalojiet filtru
Ievietojiet papīra filtru V60-pilinātāju un caur to ielej karstu ūdeni, lai izskalotu filtru un uzsildītu pilinātāju. Tas novērš jebkādu papīra garšu no filtra un uzsilda jūsu krūzi vai karafi. Izmetiet skalošanas ūdeni.
4. Pievienojiet maltu kafiju
Ievietojiet svaigi maltu kafiju filtrā un viegli sakratiet pilinātāju, lai izlīdzinātu kafijas gultni. Tas nodrošina vienmērīgu kafijas gultni, kas ir ļoti svarīga vienmērīgai nosūkšanai.
5. Ļaujiet kafijai uzziedēt
Sāciet ar nelielu ūdens daudzumu (apmēram divreiz lielāku par kafijas svaru) pārlejiet kafiju, tikai tik daudz, lai to pilnībā samitrinātu. Šo pirmo ieliešanu sauc par "ziedēšanu" un ļauj kafijai atbrīvot notvertās gāzes, uzlabojot garšas ekstrakciju. Ļaujiet kafijai ziedēt apm 30-45 sekundes.
6. Sāciet liet
Pēc ziedēšanas sāciet galveno ielejšanu. Izmantojot tējkannu ar zoss kaklu, lēnām, apļveida kustībām ielejiet ūdeni no kafijas gultas centra uz āru, neskarot filtru. Ielejiet vienmērīgi un vienmērīgi, ar ātruma kontroli.
Turpiniet pievienot ūdeni pa partijām, lejot ik pēc 20-30 sekundēm, līdz esat sasniedzis vēlamo ūdens daudzumu (parasti apmēram 300 grami vienai tasei). Mērķis ir uzturēt vienmērīgu ūdens līmeni un nodrošināt, lai kafija būtu vienmērīgi piesātināta.
7. Ļaujiet tam pilēt un baudīt
Kad esat pabeidzis ieliešanu, ļaujiet kafijai pilnībā izplūst caur filtru. Tam vajadzētu aizņemt aptuveni 2,5 līdz 3,5 minūtes visam pagatavošanas laikam atkarībā no maluma un ūdens temperatūras. Gala rezultāts ir tīra, sabalansēta kafijas tase, kas izceļ jūsu pupiņu sarežģītās garšas.
Padomi, kā pilnveidot savu V60- alus darīšana
Izmantojiet svaigu kafiju: Lai iegūtu labākos rezultātus, vienmēr izmantojiet svaigi maltas augstas kvalitātes kafijas pupiņas. Kafijas svaigumam var būt liela ietekme uz garšu.
Pārbaudiet ūdens temperatūru: Ideāla ūdens temperatūra priekš pour over atrodas starp 92-96°C. Pārāk karsts ūdens var izraisīt pārmērīgu ekstrakciju, savukārt pārāk auksts ūdens var izraisīt nepietiekamu ekstrakciju.
Eksperimentējiet ar slīpēšanas pakāpi: Slīpēšanas pakāpei ir izšķiroša nozīme ekstrakcijā. Par kafija garšo rūgta vai pārāk stipra, mēģiniet izmantot rupjāku malumu. Par tas ir vājš vai nepietiekami attīstīts, var būt nepieciešama smalkāka malšana.
Pat liešana: Tējkanna ar zoss kaklu ir būtiska, lai kontrolētu ieliešanu. Vienmērīga, vienmērīga liešana palīdz nodrošināt, ka kafijas gulta ir vienmērīgi piesātināta un ekstrakcija ir līdzsvarota.
Pierakstiet savus rezultātus: Tāpat kā ar visām manuālajām alus pagatavošanas metodēm, nelielas izmaiņas var būtiski ietekmēt gala rezultātu. Ierakstiet maluma, ūdens temperatūru, kafijas un ūdens attiecību un liešanas tehniku, lai varētu pielāgot un pilnveidot savu brūvējumu.
Kāpēc izvēlēties V60?
V60 ir ideāli piemērots tiem, kas savā alus darīšanā novērtē gan precizitāti, gan radošumu. Tā dizains un elastība padara to ideāli piemērotu eksperimentēšanai ar dažādām pupiņām un alus pagatavošanas parametriem, piedāvājot bezgalīgas garšas izpētes iespējas. V60-metode ir īpaši pazīstama ar tīras, spilgtas kafijas pagatavošanu ar skaidri izteiktām garšām, padarot to par iecienītu gan baristu, gan mājas alus darītavu vidū.
Secinājums
V60 pour over-tehnika ir manuālas kafijas pagatavošanas meistarklase, kurā precizitāte, pacietība un prakse tiek atalgota ar skaisti sabalansētu kafijas tasi. Neatkarīgi no tā Par vēlaties izpētīt vienas izcelsmes pupiņu smalkās nianses vai vienkārši vēlaties izbaudīt taustāmāku brūvēšanas procesu, piedāvājumus V60 nepārspējama pieredze. Pilnveidojot savu tehniku, eksperimentējot ar mainīgajiem lielumiem un izbaudot procesu, jūs atraisīsiet visu kafijas pupiņu potenciālu un pacelsiet savu kafijas ceļojumu jaunos augstumos.