Cold brew kafija pēdējos gados ir kļuvusi populārāka, piedāvājot gludu, mazāk skābu alternatīvu tradicionāli pagatavotai karstai kafijai. Neatkarīgi no tā Par Jūs esat pieredzējis kafijas cienītājs vai tikko sāciet izpētīt speciālo kafiju, ger cold brew atsvaidzinoša un garšīga pieredze, ko var baudīt visu gadu. Šajā rokasgrāmatā mēs aplūkojam, ko cold brew kafija ir, kā tā tiek pagatavota un kāpēc tā ir kļuvusi par iecienītu daudzu kafijas entuziastu vidū.
Kas ir Cold Brew Kafija?
Cold brew kafija ir pagatavošanas metode, kurā izmanto aukstu ūdeni un kafijai ļauj nostāvēties ilgāku laiku, lai no kafijas pupiņām iegūtu garšas. Atšķirībā no ledus kafijas, kas tiek pagatavota karsta un pēc tam atdzesēta, tā tiek atstāta stāvēt cold brew nekad nav par karstu. Rezultāts ir gluda, dabiski salda kafija ar maigu garšas profilu, kas ir mazāk rūgta un līdzsvarotāka nekā tradicionāli pagatavota kafija.
Kā rīkoties Cold Brew Kafija: soli pa solim
Izdarīt cold brew kafija mājās ir neticami vienkārša, un rezultāts ir pūļu vērts. Lūk, kā pagatavot savu partiju:
Kas jums nepieciešams:
Rupji malta kafija: Vidēja vai rupja malšana ir ideāla, lai izvairītos no pārmērīgas ekstrakcijas un rūgtuma.
Auksts ūdens: Labākai garšai izmantojiet filtrētu ūdeni.
Konteiners: liela kanna, franču prese vai speciāla cold brew- alus darītava darbojas labi.
Filtrs: Par Ja neizmantojat franču presi, jums būs nepieciešams smalks siets vai kafijas filtrs, lai atdalītu pupiņas no šķidruma.
Norādījumi:
Izmēriet kafiju un ūdeni: Labs sākumpunkts ir 1 tase rupji maltas kafijas uz 4 glāzēm ūdens, taču to var pielāgot pēc garšas. Par ja vēlaties stiprāku koncentrātu, izmantojiet vairāk kafijas.
Sajauc kafiju un ūdeni: Sajauciet kafijas pupiņas un aukstu ūdeni savā traukā. Caurule Par uzmanīgi, lai visas pupiņas būtu izmērcētas.
Ļaujiet tai vilkt: Pārklājiet trauku un ļaujiet maisījumam ievilkties ledusskapī 12 līdz 24 stundas. Jo ilgāk tas turas, jo intensīvāka garša.
Izkāš kafiju: Pēc pagatavošanas izkāš kafiju caur smalku sietu, siera drānu vai kafijas filtru, lai noņemtu pupiņas. Par ja izmantojat franču presi, vienkārši nospiediet virzuli uz leju, lai atdalītu šķidrumu.
Pasniedziet: Ielej cold brew uz ledus, atšķaida ar ūdeni vai pienu Par pēc vēlēšanās un izbaudi!
Priekšrocības no Cold Brew Kafija
Cold brew ne tikai tirgojas Par garša – šai alus pagatavošanas metodei ir vairākas citas priekšrocības:
Zemāks skābes saturs: Cold brew-procesa rezultātā tiek iegūta kafija, kurā ir daudz mazāks skābes saturs salīdzinājumā ar karsti pagatavotu kafiju. Tas padara to par lielisku iespēju cilvēkiem ar jutīgu vēderu vai tiem, kuriem karsta kafija šķiet pārāk spēcīga gremošanas sistēmai.
Mazāk rūgtuma: Jo cold brew neietver pupiņu karsēšanu, tiek iegūts mazāk rūgto vielu, kā rezultātā tiek iegūta vienmērīgāka, saldāka kafijas tase.
Ilga izturība: Cold brew kafijas koncentrātu var uzglabāt ledusskapī līdz divām nedēļām, nezaudējot savu garšu. Tādējādi ir ērti pagatavot lielu partiju un baudīt svaigu kafiju vairākas dienas.
Daudzpusība: Cold brew var baudīt tieši, uz ledus, atšķaidīt ar ūdeni vai pienu vai pat izmantot kā pamatu kafijas dzērieniem vai citiem radošiem dzērieniem. Tā koncentrētā garša piedāvā lielu elastību.
Komforts: Kad tas ir izdarīts, ir cold brew gatavs pasniegšanai tieši no ledusskapja, padarot to par ātru un vienkāršu iespēju, īpaši karstās vasaras dienās, kad nevēlaties pagatavot karstu kafiju.
Kā garšo Cold Brew Salīdzinot ar karsti pagatavotu kafiju?
Salīdzinot cold brew ar tradicionāli pagatavotu kafiju garšas un tekstūras atšķirības ir pamanāmas:
Maigums: Cold brew ir pazīstama ar savu maigo tekstūru un maigo garšu. Tai trūkst asā skābuma un dzēluma, ko var atrast karstā kafijā, kā rezultātā iegūst dabiski saldāku garšu.
Garšas sarežģītība: Karstai kafijai mēdz būt sarežģītāks garšas profils ar spilgtām notīm un augstāku skābumu, savukārt cold brew piedāvā tiešāku un smalkāku garšu, kas ir mazāk skāba un vairāk vērsta uz pupiņu dabisko saldumu.
Kofeīna saturs: Cold brew bieži vien ir vairāk koncentrēta nekā karsti pagatavota kafija, kas nozīmē, ka tajā var būt lielāks kofeīna saturs vienā porcijā. Tomēr, lai pielāgotu stiprumu, to var viegli atšķaidīt ar ūdeni vai pienu.
Temperatūra: Cold brew baudīja atdzesētu vai virs ledus, padarot to ideāli piemērotu karstam laikam. Karsti pagatavota kafija ir vislabākā aukstos rītos vai tad, kad kārojas pēc karsta dzēriena.
Kāpēc darīt Cold Brew Kafija?
Ir vairāki iemesli, kāpēc jūs varētu izvēlēties cold brew salīdzinājumā ar tradicionālajām alus pagatavošanas metodēm:
Atsvaidzinošs variants karstam laikam: Cold brew ir ideāls risinājums tiem, kam patīk kafija, bet siltajos mēnešos vēlas kaut ko atsvaidzinošu. Tā atdzesētā daba padara to par ideālu vasaras kafijas dzērienu.
Saudzīgāks pret vēderu: zemāks skābes saturs cold brew kafija atvieglo gremošanas sistēmu, kas ir īpaši izdevīga cilvēkiem, kuri cieš no skābes refluksa vai citām kuņģa problēmām.
Konsekvence un ērtība: Cold brew ir lieliski piemērots gatavošanai lielās partijās. Kad kafija ir gatava, varat to uzglabāt ledusskapī, un gatava kafija būs pieejama vairākas dienas, padarot to ērtu noslogotos rītos vai gadījumos, kad vēlaties ātri pagatavot kafiju.
Eksperimentēšana un daudzpusība: Aukstā brūvējuma koncentrētā daba padara to par jautru pamatu, lai eksperimentētu ar dažādām garšām, piedevām, piemēram, vaniļu vai kanēli, un pat pagatavotu kafijas dzērienus vai kokteiļus.
Secinājums
Cold brew kafija piedāvā gludu, garšīgu un daudzpusīgu alternatīvu tradicionālajai karsti pagatavotai kafijai. Pagatavošanas vienkāršība, zemāks skābums un atsvaidzinošās īpašības padara to par iecienītu izvēli kafijas cienītāju vidū visur. Neatkarīgi no tā Par jūs meklējat maigāku krūzīti vai vienkārši atsvaidzinošu veidu, kā baudīt iecienītākās pupiņas, ir cold brew metode, kuru ir vērts izmēģināt. Tātad, kāpēc gan nesākt gatavot savu partiju cold brew šodien un izbaudi gardās, vienmērīgās garšas, ko tas piedāvā?