Svarīgas lietas, kas jāņem vērā, izvēloties espresso pupiņas!
Dec 30, 2021
Jūs esat iegādājies jaunu maisiņu ar veselām espresso pupiņām un domājat, kā tās garšos, vai varbūt meklējat jaunas espresso pupiņas savam espresso automātam? Šeit mēs dalīsimies ar jums dažos svarīgos punktos, kas jāņem vērā, izvēloties espresso pupiņas.
Cepšanas datums
Vissvarīgākā informācija uz kafijas maisiņa ir grauzdēšanas datums. Atkarībā no grauzdētāja grauzdēšanas datums parasti ir norādīts nedaudz dažādās maisiņa vietās, taču pārliecinieties, vai ir norādīts grauzdēšanas datums. NEPIECIEŠAMS PIRKT kafiju, kurai nav grauzdēšanas datuma. Ar vecu kafiju ir ļoti grūti strādāt, un tā ir gandrīz... Pariespējams iegūt labus rezultātus. Tāpēc mēs iesakām kafiju, kas tiek grauzdēta divu nedēļu laikā.
Pēc pupiņu grauzdēšanas tās sāks izdalīt oglekļa dioksīdu, kas izveidojās grauzdēšanas procesā un atrodas pupiņu šūnu struktūrā. Oglekļa dioksīda gāze laika gaitā izdalās lēnām, un procesu paātrina saskare ar ūdeni vai skābekli. Biezās putas jūsu pupiņu virspusē espresso To sauc arī par “krēmu”, un tā rodas espresso pupiņās esošā ogļskābās gāzes dēļ, kas piešķir tām labu aromātu un tekstūru. Jo vecāka kafija, jo mazāk krēmas, un līdz ar to kafija būs ūdeņaināka un sliktāk garšos. Tāpēc ir svarīgi iegādāties pēc iespējas svaigāk grauzdētas pupiņas.
Lai pagarinātu kafijas uzglabāšanas laiku, iesakām to uzglabāt vēsā, sausā vietā kafijas maisiņā vai skābekli necaurlaidīgā traukā.
Tas, ka jūsu kafija noveco, nenozīmē, ka tā ir jāizmet. Pirms nolemjat izmest vērtīgo kafiju, vispirms varat mēģināt to samalt smalkāk, lai no tās iegūtu vairāk. Par Ja tas nedarbojas, varat izmēģināt citu pagatavošanas metodi, kuru tik ļoti neietekmē kafijas svaigums.
Rūsas profils
Nav noteikta standarta, cik tumša vai gaiša kafija būtu jāgrauzdē. Tomēr grauzdēšanas līmenis var krasi mainīt kafijas pupiņu blīvumu, to, cik viegli kafiju var iegūt, un to, kā jums jāpielāgo brūvēšana pupiņu īpašībām. Jo ilgāk pupiņas tiek grauzdētas, jo vairāk tās zaudēs savu struktūru un kļūs sausākas, kā rezultātā grauzdējuma profils būs tumšāks. Tiem, kas brūvē... espresso, jākoncentrējas uz šādiem aspektiem: brūvēšanas temperatūru, maluma pakāpi, t. i., cik smalki vai rupji jūs maļat pupiņas, un visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi, ūdens un kafijas attiecību.
Alus recepte

Kopš gaiši grauzdēta Kafijai ir īsāks grauzdēšanas laiks, tai ir lielāks blīvums, un tāpēc no kafijas ir grūtāk iegūt visus aromātus, garšas un tekstūru. Lai novērstu šīs grūtības, kafija jābrūvē augstākā brūvēšanas temperatūrā, smalkākā malumā un ilgākā brūvēšanas laikā. Iesakām sākt ar kafijas un ūdens attiecību no 1:2 līdz 1:3, brūvēšanas temperatūru no 93 līdz 96 grādiem ar maluma līmeni, kas ļauj sasniegt 28 līdz 34 sekunžu brūvēšanas laiku.
Vidējai rūsai Mēs varam ieteikt attiecību no 1:1,5 līdz 1:2,5, brūvēšanas temperatūru aptuveni 93 grādos un malumu, kas ļauj pagatavot kafiju 25 līdz 30 sekundēs.
Tumši grauzdētiem Ar dažādām pupiņām mēs ieteiktu sākt ar attiecību no 1:1 līdz 1:2, nedaudz zemāku brūvēšanas temperatūru no 90,5 līdz 93 grādiem un malumu, kas ļauj iegūt 25 līdz 30 sekunžu brūvēšanas laiku. Tas, ka uz iepakojuma ir rakstīts tumšs rūsas efekts, nenozīmē, ka vislabāko rezultātu iegūsiet, precīzi ievērojot mūsu ieteikumus, taču tas ir labs sākums eksperimentiem, līdz iegūsiet vislabāko rezultātu savām konkrētajām pupiņām.
Reģions un augstums

Visbiežāk kafija tiek nosaukta pēc reģiona, no kura tā nāk. Arī kafijas garšas atspoguļos reģionu, no kura tā nāk. Parasti kafija nāk no šiem trim reģioniem: Dienvidamerikas un Centrālamerikas, Āfrikas un Dienvidaustrumāzijas, kas ir reģioni, kas atrodas tuvu ekvatoram. Kafijas plantācijām augšanai nepieciešama bagātīga un auglīga augsne, maiga temperatūra, bieži lietus un aizsardzība pret sauli, kā arī liels augstums.
Vislabākās kafijas pupiņas aug 600 līdz 1850 metru augstumā virs jūras līmeņa. Iemesls ir tāds, ka, jo augstāks ir augstums, jo mazāk ir pieejams skābeklis, kas savukārt var palēnināt augšanas procesu. Jo ilgāks ir augšanas process, jo vairāk laika kafijai ir, lai nobriestu un attīstītu sarežģītas garšas. Kad grauzdētāji uz iepakojuma uzraksta augstumu, kurā kafija ir audzēta, tas norāda, cik intensīva var būt kafijas garša.
Par Redziet, ka grauzdētavas raksta, ka pupiņām ir šokolādes, karameles un melleņu notis, tas nozīmē, ka ar pareizu brūvēšanu jūs varat iegūt šādas garšas, nepievienojot neko. espresso Un spēt sajust šīs specifiskās notis var būt grūti un prasīt zināmu apmācību. Jūs vienmēr strādājat pret kafijas dabisko rūgtumu un skābumu. Knifs ir spēt panākt līdzsvaru starp rūgtumu un skābumu, lai izceltu kafijas labās notis, ievērojot iepriekš minētos ieteikumus un eksperimentējot.
Espresso maisījums vai vienas izcelsmes kafija?
Izvēloties kafiju, pievērsiet uzmanību Par Maisiņš ir espresso maisījums vai Single Origin. Single Origin nozīmē, ka kafija nāk tikai no vienas saimniecības. Espresso maisījums var nozīmēt, ka tas ir maisījums no dažādām saimniecībām un reģioniem. Grauzdētavas parasti ražo maisījumus, lai iegūtu labas un sabalansētas espresso pupiņas, un tas ir labs sākums tiem, kas ir iesācēji espresso pagatavošanā! Espresso maisījumus parasti ir vieglāk pagatavot nekā Single Origin, un tie labi sader ar pienu, piemēram, latte un kapučīno. Single Origin drīzāk tiktu klasificēta kā kafijas automātu kafija, kurā patiešām vēlaties izbaudīt unikālās un specifiskās notis un garšas, ko var piedāvāt šī konkrētā saimniecība, un tāpēc to ieteicams dzert tīra espresso veidā vai kā Americano.
Kafijas apstrādes process
Pēc kafijas pupiņu novākšanas tās ir jāapstrādā, pirms tās tiek nosūtītas uz grauzdētavu. Tas, kā kafijas pupiņas tiek apstrādātas, var noteikt kafijas garšu. Visizplatītākais apstrādes process ir ogās žāvēta kafija, kas pazīstama arī kā dabiskā metode, un mazgāta kafija. Kafija sākotnēji ir auglis. Kad ogas ir kļuvušas sarkanas, dažreiz dzeltenas vai dzeltenīgi sarkanas, tās tiek novāktas, un ogu iekšpusē atrodas pati kafijas pupiņa. Dabiskajā procesā kafijas ogas dažas nedēļas tiek žāvētas saulē, līdz ogas ir pilnībā izžuvušas. Kafijai, kas tiek apstrādāta šādā veidā, parasti ir augļainākās garšas, un to visbiežāk audzē Āfrikas reģionos. Mazgāta kafija ir visizplatītākā metode, jo tā prasa vismazāk darba un ir efektīva un ātra metode. Mazgājot ogas, var atdalīt pupiņas no ogām. Mazgātai kafijai parasti ir apaļīgāka un sabalansētāka garša.
Summēšana
Nākamreiz, kad domājat par jauna kafijas maisiņa iegādi, ieskatieties, ko grauzdētāji ir rakstījuši, tur ir daudz noderīgas informācijas. Par garšas, grauzdēšanas datums, grauzdēšanas process, grauzdēšanas profils un daudz kas cits. Izprotot, ko nozīmē dažādie informācijas elementi un kā tos var ieviest jūsu kafijas pagatavošanā, jūs varat sasniegt vērtīgus rezultātus. Cerams, ka šis raksts ir sniedzis jums kaut ko tādu, kas nākotnē var palīdzēt pagatavot vēl labāku kafiju.
Par Ja meklējat ko jaunu, mēs varam ieteikt mūsu espresso pupiņas mūsu tīmekļa vietnē. Mēs vienmēr pārdodam svaigi grauzdētas pupiņas no labākajām grauzdētavām Zviedrijā.