Īsā lietošanas pamācība
Sep 04, 2021
Lai sasniegtu labu espresso pēc tam jāiestata šādi iestatījumi: malšanas pakāpe, kafijas daudzums, espreso daudzums un laiks. Tas viss var šķist pārāk sarežģīti un grūti saprotami, taču mēs visu izskatīsim soli pa solim!
Pirms sākat espresso automāta iestatīšanu, jums būs nepieciešams sekojošais:
- Digitālie svari, kurus var novietot zem espresso automāta. Iesakām iegādāties digitālos kafijas svarus, jo tie ir mazi, kompakti un tiem ir iebūvēts taimeris. Kāpēc? Nedaudz vēlāk paskaidrosim, kāpēc.
- Veselas espresso pupiņas. Mēs zinām savu iecienītāko noklikšķiniet šeit!
- Portera filtrs, Tamper un dubultās porcijas krūzītes.
Pirms sākam iepazīties ar praktiskajām detaļām, jums ir jāsaprot, kā ir saistīts kafijas daudzums, malšanas pakāpe un laiks.
Lai sasniegtu labu espresso Parasti tiek teikts, ka uz katru gramu maltas kafijas vajadzētu iegūt 2 gramus. espresso. Ko tas nozīmē praksē? Lai pagatavotu dubulto porciju, iesakām samalt aptuveni 18 g pupiņu. Tātad mērķis ir iegūt aptuveni 36 g. espresso no 18 g maltas kafijas.

Kāpēc laiks ir tik svarīgs!
Laiks brūvēt 36 g espresso vajadzētu aizņemt apmēram 20 līdz 30 sekundes. Tad rodas jautājums, kāpēc jums tas būtu jāzina? Iemesls ir tāds, ka Par Mašīnai 36 g pagatavošanai būtu nepieciešamas mazāk nekā 20 sekundes. espresso tad ierīcei nebūtu laika izvilkt no kafijas visus aromātus, un tādējādi jūs iegūtu ļoti ūdeņainu un skābu kafiju. espresso. Vai ierīce brūvēs 36 g 30 sekundēs? espresso tāpat būtu arī tavējais espresso ļoti piedegusi garša ar spēcīgu rūgtu pēcgaršu. Tāpēc espresso zelta likums ir tāds, ka 36 g pagatavošanai vajadzētu aizņemt no 20 līdz 30 sekundēm. espresso.
Tagad varam sākt jautrību un uzstādīt mašīnu!
Lai iegūtu ticamas vērtības, katrā atsevišķā testā mēs nosveram 18 g pupiņu, līdz iegūstam meklēto: 36 g espresso laika posmā no 20 līdz 30 sekundēm. Šajā iestatīšanas rokasgrāmatā mēs izmantosim viensienu dubultās porcijas krūzīti, kas ietilpst jūsu espresso automāta komplektācijā.
#1 Sākums!
Dzirnaviņām ir 16 malšanas līmeņi. Sāciet, iestatot to uz 8. malšanas līmeni, izmantojot pogu ierīces labajā pusē. Nosveriet 18 g veselu espresso pupiņu un pēc tam ieberiet tās dzirnaviņās. Samaļiet visu tā, lai jūsu portafiltrā būtu tieši 18 g maltas kafijas.
#2 Nospiediet ripu
Saspiediet ripu, izmantojot rīku ar nosaukumu "Tamper". Pēc tam ievietojiet portafiltru ar izspiesto kafiju kafijas automātā. 
#3 Sagatavojieties testēšanai
Novietojiet izvēlēto kafijas krūzi uz digitālajiem svariem, nullējiet to un pēc tam novietojiet to zem espresso automāta.

#4 Sāciet brūvēt!
Tagad nonākam pie interesantākās daļas! Izņemiet tālruņa taimeri. Sāciet, nospiežot ierīces pogu “Programma”. Pēc nospiešanas tā mirgos. Nākamais solis ir nospiest dubultās porcijas pogu. Kad jūtaties gatavs, nospiediet pogu, vienlaikus ieslēdzot taimeri. Kad svari rāda 36 g... espresso tad brūvēšana jāpārtrauc, vēlreiz nospiežot pogu.
#5 Analizējiet un pārbaudiet vēlreiz!
Kā jau teicām iepriekš, mērķis ir iegūt 36 g 20 līdz 30 sekundēs. Par Ja hronometrs rāda laiku, kas ir mazāks par 20 sekundēm, pupiņas jāsamaļ smalkāk, samazinot dzirnaviņu malšanas līmeni. 1 uz dzirnaviņu skalas nozīmē smalku malumu, bet 16 - rupju malumu. Tātad, jo mazāks skaitlis, jo smalkāk malsiet. Par Ja jūsu laiks pārsniedz 30 sekundes, jums vajadzētu malt rupjāk.
#6 Dariet Par līdz brīdim, kad būsi apmierināts!
Darīt Par Turpiniet 4. darbību, līdz sasniedzat laiku no 20 līdz 30 sekundēm, mainot maluma pakāpi. Kad esat apmierināts ar iestatījumu, ierīce automātiski saglabās pēdējo brūvējumu. Tātad nākamajā reizē, kad brūvēsiet savu espresso tad jums tikai vienu reizi jānospiež dubultšāviena poga.
Secinājums
Šī rokasgrāmata ir paredzēta, lai jūs varētu ātri sākt darbu pie samērā labas espresso. Visas pupiņas ir atšķirīgas, un katrai no tām ir atšķirīga garša, tāpēc ir labi paturēt prātā, ka, ja jums ir laiks no 20 līdz 30 sekundēm, bet jūs domājat, ka tas nav pietiekami labs, jums vajadzētu eksperimentēt vēlreiz! Dažas espresso ir labs 20 sekunžu brūvēšanas laikā, bet citiem var būt nepieciešams 28 sekunžu brūvēšanas laiks. Garša var mainīties arī, mainot brūvēšanas temperatūru. Kā jau teicu, ir daudz iespēju eksperimentēt.