Pāriet uz saturu
Snabb Start Guide - Barista och Espresso

Ātra sākuma rokasgrāmata

Lai iegūtu labu espresso , ir jāiestata šādi iestatījumi: malšanas līmenis, kafijas daudzums, espresso daudzums un laiks. Viss šis var šķist pārāk sarežģīti un grūti saprotams, bet mēs to iziesim soli pa solim!

Pirms sākat iestatīt savu espresso aparātu, jums būs nepieciešams sekojošais:

  • Digitāls svars, ko var novietot zem espresso aparāta. Mēs iesakām iegādāties digitālo kafijas svaru, jo tas ir mazs un kompakts un tam ir iebūvēts taimeris. Mēs paskaidrosim, kāpēc, nedaudz vēlāk. 
  • Veselas espresso pupiņas. Ja vēlaties uzzināt mūsu iecienītāko noklikšķiniet šeit!
  • Portafilters, Tamper un divkāršās espresso krūzes. 

 

Pirms mēs sākam pāriet uz praktisko, jums vispirms jāsaprot, kā kafijas daudzums, malšanas pakāpe un laiks ir saistīti.

Lai iegūtu labu espresso , parasti saka, ka katram maltai kafijas gramam jāiegūst 2 grami espresso. Ko tas nozīmē praksē? Mēs iesakām samalt apmēram 18g pupiņu divkāršai espresso krūzei. Tādējādi mērķis ir iegūt apmēram 36g espresso no 18g maltas kafijas. 

 

Kāpēc laiks ir tik svarīgs!

Laikam, lai pagatavotu 36g espresso , jāņem apmēram 20 līdz 30 sekundes. Tad rodas jautājums, kāpēc to vajadzētu zināt? Iemesls ir tāds, ka Par ja mašīnai pagatavošana aizņem mazāk par 20 sekundēm, lai pagatavotu 36g espresso , mašīna nespēs izvilkt visas aromātiskās vielas no kafijas un tādējādi jūs iegūsiet ļoti ūdeņainu un skābu espresso. Ja mašīna pagatavo vairāk nekā 30 sekundes 36g espresso , jūsu espresso garšos ļoti apdedzināti ar spēcīgu rūgtu pēcgaršu. Tādēļ espresso zelta noteikums ir, ka 36g espresso pagatavošana jāveic 20 līdz 30 sekunžu laikā.

 

 

Tagad mēs varam sākt ar jautrību un iestatīt mašīnu!

Lai balstītos uz uzticamiem datiem, mēs nosvērsim 18g pupiņu katram individuālajam testam, līdz mēs iegūsim to, ko meklējam: 36g espresso laikā no 20-30 sekundēm. Šajā iestatījumu ceļvedī mēs izmantosim divkāršo espresso krūzi ar vienkāršu sienu, kas nāk ar jūsu espresso aparātu.

#1 Sākt!

Malšanas iekārtai ir 16 pakāpju malšanas līmenis. Sāciet ar iestatīšanu uz malšanas līmeni 8, izmantojot riteni pa labi no mašīnas. Nosveriet 18g veselu espresso pupiņu un pēc tam ielejiet to malšanas iekārtā. Samalt visu, lai zinātu, ka jūsu portafilterī ir tieši 18g maltas kafijas.

#2 Spiediet puku

Spiediet puku, izmantojot rīku, kas saucas “Tamper”. Pēc tam ievietojiet portafilteri ar spiestu kafiju mašīnā. 

#3 Sagatavojiet testēšanai

Novietojiet jebkuru kafijas tasi uz sava digitālā svara, nollējiet to un pēc tam novietojiet to zem espresso aparāta.

#4 Sākt pagatavošanu!

Tagad, mēs nonākam pie interesantā! Izņemiet sava telefona taimeri. Sāciet, nospiežot pogu “Programma” uz mašīnas. Pēc tam, kad esat nospiedis, tā mirgos. Nākamais solis ir nospiest divkāršās porcijas pogu. Kad jūtaties gatavs, nospiediet pogu, vienlaikus sākot savu taimeri. Kad redzat, ka svars rāda 36g espresso, jums jāpārtrauc pagatavošana, nospiežot pogu vēlreiz. 

#5 Analizējiet un testējiet vēlreiz!

Kā mēs teicām iepriekš, mērķis ir iegūt 36g 20 līdz 30 sekunžu laikā. Par ja jūsu taimeris rāda laiku zem 20 sekundēm, jums jāmalā pupiņas smalkāk, samazinot malšanas līmeni uz dzirnaviņām. 1 uz dzirnaviņu skalas nozīmē smalki maltu, bet 16 nozīmē rupji maltu. Tātad jo mazāka cipars, jo smalkāk jūs malt. Par ja jūsu laiks ir garāks par 30 sekundēm, tad jums jāmalā rupjāk.

#6 Veiciet Par līdz esat apmierināts!

Veiciet Par procesu 4. solī, līdz sasniedzat laiku starp 20 un 30 sekundēm, mainot malšanas līmeni. Kad esat apmierināts ar iestatījumu, mašīna automātiski saglabās pēdējo pagatavošanu. Tātad nākamreiz, kad jūs pagatavosiet savu espresso, jums vienkārši jānospiež divkāršās porcijas poga vienu reizi.

Secinājums

Šis ceļvedis ir paredzēts, lai jūs ātri sāktu iegūt salīdzinoši labu espresso. Visas pupiņas ir atšķirīgas un visām ir atšķirīgas garšas, tāpēc ir labi atcerēties, ka, ja jums ir laiks no 20 līdz 30 sekundēm, bet jums tas nešķiet pietiekami garšīgs, tad turpiniet eksperimentēt! Dažas espresso ir garšīgas 20 sekunžu laikā, kamēr citas var būt garšīgas 28 sekunžu pagatavošanas laikā. Garša var arī mainīties, mainot pagatavošanas temperatūru. Kā jau teikts, ir daudz, ko var eksperimentēt. 

vecāka ziņa
Jaunākas ziņas

Iepirkšanās ratiņi

Jūsu iepirkumu grozs šobrīd ir tukšs

Iepērcieties tagad