Hoppa till innehåll
Espresso 101: Lär dig grunderna i espresso - Barista och Espresso Espresso 101: Lär dig grunderna i espresso - Barista och Espresso

Espresso 101: Apgūstiet pamatus espresso

Kas ir Espresso?

Espresso ir kafijas pagatavošanas metodes veids. Espresso nav noteiktas kafijas pupiņas vai grauzdējuma veids. Kas atšķir espresso salīdzinot ar citām alus darīšanas metodēm, ir lielāks spiediens. Lai brūvētu espresso, Karsts ūdens tiek spiests cauri kompaktai, smalki samaltai kafijai zem augsta spiediena. Parasti tas ir no 6 līdz 9 bāriem. Tā kā kafija tiek brūvēta tik augstā temperatūrā, visi dabiskie aromāti un gāzes tiek ātri un efektīvi iegūtas no kafijas. Rezultāts ir koncentrēts neliels kafijas dzēriens ar ļoti sarežģītu garšu un aromātisku virsējo slāni, kas pazīstams arī kā krēma. 
Espresso satur lielāku kofeīna devu uz ml salīdzinājumā ar uzlietas kafijas. Tasītē parastas, uzlietas kafijas (15 cl) ir aptuveni 70 mg kofeīna, savukārt dubultā espresso 36 mg devā ir aptuveni 150 mg kofeīna. 

Tātad, kas ir krēms?

Krēma ir virsējais putu slānis. espresso un tā ir būtiska un unikāla espresso pagatavošanas iezīme. Krēma veidojas kafijā esošā oglekļa dioksīda dēļ, ko izdala augstais pagatavošanas spiediens. Pati oglekļa dioksīda gāze veidojas grauzdēšanas procesā. Arī Par espresso Pareizi brūvējot, krēma daudzums var atšķirties tādu faktoru dēļ kā grauzdēšanas profils un pupiņu veids. Kopumā Arabica pupiņām ir mazāk krēma nekā Robusta kafijas pupiņām. Pat gaiši grauzdētas pupiņas rada mazāk krēma nekā vidēji un tumši grauzdētas pupiņas. Krēma krāsa norāda arī uz to, cik stipra ir jūsu kafija kofeīna ziņā. espresso ir. Tātad, jo tumšāka krāsa, jo augstāks kofeīna saturs ir jūsu espresso ir. 

Kā es varu dzert? espresso?

Espresso parasti raksturo rūgta vai skāba pēcgarša. Taču atkarībā no pupiņu izvēles var pagatavot fantastisku espresso kam nav ne rūgtas, ne skābas pēcgaršas ar sarežģītām garšām, piemēram, augļiem, saldumu, šokolādi un riekstiem. Salīdzinot ar parasto pagatavoto kafiju, tā ir jūtama espresso kas ir daudz stiprāks tieši tāpēc, ka kafijas dzēriens ir daudz mazāks, bet koncentrētāks. Tad espresso īsumā ir saspiesta uzlietas kafijas versija. Kādam, kurš nav pieradis dzert tīru espresso garšas pieredze var būt satriecoša. Spēja izbaudīt sarežģītās garšas, kas espresso piedāvājumu izmēģināšana prasa laiku, bet ir ļoti atalgojoša, kad esat attīstījis un pilnveidojis savas garšas kārpiņas. 
Espresso var kombinēt ar karstu ūdeni, ko sauc par Americano un kas ir dzēriens, kas visvairāk atgādina pagatavotu kafiju. Pievienojot putotu pienu ar espresso Varat pagatavot dažādus kafijas dzērienus, tostarp latte, kapučīno, macchiato utt. Ir pieejamas daudzas dažādas receptes, sākot no aukstiem un saldiem kafijas dzērieniem līdz maziem dzērieniem, piemēram, Cortado. 

Kā brūvēt? espresso?

Espresso brūvēts ar a espresso automāts kas var izspiest cauri kompaktai, smalki maltai kafijai ar 9 bāru spiedienu. Lai iegūtu labi sabalansētu espresso Ir dažas svarīgas daļas. Parasti maltās kafijas un tilpuma attiecībai jābūt 1:2. espresso. Tādējādi Par Ja maļat 18 g kafijas, jums vajadzētu censties iegūt aptuveni 36 g. espresso un laiks, lai saražotu šo daudzumu espresso vajadzētu aizņemt no 25 līdz 30 sekundēm. Pēc tam recepti vienmēr var uzlabot, palielinot vai samazinot noteiktus parametrus. Nav fiksētas receptes vai noteikuma, taču šis ir sākums, lai sāktu un iegūtu labu rezultātu. 
Back to top