Viss, kas jums jāzina Par espresso pupiņas
Jan 07, 2022
Ievads
Pretēji tam, ko uzskata daudzi cilvēki, tas tā nav espresso konkrēta veida pupiņas. Kad daudzi cilvēki redz vārdu "espresso", kas rakstīts uz kafijas maisiņa, nozīmē, ka grauzdētava iesaka espresso pagatavošanu, jo šī metode sniedz vislabākos rezultātus ar kafijas pupiņām. Parasti jebkura veida kafijas pupiņas var izmantot jebkurai pagatavošanas metodei.
Kafijas pupiņu veidi
Kafijas pupiņas ir pieejamas dažādās formās, izmēros, ar dažādu kofeīna saturu, reģionos un pat dažādos apstrādes procesos pirms grauzdēšanas. Tomēr kafijas pupiņas var iedalīt divos dažādos veidos: Arabica un Robusta. Labi, tātad pastāv divi dažādi veidi, bet kurš no tiem ir labākais? Daudzi cilvēki domā, ka Arabica ir augstākas kvalitātes un ar labāku garšu, taču garša ir kaut kas abstrakts un pilnībā atkarīgs no jums. Zemāk esam uzrakstījuši atšķirības starp Arabica un Robusta pupiņām:
- Arabika - Vēsturiski daudzi ir uzskatījuši, ka Arabica ir augstākas kvalitātes un tai ir bagātīgāka garša. Arabica jāaudzē lielākā augstumā, mitrākā klimatā, un to ir grūtāk audzēt. Salīdzinot ar Robusta, Arabica ir zemāks skābuma līmenis, kofeīna saturs un parasti tai ir maigākas un sarežģītākas garšas. Viegli grauzdēta Arabica var piešķirt augļu, ziedu un saldas notis.
- Izturīgs Daudzi ir teikuši, ka Robusta ir pupiņu veids, kam ir zemāka kvalitāte salīdzinājumā ar Arabica, taču tam ir priekšrocība, ka to var audzēt plašākā apstākļu diapazonā no liela līdz maza augstuma, dažādos klimatiskajos apstākļos un tā ir izturīgāka pret laikapstākļiem. Robusta satur vairāk kofeīna (gandrīz divreiz vairāk) un tai ir augstāks skābums, kas piešķir garšas profilu, ko var uztvert kā askētiskāku. Aptuveni 40% no visas pasaulē audzētās kafijas ir Robusta pupiņas.
No kurienes nāk kafija?
Visbiežāk kafija tiek nosaukta pēc reģiona, no kura tā nāk. Arī kafijas garšas atspoguļos reģionu, no kura tā nāk. Parasti kafija nāk no šiem trim reģioniem: Dienvidamerikas un Centrālamerikas, Āfrikas un Dienvidaustrumāzijas, kas ir reģioni, kas atrodas tuvu ekvatoram. Kafijas plantācijām augšanai nepieciešama bagātīga un auglīga augsne, maiga temperatūra, bieži lietus un aizsardzība pret sauli, kā arī liels augstums.
Vislabākās kafijas pupiņas aug 600 līdz 1850 metru augstumā virs jūras līmeņa. Iemesls ir tāds, ka, jo augstāks ir augstums, jo mazāk ir pieejams skābeklis, kas savukārt var palēnināt augšanas procesu. Jo ilgāks ir augšanas process, jo vairāk laika kafijai ir, lai nobriestu un attīstītu sarežģītas garšas. Kad grauzdētāji uz iepakojuma uzraksta augstumu, kurā kafija ir audzēta, tas norāda, cik intensīva var būt kafijas garša.
Par Redziet, ka grauzdētavas raksta, ka pupiņām ir šokolādes, karameles un melleņu notis, tas nozīmē, ka ar pareizu brūvēšanu jūs varat iegūt šādas garšas, nepievienojot neko. espresso Un spēt sajust šīs specifiskās notis var būt grūti un prasīt zināmu apmācību. Jūs vienmēr strādājat pret kafijas dabisko rūgtumu un skābumu. Knifs ir spēt panākt līdzsvaru starp rūgtumu un skābumu, lai izceltu kafijas labās notis, ievērojot iepriekš minētos ieteikumus un eksperimentējot.
Ko nozīmē grauzdēšanas profils un kā tas ietekmē kafijas garšu?
Nav noteikta standarta, cik tumša vai gaiša kafija būtu jāgrauzdē. Tomēr grauzdēšanas līmenis var krasi mainīt kafijas pupiņu blīvumu, to, cik viegli kafiju var iegūt, un to, kā jums jāpielāgo brūvēšana pupiņu īpašībām. Jo ilgāk pupiņas tiek grauzdētas, jo vairāk tās zaudēs savu struktūru un kļūs sausākas, kā rezultātā grauzdējuma profils būs tumšāks. Tiem, kas brūvē... espresso, jākoncentrējas uz šādiem aspektiem: brūvēšanas temperatūra, maluma pakāpe, t. i., cik smalki vai rupji jūs maļat pupiņas, un visbeidzot ūdens un kafijas attiecība. Zem šī raksta komentāru sadaļā esam dalījušies ar jums trīs dažādos espresso trīs dažādu grauzdēšanas profilu brūvēšanas metodes, kā arī mūsu ieteiktās espresso pupiņas katram grauzdēšanas veidam. Šis ir vispārīgs ieteikums, kas palīdzēs jums atrast pareizo ceļu.