Pāriet uz saturu
Viktigt att tänka på innan din första espressobryggning! - Barista och Espresso

Svarīgi ņemt vērā pirms savas pirmās espresso pagatavošanas!

Kafijas pupiņu izvēle

Espresso ir kafijas pagatavošanas metode, kurā smalki maltās kafijas biezumi tiek pakļauti augstam spiedienam līdz 9 bāriem, lai iegūtu mazu koncentrētu kafijas dzērienu ar sarežģītām garšām. Lai iegūtu šādas sarežģītas garšas, pupiņu izvēle ir vissvarīgākā un ir izšķirošais faktors Par jūsu espresso garšos fantastiski vai pilnīgi nedzerami. 

  • Sāciet ar veselu espresso pupiņu izvēli, kas ir pēc iespējas svaigākas. Veca kafija ir grūtāk pagatavojama un bieži dod ļoti rūgtu garšu. Iemesls, kāpēc jums vajadzētu izvēlēties veselas pupiņas, ir tas, ka iepriekš maltā kafija nekad nesniegs tik labus rezultātus kā veselas pupiņas. Jūs arī zaudējat iespēju izvēlēties savu malšanas līmeni, kas ir svarīgs faktors, kad runa ir par labas espresso iegūšanu. 
  • Vienmēr izvēlieties veselas kafijas pupiņas, ko grauzdētava iesaka espresso pagatavošanai. Tas bieži būs norādīts uz kafijas iepakojuma. Par grauzdētava iesaka kafiju espresso pagatavošanai, tas parasti nozīmē, ka kafija sasniedz savu augstāko potenciālu tieši šajā pagatavošanas veidā. 
  • Ir ļoti svarīgi, lai pupiņas tiktu maltas tieši pirms pagatavošanas, lai kafija nezaudētu savas labās garšas un aromātus. 

Malt savas espresso pupiņas

Malt espresso pagatavošanai nozīmē, ka kafija ir jāmalto daudz smalkāk salīdzinājumā ar filtrēto kafiju. Tādēļ ir svarīgi, lai pati kafijas dzirnaviņas būtu paredzētas espresso pagatavošanai. Daudzas dzirnavas, kas tiek izmantotas filtrētai kafijai, parasti nav spējīgas malt tik smalki, kā to prasa espresso. Tādēļ padomājiet par to, pirms iegādājaties espresso aparātu, ka jums ir dzirnaviņas, kas var malt kafiju espresso pagatavošanai. Daudzi mājas espresso aparāti bieži ir aprīkoti ar integrētām dzirnaviņām, piemēram, Sage Barista Express, Sage Barista Pro un Sage Barista Touch, kas ir viens no populārākajiem variantiem. Šādos gadījumos jums nav jāuztraucas. 

Ir divi dažādi espresso dzirnaviņu veidi. Pirmais ir dzirnaviņas ar koniskām malšanas plāksnēm. Otrais ir plakani malšanas plāksnes, un tās parasti tiek izmantotas komerciālās espresso mašīnās un dārgās mājas espresso mašīnās. Abiem ir savi plusi un mīnusi, bet abi veidi sniedz ļoti labus rezultātus, runājot par kafijas garšu. 

Nospiest biezumus pirms pagatavošanas

Vārds "Tamp" espresso pagatavošanā nozīmē nospiest maltu kafiju traukā, lai izveidotu kompakto biezumu. Par ja maltā kafija nav vienmērīgi sadalīta traukā, var rasties nevienmērīga pagatavošana, atstājot kafijai rūgtu un skābu garšu. Tādēļ ir svarīgi padomāt par to, lai kafija būtu vienmērīgi sadalīta traukā pirms biezuma nospiešanas. 

Pagatavošanas temperatūra

Ūdens temperatūra, ar kuru tu briedi, ir svarīga procesa daļa. Kā vispārējs noteikums parasti sāk ar briedēšanas temperatūru apmēram 93 grādos. Parasti espresso automāti jau ir iestatīti uz pareizo briedēšanas temperatūru no ražotnes, bet Par ja tā nav, pēc mērījumiem vari mainīt briedēšanas temperatūru lielākajā daļā espresso automātu. Tumšā grauzdējuma parasti ieteicams briedināt zemākās temperatūrās, tuvāk 90 grādiem, kamēr gaišā grauzdējuma prasa augstāku temperatūru, līdz 96 grādiem. Par ja vēlies uzzināt vairāk Par kā briedēšanas temperatūra ietekmē tava kafijas garšu un kā tu vari to izmantot savā labā, lūdzu, izlasiet mūsu rakstu: Viss, kas tev jāzina Par espresso. 

vecāka ziņa
Jaunākas ziņas

Iepirkšanās ratiņi

Jūsu iepirkumu grozs šobrīd ir tukšs

Iepērcieties tagad