Svarīgas lietas, kas jāapsver pirms pirmās espresso pagatavošanas!
Jan 07, 2022
Kafijas pupiņu izlase

Espresso ir brūvēšanas metodes veids, kurā smalki samaltas kafijas pupiņas tiek pakļautas augstam brūvēšanas spiedienam līdz pat 9 bāriem, lai iegūtu nelielu koncentrētu kafijas dzērienu ar sarežģītām garšām. Lai iegūtu šādas sarežģītas garšas, pupiņu izvēle ir vissvarīgākais un izšķirošākais faktors. Par tavs espresso garšos pārsteidzoši vai būs pilnīgi nedzerams.
- Sāciet, izvēloties veselas espresso pupiņas, kas ir pēc iespējas svaigāk grauzdētas. Vecu kafiju ir grūtāk pagatavot, un tai bieži vien ir ļoti rūgta garša. Iemesls, kāpēc jums vajadzētu izvēlēties veselas pupiņas, ir tāds, ka iepriekš samalta kafija nekad nesniegs tik labu rezultātu kā veselas pupiņas. Jūs arī zaudējat iespēju izvēlēties savu maluma pakāpi, kas ir svarīgs faktors, lai iegūtu labu kafijas tasi. espresso.
- Vienmēr izvēlieties veselas kafijas pupiņas, kuras grauzdētava iesaka espresso pagatavošanai. Tas parasti būs norādīts uz kafijas maisiņa. Par Tas, ka grauzdētava iesaka kafiju espreso pagatavošanai, parasti nozīmē, ka kafijai ir visaugstākais potenciāls, izmantojot šo konkrēto pagatavošanas veidu.
- Ir ļoti svarīgi, lai pupiņas tiktu samaltas tieši pirms brūvēšanas, lai kafija nezaudētu savas labās garšas un aromātus.
Sasmalciniet espresso pupiņas

Espreso pagatavošanai paredzētā kafija ir jāsamaļ daudz smalkāk nekā pagatavotajai kafijai. Tāpēc ir svarīgi, lai kafijas dzirnaviņas būtu paredzētas espreso pagatavošanai. Daudzas dzirnavas ko izmanto kafijas pagatavošanai, parasti nespēj tik smalki samalt kā espresso prasa. Tāpēc, pirms iegādājaties espresso automātu, apsveriet, vai jums ir dzirnaviņas, kas var samalt kafiju espresso pagatavošanai. Daudzām mājas lietošanai paredzētām espresso automātiem parasti ir integrētas dzirnaviņas, piemēram, Sage Barista Express, Sage Barista Pro un Sage Barista Touch kas ir viena no populārākajām izvēlēm. Šādos gadījumos jums nav jāuztraucas.
Ir divu dažādu veidu espresso dzirnaviņas. Pirmā ir dzirnaviņas ar koniskiem malšanas diskiem. Otrā ir plakana malšanas diska tipa dzirnaviņas, un tās visbiežāk izmanto komerciālos espresso automātos un dārgās mājas espresso automātos. Abiem ir savi plusi un mīnusi, taču abi veidi sniedz ļoti labus rezultātus kafijas garšas ziņā.
Pirms brūvēšanas nospiediet ripu

Vārds "Tamp" espresso pagatavošanā nozīmē maltas kafijas saspiešanu krūzē, veidojot kompaktu ripiņu. Par Ja maltā kafija krūzē nav vienmērīgi sadalīta, tā var izraisīt nevienmērīgu brūvēšanu un kafijā var rasties rūgtu un skābu garšu sajaukums. Tāpēc ir svarīgi atcerēties, kafija krūzē vienmērīgi jāsadala pirms ripas spiešanas.
Brūvēšanas temperatūra
Ūdens temperatūra, ko brūvējat, ir svarīga procesa sastāvdaļa. Parasti brūvēšanas temperatūrai jāsāk ar aptuveni 93 grādiem pēc Celsija. Espresso automāti parasti jau rūpnīcā ir iestatīti uz pareizo brūvēšanas temperatūru, bet Par Ja pēc mērījuma tie neatbilst patiesībai, lielākajā daļā espresso automātu var mainīt brūvēšanas temperatūru. Tumšās grauzdēšanas kafiju parasti ieteicams brūvēt zemākā temperatūrā, vairāk līdz 90 grādiem, savukārt gaišās grauzdēšanas kafijai nepieciešama augstāka temperatūra līdz 96 grādiem.Par vēlaties uzzināt vairāk Par Kā brūvēšanas temperatūra ietekmē kafijas garšu un kā to var izmantot savā labā, lūdzu, izlasiet mūsu rakstu: Viss, kas jums jāzina Par espresso.