Espresso un tā brūvēšanas attiecība: kāpēc tā ir tik svarīga!
Jan 07, 2022
Ievads
Viena no būtiskākajām espresso pagatavošanas sastāvdaļām ir maltās kafijas un iegūtā tilpuma attiecība, t. i., pagatavošanā izmantotā ūdens daudzums. Kas ir dubultā porcija? Vai daudzumam ir nozīme? Ko nozīmē ristretto vai lungo? Kāpēc cilvēki izvēlas vienu, nevis otru? Kāda ir garšas atšķirība? Visi šie jautājumi ir saistīti ar pagatavošanas attiecību. Šajā rakstā mēs apspriedīsim pagatavošanas attiecību starp malto kafiju un ūdens daudzumu un to, kā tā var ietekmēt garšu un rezultātu. Angļu autors, barista, grauzdētavas īpašnieks, bijušais Pasaules kausa ieguvējs Barista 2007. gada čempionāts ir ievērojama persona espresso brūvēšanā, Džeimss Hofmans ir detalizēti paskaidrojis savā Youtube videoklipā Par tikai alus darīšanas apstākļi:
Nosveriet daudzumu tilpumā pret svaru

Agrāk espresso vienmēr mērīts tilpumā, ja viens espresso Espreso porcija bija aptuveni 30 ml, bet dubultā espreso — divreiz lielāka — aptuveni 60 ml. Tomēr šāda veida mērījums nav pietiekami precīzs, lai saprastu, cik labs vai slikts bija rezultāts. Tā kā tilpumu nevar parādīt Par rezultāts 60 ml espresso nāk no 18 g maltas kafijas vai no 20 g maltas kafijas. Tā ir liela atšķirība.
Vēl viens iemesls, kāpēc jums vajadzētu nosvērt daudzumu espresso apjoma trūkums ir tas, ka tas ir gandrīz ParAr šāda veida mērījumiem ir iespējams iegūt tādus pašus rezultātus. Jo laika gaitā kafija noveco un līdz ar to samazinās oglekļa dioksīda daudzums pupiņās. Tas savukārt noved pie mazākas putu veidošanās kafijas virspusē. espresso Šovs. Mazāk krēma nozīmē, ka, lai gan tilpums 60 ml tilpumā ir vienāds, svars var atšķirties, tāpēc, jo vairāk krēma, jo vieglāks un asāks ir šots. Par ar mazāku krēma daudzumu.

Svara attiecība
Jo ir svarīgi izmērīt daudzumu espresso pēc svara, pamatojoties uz brūvēšanai izmantotās maltās kafijas daudzumu pēc svara. Nosverot maltās kafijas svaru un maltās kafijas daudzumu espresso Brūvēšanas attiecība ir nepieciešams un svarīgs instruments, lai iegūtu vienādus rezultātus katrā tasītē, un noderīgs instruments espresso automāta iestatīšanai atbilstoši pupiņām.
Kāpēc attiecības ir tik svarīgas?

Brūvējot alu noteiktā proporcijā, jūs varat sasniegt tādus pašus rezultātus. Jūs varat ne tikai atjaunot to pašu espresso ir svarīgs faktors, lai sekotu līdzi, cik daudz jūs iegūstat no savas kafijas. Jo vairāk ūdens tiek izmantots brūvēšanai, jo vairāk tiek iegūts, un tāpēc kafijas dzēriena stiprums samazinās, un līdz ar to dzēriens būs atšķaidītāks. Tātad, atrodot pareizo attiecību, jūs varat iegūt labi sabalansētu espresso kas nav ne skābs, ne rūgts.
Visbiežāk sastopamie stāvokļi un to nozīme
Visizplatītākie kafejnīcās sastopamie brūvēšanas apstākļi ir ristretto, Espresso un Lungo. Ristretto itāļu valodā nozīmē ierobežots, un to parasti brūvē attiecībā no 1:1 līdz 1:15. Tradicionāls espresso parasti tiek brūvēts attiecībā no 1:2 līdz 1:2,5, bet Lungo — 1:3.
Atcerieties, ka šīs attiecības nav nemainīgas, bet gan vienkāršas vadlīnijas. Parasti brūvēšanas laikā jāsāk ar šīm vadlīnijām un pēc tam jāeksperimentē, līdz atrodat sev piemērotāko attiecību.