Pāriet uz saturu
5 vanligaste misstagen som en ny espressomaskinägare - Barista och Espresso

5 visbiežākās kļūdas jaunajam espresso automāta īpašniekam

Kļūda 1: Google, kā pagatavot espresso

Mēs atklājām, ka daudzas tīmekļa vietnes, kas saistītas ar espresso pagatavošanu, sniedz nepareizas norādes par espresso pagatavošanu; mēs iesakām lasīt mūsu rakstus Par espresso pagatavošanai vai sazināties ar uzņēmumiem, kas ir zinoši šajā jomā. Alternatīvi, ieteicams turēties pie viena avota, nevis apvienot dažādas pagatavošanas tehnikas, jo tas reti dod labus rezultātus. 

Kļūda 2: Kafijas pupiņu izvēle

Mēs nesaprotam, kā daži jauni espresso aparātu īpašnieki, kas tērē tūkstošiem kronu par espresso aparātu, izvēlas izmantot lētākās pupiņas, kas pieejamas pārtikas veikalos, vai izmanto pupiņas, kas ir vecākas par 1 mēnesi, vai pupiņas, kurām vispār nav grauzdēšanas datuma, bet tikai derīguma termiņš. Vai arī izmanto filtrēto kafiju, nevis espresso pupiņas, kuru grauzdēšanas profils ir pilnīgi atšķirīgs un pielāgots tieši espresso pagatavošanai. Un domā, ka tas dos rezultātus. Tas ir kā nopirkt sporta auto, bet iegādāties vecu dīzeļdegvielu, kas atrasta vecā garāžā, un cerēt, ka auto varēs braukt. 

Ir svarīgi izmantot pupiņas, kas ir svaigākas par vismaz mēnesi, vēlams 4 līdz 14 dienas pēc grauzdēšanas. 

Kļūda 3: Neizmanto svarus

Vairākums problēmu, kas saistītas ar pagatavošanu, rodas no tā, ka cilvēki aci pret aci nosaka maltās kafijas daudzumu un espresso tilpumu, un tādējādi veic izmaiņas, pamatojoties uz to. Izmantojot svarus, jūs nekavējoties redzat, kas ir problēma ar jūsu pagatavošanu, un varat veikt pareizas izmaiņas, nevis akli cerēt, ka jūsu koriģēšana uzlabos jūsu pagatavošanu. Par Ja jūs sākumā izmantojat mazu svaru, jūs vēlāk varēsiet aci pret aci novērtēt daudz labāk un veikt pareizas novērtēšanas. 

Kļūda 4: Neregulāra tampēšana

Tampēšana nozīmē, ka jūs nospiežat maltās kafijas bumbu blīvi kā diskā filtrēšanas grozā pirms ievietošanas espresso aparātā. Par Ja jūs pastāvīgi mēģināt nospiest bumbu vēl stiprāk, jo redzat, ka espresso izplūst pārāk ātri, tad jūs kļūdāties. Tampēt regulāri un nospiest to plakanu, nevis šķērsām katru reizi ir labāka pieeja. Otrā problēma nav tik acīmredzama, bet Par ja mājā ir vairāki cilvēki, kas izmanto espresso aparātu, kas arī nespiež tik stipri, varat iegādāties kalibrētu tamper, kas nospiež līdz noteiktam spiedienam, un tādējādi jūs varat nodrošināt, ka katrs spiediens ir vienmērīgs un tikpat stiprs. 

Kļūda 5: Nepietiekama tīrīšana

Kafija ir pārtikas produkts, kas tiek patērēts, un tādējādi Par ja mašīna netiek tīrīta, tas var radīt pelējumu un baktērijas, kas nesmako labi. Tas arī ļoti negatīvi ietekmē jūsu veselību. Varbūt ir ērti nedomāt par tīrīšanu, bet tīrīšana padarīs jūsu espresso garšu labāku, bet arī pagarinās tās kalpošanas laiku. Ja espresso aparāts netiek regulāri tīrīts, veidojas kaļķakmens un minerālvielu nogulsnes, kas nonāk ventilos, caurulēs un beidzot elektroniskajās sastāvdaļās. Tas noved pie mašīnas bojāšanās. 

Ceru, ka šie padomi palīdzēs jums ceļā, lai iegūtu pēc iespējas labākus rezultātus!

vecāka ziņa
Jaunākas ziņas

Iepirkšanās ratiņi

Jūsu iepirkumu grozs šobrīd ir tukšs

Iepērcieties tagad