Hoppa till innehåll
5 vanligaste misstagen som en ny espressomaskinägare - Barista och Espresso 5 vanligaste misstagen som en ny espressomaskinägare - Barista och Espresso

5 visbiežāk pieļautās kļūdas, ko pieļauj jauns espresso automāta īpašnieks

1. kļūda: meklēšana Google, kā pagatavot brūvējumu espresso

Mēs atklājām, ka tiešsaistē ir daudz rakstu par espresso alus pagatavošana sniedz nepareizus padomus espresso pagatavošanai, tā vietā iesakām izlasīt mūsu rakstus Par espreso brūvēšanas laikā vai sazinieties ar uzņēmumiem, kas ir zinoši šajā jomā. Alternatīvi, pieturieties pie viena avota, nevis sajauciet daudzas dažādas ražošanas metodes, jo tas reti dod labus rezultātus. 

2. kļūda: kafijas pupiņu izvēle

Mēs nesaprotam, kā daži jaunu espresso automātu īpašnieki, kas iztērē tūkstošiem kronu espresso automātam, izvēlas izmantot lētākās pupiņas, kas pieejamas pārtikas veikalos, vai izmantot pupiņas, kas ir daudz vecākas par 1 mēnesi, vai pupiņas, uz kurām vispār nav norādīts grauzdēšanas datums, bet tikai derīguma termiņš. Vai arī izmantot uzlietas kafijas pupiņas, nevis espresso pupiņas, kurām ir pavisam cits grauzdēšanas profils, kas pielāgots espresso pagatavošanai. Un ticēt, ka tas dos rezultātus. Tas ir kā pirkt sporta automašīnu, bet nopirkt vecu dīzeļdegvielu, kas atrasta vecā garāžā, un cerēt, ka ar automašīnu varēs braukt. 

Ir svarīgi izmantot pupiņas, kas ir svaigākas nekā vismaz mēnesi, vēlams, 4 līdz 14 dienu laikā pēc grauzdēšanas. 

3. kļūda: svaru neizmantošana

Lielākā daļa kafijas brūvēšanas problēmu rodas, nepareizi novērtējot maltās kafijas daudzumu un tilpumu. espresso un pēc tam veiciet izmaiņas, pamatojoties uz to. Izmantojot svarus, jūs varat tieši redzēt, kāda ir problēma ar jūsu brūvēšanu, un veikt pareizās izmaiņas, nevis akli cerēt, ka jūsu korekcija uzlabos jūsu brūvēšanu. Par Ja sākumā ļoti uzmanīgi izmantosiet mazus svarus, vēlāk varēsiet daudz labāk izmērīt ar aci un veikt pareizus novērtējumus. 

4. kļūda: neregulāra blietēšana

Blietēšana nozīmē, ka malto kafiju pirms ievietošanas espresso automātā kompakti saspiež filtra grozā kā ripu. Par tu turpini mēģināt vēl spēcīgāk spiest ripu, jo redzi, ka espresso Ja ūdens iztek pārāk ātri un pārāk daudz, jūs kļūdījāties. Labāka pieeja ir to regulāri blietēt un katru reizi piespiest plakaniski, nevis slīpi. Otra problēma nav tik acīmredzama, bet... Par Mājā ir vairāki cilvēki, kas lieto espresso automātu, kas arī nespiež tik stipri, jūs varat iegādāties kalibrētu. tamper kur tas spiež ar noteiktu spiedienu, un tādējādi jūs varat nodrošināt, ka katrs spiediens ir vienmērīgs un vienlīdz spēcīgs. 

5. kļūda: nepietiekama tīrīšana

Kafija ir pārtikas produkts, ko patērē, un tāpēc Par Ja ierīce netiek tīrīta, tajā var veidoties pelējums un baktērijas, kas negaršos labi. Tam ir arī ļoti negatīva ietekme uz jūsu veselību. Varbūt ir ērti nedomāt par tās tīrīšanu, taču tīrīšana jūs sabojās. espresso lai labāk garšotu, bet arī pagarinātu ierīces kalpošanas laiku. Ja espresso automāts netiek regulāri tīrīts, veidojas kaļķakmens un minerālu nogulsnes, kas nonāk vārstos, šļūtenēs un galu galā elektroniskajās detaļās. Tas noved pie ierīces bojājuma. 

Ceru, ka šie padomi palīdzēs jums sasniegt vislabākos iespējamos rezultātus!

Back to top