Hoppa till innehåll
Uppstarts guide: Profitec GO - Barista och Espresso Uppstarts guide: Profitec GO - Barista och Espresso

Sākuma ceļvedis: Profitec GO

Apsveicu ar jauno Profitec GO! Šī rokasgrāmata palīdzēs jums veikt visus soļus, lai jūsu ierīce ātri darbotos!

1. darbība: izpakošana un pārbaude

  1. Izņemiet mašīnu:
    • Uzmanīgi noņemiet Profitec GO izņemiet to no kastes un novietojiet to uz stabilas, līdzenas virsmas.
    • Pārbaudiet, vai ir iekļauti visi piederumi.
  2. Pārbaudiet, vai nav bojājumu:
    • Pārbaudiet ierīci, vai transportēšanas laikā nav radušies bojājumi. Par Ja atrodat jebkādus bojājumus, lūdzu, nekavējoties sazinieties ar mums.
  3. Saglabājiet iepakojumu:
    • Saglabājiet visu iepakojumu, jo tas būs nepieciešams preču atgriešanas un remonta darbiem.

Mašīnas un tās piederumu pārskats

2. darbība. Pārbaudiet ūdens kvalitāti un uzpildiet ūdens tvertni

  1. Testa ūdens kvalitāte:
    • Pirms veļas mašīnas piepildīšanas ar ūdeni, pārbaudiet tā cietību. Ūdenim jābūt mīkstam, aptuveni 50 ppm.
    • PIEZĪME. Ir svarīgi nelietot krāna ūdeni ar augstu cietības pakāpi. Tas veidos kaļķakmens nogulsnes ierīcē un var izraisīt iekšējus bojājumus, kas pasliktinās tās darbību!

  2. Piepildiet ūdens tvertni:
    • Noņemiet ūdens tvertni no ierīces aizmugures.
    • Izskalojiet ūdens tvertni un piepildiet to ar filtrētu svaigu ūdeni līdz norādītajam maksimālajam līmenim.
    • Pareizi ievietojiet tvertni atpakaļ ierīcē.

Attēlā redzama ūdens tvertnes atrašanās vieta.

Ūdens filtrācijas izvēle espresso automātam

Ir dažādi filtrācijas sistēmu veidi. Vissvarīgākais ir tas, ka kaitīgie minerāli, piemēram, kalcijs, tiek izfiltrēti, pirms tie nonāk espresso automātā. Visizplatītākais veids ir tāds, ka filtrs ūdenī esošo kalciju aizstāj ar magniju, kas arī uzlabo kafijas garšu. Šeit ir īss ceļvedis par dažādām iespējām, ko varat izmantot:

  • Iekšējais ūdens filtrs ūdens tvertnē kalpo aptuveni 2–3 mēnešus
  • BWT ūdens filtrācijas sistēma.

3. solis: iedarbiniet ierīci

  1. Savienošana un sākšana:
    • Pārliecinieties, vai tvaika vārsts ir aizvērts un ierīce ir izslēgta.
    • Pievienojiet ierīci tieši elektrotīklam un iedarbiniet to.
  2. Piepildiet pannu:
    • Par Kad ierīcē parādās ziņojums "FIL", nospiediet dozēšanas pogu un ļaujiet ūdenim plūst cauri grupas galviņai vismaz 35 sekundes.
    • Piepildiet ierīces boileru, nospiežot šāviena pogu (augšējā poga). Šī procesa laikā vai tūlīt pēc tā, iespējams, būs jāuzpilda ūdens tvertne.
    • Pēc aptuveni 35 sekundēm varat izslēgt šāviena pogu. Displejā vajadzētu mainīties no “FIL” uz “UP” (sildīšanas režīms).
  3. Apkure:
    • Ļaujiet ierīcei sasniegt darba temperatūru 10–15 minūtes (vai līdz spiediena mērītājs sasniedz 1,0–1,25 bārus).

Attēlā redzama uzņemšanas poga

Attēlā redzams katla uzpildes solis.

4. solis: sāciet brūvēšanu

  1. Sagatavojiet mašīnu:
    • Ievietojiet portafiltru ierīcē, lai tas varētu uzsilt pirms kafijas pagatavošanas.
  2. Kafijas malšana:
    • Lai iegūtu vislabākos rezultātus, izmantojiet svaigi maltu kafiju. Centieties to malt smalki.
    • Par Jums nav espreso dzirnaviņu. Skatiet mūsu ceļvedi. Par izvēles kafijas dzirnaviņas.
  3. Sagatavojiet portafiltru:
    • Piepildiet portafiltru ar pareizo kafijas daudzumu un piespiediet to vietā. Ievietojiet portafiltru grupas galvā un nofiksējiet to vietā. Dubultai porcijai iesakām 18–20 g kafijas. espresso.
  4. Tilts:
    • Novietojiet krūzīti zem portafiltra. Nospiediet šāviena pogu, lai sāktu ekstrakciju, un centieties panākt aptuveni 25–30 sekunžu ekstrakcijas laiku.
    • Šajā solī ieteicams izmantot svarus un taimeri.

5. darbība: vājpiena

  1. Vājpiens:
    • Attīriet tvaika cauruli, īsi atverot tvaika pogu.
    • Iemērciet tvaika padeves caurulīti auksta piena krūzē. Atveriet tvaika vārstu un putojiet pienu, līdz iegūstat krēmīgas mikroputas.
    • Tūlīt pēc lietošanas notīriet tvaika padeves caurulīti ar mikrošķiedras drānu.

Apkopes padomi

  1. Ikdienas tīrīšana:
    • Pirms un pēc katras porcijas izskalojiet tvaika nosūcēja galviņu. Noslaukiet tvaika caurulīti un portafiltru.
  2. Iknedēļas tīrīšana:
    • Izskalojiet ierīci ar ūdeni un aklo filtru. Izmantojiet tīrīšanas šķīdumu, lai nodrošinātu, ka visas iekšējās sastāvdaļas ir tīras no kafijas eļļām un atlikumiem.

Ievērojot šīs darbības, jūs varēsiet baudīt savu perfekto espresso ar savu jauno Profitec GO!

Back to top