Kafijas atvēršanas izmaksas
Jan 29, 2023
Atvērt kafejnīcu ir sapnis daudziem cilvēkiem, taču tas ir arī liels ieguldījums. Ir svarīgi saprast visus izdevumus pirms soli, lai atvērtu kafejnīcu, lai pārliecinātos, ka vari atļauties ilgtermiņa ieguldījumu. Šeit ir saraksts ar visbiežāk sastopamajiem izdevumiem, ar kuriem saskarsies, kad atvērsiet kafejnīcu.
Uzsākt kafejnīcu izmaksā no 250 000 līdz 3 miljoniem kronu, atkarībā no kafejnīcas veida, ko vēlies atvērt. Pārtikas furgoni, kioski un kafijas stendi var izmaksāt no 250 000 līdz 750 000 kronu, bet daži mazāki kafijas stendi ir uzsākuši ar tik maz kā 50 000 kronu. Tomēr tradicionālās kafejnīcas ar sēdvietu grupām prasa tuvāk 800 000 kronu. Telpas lielums ir izšķirošs faktors, jo lielākām vietām nepieciešami augstāki nomas līgumi, kā arī vairāk par interjeru un personālu.
Telpu izdevumi
Galvenie izdevumi, lai atvērtu kafejnīcu, ir telpu izdevumi. Tie ietver telpas nomu, jebkādas izmaiņas, kas jāveic telpā, un konsultācijas Par telpā. Šie izdevumi atšķiras atkarībā no telpas lieluma, atrašanās vietas un pieejamības sabiedriskajam transportam.
Mēbeles un aprīkojums
Nākamais lielais izdevums ir mēbeles un aprīkojums. Tie ietver galdus, krēslus, kafijas automātus, trauku mazgājamās mašīnas, ledusskapjus, saldētavas, sildītājus, gaismas un daudz ko citu. Ir svarīgi ieguldīt augstas kvalitātes aprīkojumā, lai nodrošinātu, ka jūsu kafejnīca izskatās profesionāli un rada patīkamu atmosfēru.
Krājumi
Krājumi ir obligāti, kad atverat kafejnīcu. Tie ietver kafiju, tēju, cukuru, pienu, krūzes, šķīvjus, galda piederumus un daudz ko citu. Jums arī jāņem vērā, ka regulāri būs jāatjauno jūsu krājumi, lai uzturētu kafejnīcas darbību.
Personāls
Personāls ir vēl viens liels izdevums, kad atverat kafejnīcu. Jums būs jānodarbina pavāri, viesmīļi un bārmeņi. Jums arī jāņem vērā, ka būs jāmaksā algas, apdrošināšana un citi izdevumi jūsu darbiniekiem.
Mārketings
Mārketings ir svarīga daļa no kafejnīcas atvēršanas. Jums būs jāreklamē jūsu jaunā uzņēmējdarbība, lai piesaistītu klientus. Tas ietver reklāmu vietējās avīzēs, sociālajos tīklos un citās tīmekļa vietnēs.
Sākt ar plāna izstrādi
Pirms spert soli, lai atvērtu kafejnīcu, ir svarīgi izstrādāt plānu. Šim plānam vajadzētu ietvert detalizētu budžetu, mārketinga stratēģiju, jūsu mērķauditorijas aprakstu un jūsu produktu un pakalpojumu aprakstu. Izstrādājot plānu, jums būs skaidra izpratne par to, ko vēlaties sasniegt un kādi soļi jums jāveic, lai to panāktu.
Ir svarīgi, lai jums būtu detalizēts budžets, kad atverat kafejnīcu, lai jums būtu skaidra izpratne par visiem izdevumiem un jūs varētu sagatavoties atbilstoši. Šeit ir pārskats par dažiem galvenajiem izdevumiem, kurus ņemt vērā:
Vietas/telpu izdevumi
Telpu izdevumi ir svarīgs faktors, ko ņemt vērā, kad atverat kafejnīcu. Jums jānodrošina, lai tie nepārsniegtu 15% no jūsu pārdošanas prognozēm. Ir svarīgi atrast piemērotu vietu, kas atbilst jūsu mērķauditorijai un nav pārāk dārga.
Aparatūra kafejnīcas darbībai
Aprīkojums ir vēl viena svarīga izmaksu sastāvdaļa, kas jāņem vērā. Jums jāiegulda visā, sākot no kafijas iekārtām līdz mēbelēm un aprīkojumam, lai vadītu kafejnīcu. Šo iekārtu izmaksas var pārsniegt 50% no kopējā budžeta. Ir svarīgi izvēlēties kvalitāti pār kvantitāti, lai jums nebūtu jāmaina viss pārāk drīz. Preces, piemēram, kafija, dzērieni un piens, nedrīkst pārsniegt 40% no pārdošanas prognozēm.
Darba izmaksas un profesionālie pakalpojumi
Darba izmaksas un profesionālie pakalpojumi ir vēl viena svarīga izmaksu sastāvdaļa, kas jāņem vērā, kad atverat kafejnīcu. Tie ietver jūsu darbiniekus un uzņēmējus. Jums jāpārliecinās, ka pieņem darbā viskompetentākos cilvēkus, lai nodrošinātu, ka jūsu kafejnīca darbojas pēc iespējas efektīvāk.
Nodokļi
Nodokļi ir vēl viena svarīga faktors, kas jāņem vērā, kad atverat kafejnīcu. Parasti tie ir apmēram 35% no darbības rezultāta. Jums jāpārliecinās, ka saprotat visus nodokļu noteikumus un regulējumus, lai izvairītos no pārsteigumiem nākotnē.
Papildu izmaksas
Papildu izmaksas ietver atļaujas un licences, apdrošināšanu, uzturēšanu, piederumus, piemēram, krūzes, kociņus, glāzes un citus. Jums jāpārliecinās, ka iekļaujat visas šīs izmaksas savā budžetā, lai jums būtu pilnīgs
Kopsavilkums
Kafejnīcas atvēršana ir liels ieguldījums, un ir svarīgi saprast visas izmaksas, pirms sperat soli. Galvenās izmaksas ir telpu izmaksas, mēbeles un aprīkojums, inventārs, darbinieki un mārketings. Pirms sākat kafejnīcas atvēršanu ir svarīgi izstrādāt plānu, kas ietver detalizētu budžetu, mārketinga stratēģiju, mērķauditorijas aprakstu un jūsu produktu un pakalpojumu aprakstu.