9 labākie padomi savas kafejnīcas atvēršanai
Jan 30, 2023
Kafejnīcas atvēršana ir daudzu sapnis. Taču tas ir arī grūts uzdevums, kas prasa daudz laika, plānošanas un centības. Šeit ir 9 labākie padomi, kas palīdzēs jums atvērt savu kafejnīcu un gūt panākumus.
1. Definējiet savu mērķi un koncepciju
Pirmais solis ir izlemt, ko vēlaties sasniegt ar savu kafejnīcu. Vai tā ir vieta, kur cilvēki var pulcēties ātrām pusdienām vai relaksējošām vakariņām? Vai arī vēlaties piedāvāt unikālu pieredzi ar īpašu ēdienu un dzērienu ēdienkarti? Definējiet savu mērķi un koncepciju, lai varētu koncentrēties uz unikālas pieredzes radīšanu saviem klientiem.
2. Izpētiet potenciālās jomas, atverot kafejnīcu
Plānojot kafejnīcas atvēršanu, svarīga tirgus izpētes sastāvdaļa ir teritoriju izpēte. Pavadot dienu iecerētajā teritorijā un saskaitot potenciālo klientu skaitu, kā arī atzīmējot viņu apmeklējuma laikus, varat iegūt labāku priekšstatu par teritoriju. Jūs varat pamanīt lielu klientu plūsmu no rīta, sākot no strādājošiem cilvēkiem, un pēcpusdienā, sākot no ģimenēm ar bērniem un senioriem. Tas var sniegt jums priekšstatu par... Par Šajā apgabalā ir vairāk vai mazāk klientu, nekā jūs iepriekš domājāt.
3. Izveidojiet biznesa plānu
Biznesa plāns ir svarīgs instruments, uzsākot jaunu biznesu. Tas palīdz sakārtot idejas un sasniegt mērķi. Jums vajadzētu izdomāt, cik daudz naudas jums nepieciešams, kas ir jūsu mērķauditorija un kā plānojat reklamēt savu kafejnīcu.
4. Izvēlieties piemērotu norises vietu
Izvēlieties piemērotu atrašanās vietu, kas atbilst jūsu koncepcijai un budžetam. Jūs vēlaties atrašanās vietu, kas ir viegli atrodama un pieejama jūsu klientiem. Jums jāapsver arī tādi faktori kā autostāvvietas iespējas, ēdamzāles platība, kā arī piekļuve elektrībai un ūdenim.
5. Izveidojiet ēdienu un dzērienu ēdienkarti
Svarīga jūsu kafejnīcas sastāvdaļa ir ēdienu un dzērienu ēdienkarte. Uzziniet, ko vēlas jūsu klienti, un izvēlieties ēdienkarti, kas atbilst jūsu koncepcijai un budžetam. Varat arī sadarboties ar šefpavāru vai ēdienkartes plānotāju, lai nodrošinātu, ka jūsu ēdienkarte ir daudzveidīga un pietiekami pievilcīga jūsu klientiem.
6. Noalgojiet pareizos darbiniekus
Pareiza personāla nolīgšana ir būtiska, lai nodrošinātu, ka jūsu kafejnīca darbojas efektīvi un jūsu klienti saņem gaidīto apkalpošanu. Pārliecinieties, ka nolīgstat kompetentu, pieklājīgu un pretimnākošu personālu. Jums vajadzētu arī apsvērt pieredzējuša šefpavāra nolīgšanu, lai palīdzētu jums padarīt jūsu ēdienu un dzērienu ēdienkarti neaizmirstamu.
7. Apsveriet noteikumus un atļaujas
Ir svarīgi apzināties Par visi noteikumi un atļaujas, kas nepieciešamas, atverot savu kafejnīcu. Sākot ar alkoholisko dzērienu pasniegšanu un beidzot ar mūzikas atskaņošanu telpās vai āra terases izbūvi vasarā, ir jāņem vērā daudzi faktori. Katram uzņēmējdarbības aspektam, piemēram, virtuves izmantošanai vai mārketingam ar zīmēm uz ietves, ir nepieciešama sava īpaša atļauja. Sākot ar būvatļaujām un beidzot ar reģistrāciju. Par Tauku uztvērēju un mūzikas licenču uzstādīšanai ir jāņem vērā daudzas detaļas. Praktisks risinājums ir izmantot Zviedrijas Uzņēmumu reģistrācijas biroja tīmekļa vietni verksamt.se, lai izveidotu visu nepieciešamo atļauju sarakstu un pārliecinātos, ka viss ir kārtībā.
8. Nepārtraukti pilnveidoties un pielāgoties
Visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi, pārliecinieties, ka pastāvīgi uzlabojat un pielāgojat savu kafejnīcu, pamatojoties uz klientu viedokļiem un atsauksmēm. Uzziniet, kas viņiem patīk un ko viņi vēlētos redzēt vairāk, un izmantojiet šo informāciju, lai uzlabotu savu uzņēmējdarbību.
9. Esiet gatavi smagi strādāt jau sākumā
Sagatavojieties smagam darbam, lai atvērtu savu kafejnīcas vai restorāna biznesu. Jums jābūt gatavam smagi strādāt no agra rīta līdz vēlam vakaram, īpaši pirmajos gados, kad dibināsiet un attīstīsiet uzņēmumu. Tomēr, veltot laiku un pūles, jūs varat sagaidīt mazāku darba slodzi, kad būsiet izveidojis funkcionējošu uzņēmumu.
Secinājums
Savas kafejnīcas atvēršana prasa daudz plānošanas un smaga darba, taču tā var būt arī ļoti atalgojoša un ienesīga pieredze. Ievērojot šos 9 labākos padomus un cītīgi strādājot, jūs varat izveidot veiksmīgu kafejnīcu, kas iepriecinās jūsu klientus un liks viņiem atgriezties atkal un atkal.