Pāriet uz saturu
9 Bästa tipsen för att starta ett eget café - Barista och Espresso

9 Labākie padomi, kā uzsākt savu kafejnīcu

Uzsākt kafijas veikalu ir sapnis daudziem. Bet tas ir arī grūts uzdevums, kas prasa daudz laika, plānošanas un iesaistes. Šeit ir 9 labākie padomi, lai palīdzētu jums uzsākt savu kafijas veikalu un padarīt to veiksmīgu.

1. Definējiet savus mērķus un koncepciju

Pirmais solis ir noteikt, ko vēlaties sasniegt ar savu kafijas veikalu. Vai tā ir vieta, kur cilvēki var pulcēties ātrai pusdienai vai relaksējošai vakariņai? Vai vēlaties piedāvāt unikālu pieredzi ar specifisku ēdienu un dzērienu izvēli? Definējiet savus mērķus un koncepciju, lai varētu koncentrēties uz unikālas pieredzes radīšanu saviem klientiem.

2. Izpētiet potenciālās teritorijas, pirms uzsākat kafijas veikalu

Plānojot uzsākt kafijas veikalu, ir svarīgi veikt tirgus izpēti un izpētīt teritorijas. Pavadot dienu teritorijā, kuru esat iecerējis, un saskaitot potenciālos klientus, kā arī pievēršot uzmanību tam, kad viņi apmeklē, jūs varat iegūt labāku priekšstatu par teritoriju. Jūs varat atklāt, ka no rīta ir liela klientu plūsma no strādājošiem cilvēkiem, un cita plūsma no rīta no ģimenēm ar bērniem un pensionāriem. Tas var dot jums priekšstatu, ka šajā teritorijā ir vairāk vai mazāk klientu, nekā jūs iepriekš domājāt.

3. Izveidojiet biznesa plānu

Biznesa plāns ir svarīgs rīks, kad uzsākat jaunu uzņēmumu. Tas palīdz jums organizēt savas idejas un īstenot savus mērķus. Jums vajadzētu noskaidrot, cik daudz naudas jums nepieciešams, kas ir jūsu mērķauditorijas, un kā plānojat reklamēt savu kafijas veikalu.

4. Izvēlieties piemērotu telpu

Izvēlieties piemērotu telpu, kas atbilst jūsu koncepcijai un budžetam. Jums vajadzētu izvēlēties vietu, kas ir viegli atrodama un pieejama jūsu klientiem. Jums arī vajadzētu padomāt par tādām lietām kā stāvvietu iespējas, telpas lielums jūsu ēdamzālei un piekļuve elektrībai un ūdenim.

5. Izstrādājiet ēdienu un dzērienu izvēlni

Svarīga jūsu kafijas veikala daļa ir jūsu ēdienu un dzērienu izvēlne. Noskaidrojiet, ko vēlas jūsu klienti, un izvēlieties izvēlni, kas atbilst jūsu koncepcijai un budžetam. Jūs varat arī sadarboties ar šefpavāru vai ēdienu plānotāju, lai nodrošinātu, ka jūsu izvēlne ir pietiekami daudzveidīga un pievilcīga jūsu klientiem.

6. Pieņemiet darbā pareizo personālu

Ir svarīgi pieņemt darbā pareizo personālu, lai nodrošinātu, ka jūsu kafijas veikals darbojas efektīvi un ka jūsu klienti saņem viņiem gaidīto apkalpošanu. Pārliecinieties, ka pieņemat darbā personālu, kas ir zinošs, laipns un atsaucīgs. Jums arī vajadzētu apsvērt iespēju pieņemt darbā pieredzējušu šefpavāru, kurš var palīdzēt jums īstenot jūsu ēdienu un dzērienu izvēlni.

7. Domājiet par noteikumiem un atļaujām

Ir svarīgi būt informētam par visiem noteikumiem un atļaujām, kas nepieciešamas, uzsākot savu kafijas veikalu. No alkohola dzērienu pasniegšanas līdz mūzikas atskaņošanai telpā vai āra terases būvniecībai vasarā, ir daudz faktoru, kas jāņem vērā. Katra darbības joma, piemēram, virtuves izmantošana vai reklāma ar zīmēm uz trotuāra, prasa savu specifisko atļauju. No būvatļaujām līdz pieteikumiem par tauku atdalītāja uzstādīšanu un mūzikas licenci, ir daudz detaļu, kas jāņem vērā. Praktisks risinājums ir izmantot Uzņēmumu reģistra mājaslapu, verksamt.se, lai izveidotu sarakstu ar visām nepieciešamajām atļaujām un pārliecinātos, ka jums viss ir kārtībā.

8. Nepārtraukti uzlabojiet un pielāgojiet

Visbeidzot, pārliecinieties, ka nepārtraukti uzlabojat un pielāgojat savu kafijas veikalu, balstoties uz jūsu klientu viedokļiem un atsauksmēm. Noskaidrojiet, kas viņiem patīk un ko viņi vēlas redzēt vairāk, un izmantojiet šo informāciju, lai uzlabotu savu uzņēmējdarbību.

9. Esiet gatavi smagi strādāt sākumā

Sagatavojieties smagam darbam, lai uzsāktu savu kafijas vai restorāna biznesu. Jums jābūt gatavam strādāt no agra rīta līdz vēlam vakaram, īpaši pirmajos gados, kad jūs izveidojat un attīstāt savu uzņēmumu. Bet ar laiku un pūlēm jūs varat sagaidīt vieglāku darba slodzi, kad esat izveidojis funkcionējošu uzņēmumu.

Secinājums

Uzsākt savu kafijas vietu prasa daudz plānošanas un smaga darba, taču tas var būt arī ļoti iedvesmojošs un izdevīgs pieredze. Ievērojot šos 9 labākos padomus un smagi strādājot, jūs varat izveidot veiksmīgu kafijas vietu, kas iepriecinās jūsu klientus un liks viņiem atgriezties atkal un atkal.

vecāka ziņa
Jaunākas ziņas

Iepirkšanās ratiņi

Jūsu iepirkumu grozs šobrīd ir tukšs

Iepērcieties tagad