Pāriet uz saturu
Underhåll och rengöring av din espressomaskin - Barista och Espresso

Tavs espresso mašīnas apkope un tīrīšana

Tīrīšana un apkopes darbi ar jūsu espresso aparātu

Espresso aparāti var šķist sarežģīta un augsto tehnoloģiju iekārta, un tādi tie arī ir. Bet, par laimi, tos ir salīdzinoši viegli uzturēt tīrus. Pēc tam, kad esat pagatavojis espresso vai putotu pienu, paliks kafijas biezumi un piena paliekas. Laika gaitā šie atlikumi var ietekmēt gan jūsu kafijas kvalitāti, gan bojāt aparātu. Mēs esam redzējuši neskaitāmus aparātus, kas ienāk apkopes darbos, pilni ar netīrumiem un nogulsnēm. Tas var sabojāt aparātu un pasliktināt jūsu dzērienu kvalitāti. Mēs vēlamies, lai jūs katru rītu baudītu tīru un garšīgu kafiju, un lai jūsu aparāts ilgi kalpotu. Šeit ir daži vienkārši soļi, lai uzturētu savu aparātu teicamā stāvoklī.

Ūdens un jūsu espresso aparāts

Lielākais problēmas avots, ko mēs redzam mūsu tehniskajā nodaļā, ir kaļķa uzkrāšanās slikta ūdens kvalitātes dēļ. Tas var ievērojami saīsināt aparāta kalpošanas laiku un radīt dārgus remontus. Atrisiniet šo problēmu, vienmēr izmantojot filtrētu un mīkstu ūdeni. Pirmkārt un galvenokārt, pārbaudiet savu ūdeni. Pat ja Par jums ir pilna mājas ūdens mīkstināšanas sistēma, var gadīties, ka tā nav pietiekama. Kopējai ūdens cietībai vajadzētu būt starp 35-85 ppm. Gan tieši pieslēgtiem, gan rezervuāra aparātiem mēs iesakām ūdens mīkstināšanas un filtrēšanas sistēmu. Ieguldījums tādā ūdens attīrīšanas sistēmā vai ūdens filtrēšanas sistēmā ūdens tvertnei ir mūža garantija pret galveno aparāta bojājumu cēloni. Vai esat pārliecināts, ka ūdens ir svarīga sastāvdaļa? Uzziniet vairāk rakstā Par par ūdens nozīmi jūsu aparatūrā.

Ikdienas apkope

Grupas galvas tīrīšana Pēc tam, kad esat samaljis, nospiežis un ekstraktējis savu espresso, ir svarīgi nekavējoties izskalot grupas galvu. Noņemiet portafilteri tūlīt pēc pagatavošanas un noslaukiet to tīru. Pēc tam izskalojiet grupas galvu 1-3 sekundes, lai pārliecinātos, ka visi kafijas atlikumi un eļļas ir izskalotas. Par ja atstājat kafijas biezumus grupas galvā, tas var novest pie uzkrāšanās, ko vēlāk būs grūti noņemt.

Tīrīšana no tvaika staba Tvaika staba tīrīšana ir arī ļoti svarīga, jo piena paliekas var sabojāt stabu un ietekmēt garšu. Izskalojiet tvaika stabu gan pirms, gan pēc piena putošanas. Novietojiet drānu pār tvaika staba galu un piespiediet to uz 1-2 sekundēm pirms piena putošanas. Tas nodrošina, ka nav ūdens paliekas no tvaika staba jūsu pienā. Pēc piena putošanas tūlīt noslaukiet tvaika stabu un atkal izskalojiet to 1-2 sekundes. To vislabāk izdarīt ar mitru drānu.

Ūdens atpakaļskalošana Vēl viena rutīna, ko varat pievienot, ir ātra ūdens atpakaļskalošana. Mūsu birojā mēs vienmēr turam vienu vai divus izsistā portafilter ar “aklu” filtru. Kad mēs esam gatavi rītam, mēs veicam ātru skalošanu un noslaukām. Par ja vēlaties būt īpaši uzmanīgs, jūs varat arī noslaucīt pārējo aparātu.

2-4 nedēļas apkope

Reizi divās līdz četrās nedēļās jums būtu jāveic rūpīga tīrīšana. Tas nozīmē, ka jānoņem izsmidzinātāja ekrāns (Showerscreen) un jāiemērc gan ekrāns, gan portafiltera grozs Puly Caff plus tīrīšanas pulverī, vai arī Puly Caff plus tīrīšanas tabletes. Izmantojiet suku, lai iztīrītu grupas galvu un veiciet pilnīgu atpakaļplūsmu ar tīrīšanas līdzekli, kas ir pulvera vai tablešu formā.

Reizi mēnesī

Reizi mēnesī ir svarīgi iztīrīt jūsu dzirnaviņas un tvaika stieni (Par jūs to izmantojat). Divi produkti to padara ļoti vieglu: Puly piena tīrīšanas līdzeklis un Urnex Grindz tabletes dzirnaviņām. Jūs varat veikt tīrīšanu bez šiem produktiem, bet tie padara procesu ātru un vienkāršu. Iemērciet tvaika stieni ar Puly līdzekli un palaidiet nelielu daudzumu Grindz caur dzirnaviņām. Šis ir arī labs laiks, lai pārbaudītu filtru jūsu ūdens mīkstināšanas sistēmā un nomainītu to, ja tas ir nepieciešams Par.

Reizi Par gadā

Reizi Par gadā ir laba ideja nomainīt grupas galvas blīvējumu un ekrānu. Tas ir vienkāršs veids, kā nodrošināt, ka jūsu espresso turpina labi garšot un ka mašīna darbojas labi tālākā nākotnē.

Ievērojot šos apkopšanas noteikumus, jūs varat nodrošināt, ka jūsu espresso mašīna paliek tīra un darbojas optimāli. Ne tikai tas uzlabos jūsu kafijas garšu, bet arī pagarinās jūsu mašīnas kalpošanas laiku un samazinās dārgu remontu risku. Espresso mašīnas tīrīšana un apkope nenozīmē, ka tas ir laikietilpīgs vai sarežģīts, bet tas ir svarīgs solis, lai saglabātu mašīnu labā stāvoklī un katru dienu izbaudītu vislabāko iespējamo espresso.

vecāka ziņa
Jaunākas ziņas

Iepirkšanās ratiņi

Jūsu iepirkumu grozs šobrīd ir tukšs

Iepērcieties tagad