Pāriet uz saturu
Espresso Teknik 101: Grundläggande Tester - Barista och Espresso

Espresso Tehnika 101: Pamata testi

Rīki, kas jums nepieciešami

Lai nodrošinātu, ka jūsu espresso mašīna darbojas pareizi, sekojiet šiem soļiem, lai pārbaudītu tās pamatfunkcijas. Jums būs nepieciešami šādi rīki:

  • Taimeris
  • Mērkauss (355 ml) vai espresso svari ar krūzi
  • Atpakaļplūdes aizsargs un portafilter

Pirms sākat, pārliecinieties, ka jūsu mašīna ir atjaunināta ar apkopi un grupas galvas tīrīšanu. Par ja jūsu mašīnai ir programmējama priekšinfūzija, izslēdziet vai iestatiet to uz 0 pirms testu uzsākšanas. Noņemiet visus filtrus, ekrānus, mīkstinātājus vai mīkstināšanas maisiņus no mašīnas ūdens tvertnes.

Tests 1: Plūsmas ātrums

  1. Noņemiet portafiltru no mašīnas.
  2. Novietojiet mērkausu zem grupas galvas vai novietojiet krūzi uz svariem, nosveriet svarus un pēc tam novietojiet krūzi zem grupas galvas.
  3. Paceliet pagatavošanas sviru vai nospiediet attiecīgo pogu un sāciet taimeri, kad ūdens sāk plūst. Apturiet "šāvienu", kad taimeris rāda 30 sekundes.
  4. Reģistrējiet rezultātus un salīdziniet ar sekojošām atsauces vērtībām:
    • Standarta E61 grupas galva: 235-355 g 30 sekunžu laikā.
    • Mašīnas ar plūsmas kontroli: 175-235 g 30 sekunžu laikā.
    • Mitrinātās grupas galvas: 235-355 g 30 sekunžu laikā.

Tests 2: Grupas galvas spiediens

  1. Uzstādiet atpakaļplūdes aizsargu portafiltrā un ielieciet to grupas galvā.
  2. Paceliet pagatavošanas sviru vai nospiediet attiecīgo pogu, lai uzsāktu pagatavošanas funkciju. Par ja jūsu mašīnai nav šāviena taimeris, sāciet taimeri vienlaikus.
  3. Skatieties uz pagatavošanas spiediena mērītāju un atzīmējiet, cik ilgs laiks nepieciešams, lai adata sasniegtu iestatīto spiedienu.
  4. Reģistrējiet rezultātus. Adatai jānonāk mašīnas iestatītajā spiedienā (9-10 Bar) 10 sekunžu laikā. Par ja jūsu mašīnai ir plūsmas kontrole, pārliecinieties, ka lāpstiņa ir pilnīgi atvērta un salīdziniet grupas galvas spiediena mērītāju ar sūkņa spiediena mērītāju. To uzvedībai jābūt korelētai.

Tests 3: Tvaika

  1. Uzsildiet tvaika katlu un sasniedziet pilnu spiedienu. Manometra adatai tvaika spiediena mērītājā jāparāda no 1,25-1,75 Bar atkarībā no jūsu iestatījumiem.
  2. Atveriet tvaika stieni krūzē un novērojiet tvaika spiediena mērītāju. Tam vajadzētu nekavējoties un vienmērīgi samazināties par aptuveni 0,50-0,75 Bar.
  3. Atstājiet tvaika stieni darboties 30 sekundes. Tam vajadzētu turēties apmēram 0,5-1,0 Bar visu laiku. Mazas novirzes nav jāuztraucas.
  4. Aizveriet tvaika stieni un skatieties, kā tvaika katls uzsilst atkal. Tvaika spiediena mērītājam jāatgriežas normālā atpūtas spiedienā.
  5. Atkārtojiet testu dažas reizes. Mašīnai vajadzētu darboties diezgan konsekventi katru reizi.

Tests 4: Temperatūras atgūšana tvaika katlam

  1. Uzsildiet tvaika katlu un sasniedziet pilnu spiedienu. Manometra adatai tvaika spiediena mērītājā jāparāda no 1,25-1,75 Bar atkarībā no jūsu iestatījumiem.
  2. Atveriet karstā ūdens krānu vai nospiediet pogu, lai dozētu karstu ūdeni no mašīnas krūzē.
  3. Dozējiet 235-355 ml karsta ūdens un novērojiet tvaika spiediena mērītāju. Sūknim vajadzētu nekavējoties sākt darboties, lai piepildītu katlu.
  4. Uzmanīgi sekojiet PID temperatūrai un/vai tvaika spiediena mērītājam. Temperatūrai un spiedienam vajadzētu abiem pakāpeniski pieaugt atpakaļ līdz iestatītajām vērtībām.
  5. Atkārtojiet testu dažas reizes. Mašīnai vajadzētu darboties diezgan konsekventi katru reizi.

Sazinieties ar mums

Ja kāds no šiem testiem parāda rezultātus ārpus norādītajiem intervāliem, nevilcinieties sazināties ar mūsu tehnisko komandu turpmākai palīdzībai. Nodrošināt, ka jūsu espresso mašīna darbojas pareizi, ir izšķiroši, lai katru reizi izbaudītu perfektu pagatavotu espresso. Regulāra apkope un pareiza mašīnas lietošana pagarina tās kalpošanas laiku un uzlabo kafijas pieredzi.

vecāka ziņa
Jaunākas ziņas

Iepirkšanās ratiņi

Jūsu iepirkumu grozs šobrīd ir tukšs

Iepērcieties tagad