Hoppa till innehåll
Hur man väljer en kaffekvarn - Barista och Espresso Hur man väljer en kaffekvarn - Barista och Espresso

Kā izvēlēties kafijas dzirnaviņas

 

Pirms sākam rakstīt šo rakstu. Vai zināt, kāda ir atšķirība kafijas garšā starp espresso automātu, kas maksā 20 000 SEK, un espresso automātu, kas maksā vairāk nekā 50 000 SEK? Atbilde ir – nekāda. Ticiet vai nē, abos espresso automātos tiek izmantoti izturīgi materiāli ar kvalitāti, kas kalpos visu atlikušo mūžu. Atšķirība ir lietošanas vienkāršībā, papildu aprīkojumā un funkcijās, labākā apdarē utt., taču, runājot par faktisko espresso garšu, tie viens otru neatšķir. Kas nosaka... Par jūs iegūstat sarežģītas garšas, dažādas nianses espresso tad jāizvēlas espresso dzirnaviņas. Dzirnaviņu izvēle nosaka Par jūs iegūstat pupiņās esošās dažādās garšas. Kas tad padara dzirnaviņas labas vai sliktākas? Svarīgs kritērijs ir nepirkt kafijas dzirnaviņas, kas ar statiskās enerģijas un siltuma palīdzību ražo nevienmērīgas kafijas daļiņas.

3 svarīgi aspekti, izvēloties kafijas dzirnaviņas

  • Slīpēšanas diska izmērs
  • Slīpēšanas disku forma
  • Dzinēja jauda

Slīpēšanas diska izmērs

Malšanas disku izmērs ir vienkāršākais veids, kā noteikt atšķirību starp dažādām kafijas dzirnaviņām. Bieži tiek teikts, ka jo lielāki diski, jo labāk, taču tā nav visa patiesība. Jo lielāki malšanas diski, jo lielāka griešanas virsma, ar kuru diskiem samalt kafijas pupiņas. Tāpēc lielāks disku diametrs nozīmē arī to, ka pupiņas var samalt ātrāk, salīdzinot ar diskiem ar mazāku diametru, kuriem būs jāsamaļ tāds pats pupiņu daudzums ar lielāku disku apgriezienu skaitu. Tas nozīmē, ka lielākiem diskiem nepieciešams mazāks apgriezienu skaits, un tie var samalt pupiņas ātrāk, salīdzinot ar dzirnaviņām ar mazākiem malšanas diskiem. Vairāk apgriezienu nozīmē arī to, ka tiek radīta statiskā enerģija un siltums, ko mēs kafijā nevēlamies. Kafija ar statisko enerģiju rada nevienmērīgumu un bieži vien kunkuļus, kā rezultātā slikta ekstrakcija. espresso. Tāpēc var secināt, ka lielāki slīpēšanas diski vienmēr ir labāki, taču tiem ir arī augstāka cena.

Koniski vai plakani slīpēšanas diski

Malšanas disku forma ir cieši saistīta ar malšanas disku formu. Koniskiem malšanas diskiem ir lielāka griešanas virsma salīdzinājumā ar plakaniem malšanas diskiem, kuriem ir tāds pats diametrs. Konisku malšanas disku priekšrocība ir tā, ka tiem nav jāgriežas tik ātri kā plakaniem malšanas diskiem, jo tie nav atkarīgi no centrbēdzes spēka, kas plakaniem malšanas diskiem nepieciešams kafijas pagatavošanai. Tātad, vai varam secināt, ka konisks ir labāks par plakanu? Nē, atšķirībā no malšanas disku izmēra, malšanas disku forma nenosaka, kurš ir labāks par otru, bet gan personīgo izvēli. Tā kā koniskiem malšanas diskiem ir lielāka griešanas virsma, ar ko strādāt, tie rada vairāk īpaši smalku daļiņu. Mazās daļiņas ātrāk izšķīst tasītē un piešķir vieglāku, ziedu garšu. Tomēr koniskiem malšanas diskiem nav tikai priekšrocību. Trūkums ir tāds, ka tie rada nevienmērīgumu malšanā salīdzinājumā ar plakaniem diskiem un var izraisīt nevienmērīgu ekstrakciju un veidot kanālus kafijas ripiņā. Atšķirībā no koniskiem asmeņiem, plakanie asmeņi nodrošina vienmērīgāku malšanas rezultātu un līdz ar to vienmērīgāku daļiņu izmēru. Plakanie asmeņi parasti nodrošina vienmērīgāku ekstrakciju un konsistentāku rezultātu. Tas piešķir espreso garšu tradicionālāku un sabalansētāku.

Dzinēja jauda

Vienkārši sakot, jo lielāks motors ar lielāku jaudu, jo labāks espresso rezultāts.

Kopsavilkums

Lai gan daudzi cilvēki vēršas pie mums, lai uzlabotu savu espresso automātu, mēs vispirms iesakām uzlabot kafijas dzirnaviņas. Jo labākas kafijas dzirnaviņas, jo vairāk nianses un sarežģītākas garšas var izbaudīt no pupiņām, izmantojot precīzākas un drošākas espresso dzirnaviņas. Iegādājoties kafijas dzirnaviņas, centieties aptuveni 40% no kopējā budžeta atvēlēt kafijas dzirnaviņām.

Back to top