Lai no kafijas iegūtu vislabāko garšu, jums jāzina, kā iestatīt jaunā espresso automāta kafijas dzirnaviņas, un, pats galvenais, jāzina, kad un kāpēc veikt noteiktas izmaiņas, lai iegūtu labus rezultātus. Ikvienam ir atšķirīga kafijas gaume, tāpēc nav pareizas vai nepareizas receptes, taču, izmantojot šo praktisko rīku, jūs varat ātri nonākt pie laba sākumpunkta.
PADOMI ALUS PAGATAVOŠANAI:
Izmantojiet labas kvalitātes pupiņas, kas paredzētas espresso jo kafijas pupiņas tiek grauzdētas atšķirīgi un tās nevarēs labi pagatavot. Bieži sastopama problēma ir tā, ka kafijas automāts nesasniedz pareizo 9 bāru pagatavošanas spiedienu, un tā vietā kafija ir ūdeņaina, nevis krēmīgi zeltaina. espresso. Tas ir tieši tāpēc, ka esat izmantojis vai nu uzlietas kafijas pupiņas, vai vecas pupiņas (vecākas par 2 mēnešiem).
PADOMS ALUS PAGATAVOŠANAI:
DIVKĀRŠAI ESPRESSO KAFIJAI: Izmantojiet no 17 līdz 18 g kafijas dubultā filtra grozā (bez spiediena); mērķis ir iegūt divreiz vairāk kafijas (espresso) kā maltās kafijas daudzumu filtra grozā, t. i., attiecība 1:2. Tātad Par Ja izmantojat 18 g maltas kafijas, jums vajadzētu censties iegūt aptuveni 36 g. espresso brūvēšanas laikā no 25 līdz 30 sekundēm. Tāpēc skala ir noderīga kafijas automāta iestatīšanai. Lai iegūtu pareizo daudzumu espresso Pēc laba brūvēšanas laika (25–30 sekundes) noregulējiet dzirnaviņu maluma iestatījumu. Ja tilpums tiek sasniegts pārāk īsā laikā, samaliet smalkāk, un, ja tilpums (36 g) tiek sasniegts ilgāk par 30 sekundēm, samaliet rupjāk.
SOĻI PAREIZA IESTATĪJUMA SASNIEGŠANAI:
1. DARBĪBA: Nosveriet un samaļiet pupiņas
Nosveriet 18 g kafijas, ielejiet to tukšajā pupiņu tvertnē un samaļiet, līdz viss ir samalts filtra grozā, un nospiediet ripu. Tagad jūs zināt, ka filtra grozā ir tieši 18 g maltas kafijas.
2. DARBĪBA: Sagatavošanās brūvēšanai
Ielejiet kafiju kafijas automātā. Skārienekrānā atlasiet pagatavošanas režīmu, pēc tam atlasiet pielāgotu pagatavošanas laiku un iestatiet to uz 30 sekundēm.
3. DARBĪBA: Izmantojiet svarus
Novietojiet kafijas krūzi uz nelieliem svariem un pēc tam novietojiet gan svarus, gan kafijas krūzi zem ierīces.
4. DARBĪBA: Sāciet brūvēšanu
Sāciet brūvēšanu, sekojiet līdzi svariem un, tiklīdz svari rāda 36 g, pārtrauciet brūvēšanu un apskatiet brūvēšanas laiku ekrānā.
5. DARBĪBA: pārbaudiet laiku
Par Ja laiks rāda mazāk nekā 25 sekundes, samaļiet smalkāk; ja laiks rāda vairāk nekā 30 sekundes, samaļiet rupjāk.
6. DARBĪBA: Dariet Par turpiniet procesu, līdz sasniedzat pareizo laika intervālu.
Darīt Par 1.–5. soļus, līdz iegūstat laiku no 25 līdz 30 sekundēm. Kad tas ir samazināts līdz saprātīgam līmenim, viss ir atkarīgs no Par veikt smalkas korekcijas, līdz esat apmierināts ar garšu, par kuru ir ļoti grūti sniegt atsauksmes, un visbeidzot ietaupīt brūvēšanas laiku, izveidojot savu dzērienu ekrānā.
Pēdējais solis: iestatiet laiku kafijas dzirnaviņās
Tagad, kad esat ticis tik tālu, jums ir izdevies sasniegt ļoti labu dzirnaviņu iestatījumu, cerams, ka panākot labi sabalansētu espresso nosakot kafijas daudzumu (g) un tilpumu espresso (g) un izbaudiet, ka esat saglabājis ekrānā un atzīmējis arī nepieciešamo maluma iestatījumu. Pēdējais solis ir noskaidrot, cik sekundes dzirnaviņām nepieciešams, lai šajā piemērā samaltu 18 g jūsu dzērienam, nesverot to katru rītu.
1. DARBĪBA: Ekrānā atlasiet 12 sekunžu laiku
2. DARBĪBA: Piepildiet visu pupiņu tvertni ar pupiņām
3. DARBĪBA: Nosver savējo portafilter ar filtra grozu, kad tas ir tukšs
4. DARBĪBA: Ieslēdziet dzirnaviņas un ļaujiet tām malt, līdz tās apstājas pašas (šajā gadījumā pēc 12 sekundēm).
5. DARBĪBA: Nosver savējo portafilter ar filtra grozu, kas piepildīts ar svaigi maltu kafiju, un apskatiet vērtību (gramos).
6. DARBĪBA: Par Svars pārsniedz 18 g, samaziniet laiku. Par Svars ir mazāks par 18 g, palieliniet laiku.
7. DARBĪBA: Darīt Par veiciet 2.–6. darbību, līdz sasniedzat vēlamo svaru.
Par Jūs esat izlasījis šo informāciju līdz šim brīdim, paldies par jūsu pacietību un izlasīšanu. Tagad jūs esat gatavs iestatīt savu espresso automātu.