Pāriet uz saturu
Vad är skillnaden mellan Arabica och Robusta? | Barista & Espresso - Barista och Espresso

Kāda ir atšķirība starp Arabica un Robusta kafiju? | Barista & Espresso

Arabica un Robusta ir divi visizplatītākie kafijas veidi. Arabica ir saldāka, maigāka un aromātiskāka, savukārt Robusta ir stiprāka, rūgtāka un satur vairāk kofeīna.

Kas ir arabika?

Kafija Arabica, ko bieži dēvē vienkārši par "Arabica", veido aptuveni 60–70 % no pasaules kafijas pupiņām. To audzē lielos augstumos (600–2000 metrus virs jūras līmeņa) un labi aug vēsākā klimatā ar stabilu nokrišņu daudzumu.

Garšas profils

  • Saldāka, maigāka garša

  • Skaidras augļu, ogu un šokolādes notis

  • Zemāks rūgtums

  • Viegls skābums

Funkcijas

  • Zemāks kofeīna saturs (aptuveni 1–1,5%)

  • Sarežģītāks aromāta profils

  • Dārgāk audzēt (jutīgāk pret slimībām un klimatu)

Kas ir Robusta?

Kafija (Coffea Canephora), labāk pazīstama kā "Robusta", ir izturīgāka un lētāka audzēšanai. Tā aug zemākā augstumā (līdz aptuveni 800 m v.j.l.) un var izturēt gan karstumu, gan mainīgus laikapstākļus.

Garšas profils

  • Rūgtāka un zemiskāka garša

  • Bieži vien riekstainas vai graudainas notis

  • Spēcīgāka tekstūra (manāma espreso)

Funkcijas

  • Augstāks kofeīna saturs (aptuveni 2–2,7%)

  • Sniedz vairāk krēma espresso

  • Izturīgāka pret kaitēkļiem

Arabica pret Robusta: ātrs salīdzinājums

Īpašums Arabika Izturīgs
Garša Salds, augļains, komplekss Rūgts, zemisks, stiprs
Kofeīna saturs 1–1,5 % 2–2,7 %
Krēms iekšā espresso Mazāks, vieglāks Vairāk, biezāks
Cena un audzēšana Dārgāka, jutīgāka audzēšana Lētāks, izturīgāks
Lietošana Vienas izcelsmes filtrkafija

Šķīstošā kafija, espresso-maisījums

Ko jums vajadzētu izvēlēties?

Par ja jums patīk niansētas garšas un skābi toņi – izvēlieties 100% arabika. Par Ja jums patīk stipra kafija ar bagātīgu putu konsistenci un dzidru intensitāti, izmēģiniet vienu. espresso-sajauciet ar Robusta.

Daudzi augstākās kvalitātes maisījumi apvieno abas, lai iegūtu labāko no abām pasaulēm.

Bieži uzdotie jautājumi (BUJ)

Vai Arabica vienmēr ir labāka par Robusta?

Ne obligāti. Arabikai ir sarežģītāka garša, bet Robustai tā ir stiprāka un krēmīgāka – ideāli piemērota espresso.

Vai Robusta satur vairāk kofeīna?

Jā, Robusta satur apmēram divreiz vairāk kofeīna nekā Arabica.

Vai Robusta ir piemērota filtrkafijai?

Parasti ne atsevišķi, bet kā daļa no maisījuma tas var piešķirt dziļumu un pilnību.


Padoms: Vai vēlaties to izmēģināt pats? Apskatiet mūsu Kafija un filtrējiet pēc "Arabica" vai "Robusta", lai atrastu savu iecienītāko.

vecāka ziņa
Jaunākas ziņas

Atstājiet savu komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka komentāri ir jāapstiprina pirms to publicēšanas

Iepirkšanās ratiņi

Jūsu iepirkumu grozs šobrīd ir tukšs

Iepērcieties tagad