Soli pa solim sniegta instrukcija: Ideāli Espresso ar Sage Barista Express
May 31, 2024
Lai apgūtu savu Sage Barista Express ietver katra brūvēšanas procesa soļa precīzu noregulēšanu. Šeit ir detalizēta rokasgrāmata, kas palīdzēs jums iegūt maksimālu labumu no kafijas pupiņām.
1. Kafijas pupiņu izvēle un sagatavošana
- Kafijas pupiņasVienmēr izmantojiet svaigas, augstas kvalitātes pupiņas. Pārliecinieties, ka uz iepakojuma ir norādīts pupiņu grauzdēšanas datums, vēlams, ne vecāks par 1–2 mēnešiem. Daži cilvēki vēlas kafiju, kas grauzdēta dažu nedēļu laikā.
- Mašīnas uzsildīšanaIeslēdziet kafijas automātu un ļaujiet tam uzsilt. Padoms ir arī uzsildīt portafiltru. To var izdarīt, dažas reizes pagatavojot kafiju bez kafijas vai ievietojot to karstā ūdens traukā.
2. Kafijas pupiņu malšana
- Dzirnaviņu iestatīšana: Sāciet ar vidēji rupju iestatījumu (apmēram 5–7). Pielāgojiet, pamatojoties uz rezultātiem vēlāk.
- SvēršanaLai iegūtu dubultu porciju, izmantojiet svarus, lai nosvērtu 16–18 gramus pupiņu. espresso. Iesakām izmantot dubulto espresso tvertne, kas nav pakļauta spiedienam.
3. Dozēšana un blietēšana
- Sasmalciniet un dozējiet: Samaļiet pupiņas tieši portafiltrā un pārliecinieties, ka jums ir pareizais daudzums.
- BlietēšanaVienmērīgi un ar atbilstošu spiedienu iebēriet kafiju. Virsmai jābūt līdzenai un kompaktai. Lai nodrošinātu vienmērīgu blietēšanu, turiet blietētāju taisni un pielietojiet pastāvīgu spēku.
4. Svaru izmantošana alus darīšanai
- SagatavošanaNovietojiet svarus zem espreso krūzes, lai izmērītu daudzumu espresso kas tiek iegūts.
- Sākt brūvēšanuIeslēdziet ierīci un sāciet ekstrakciju. Izmēriet gan ekstrakcijas laiku, gan svaru. Mērķis ir iegūt aptuveni 36 gramus. espresso no 18 gramiem pupiņu 20–30 sekundēs.
- Īkšķa noteikums censties panākt attiecību 1:2 starp maltās kafijas daudzumu un espresso tu izkļūsi ārā.
5. Programmas iestatījumi
- Pielāgot programmas: Sage Barista Express ļauj pielāgot tilpumu. Vispirms nospiediet programmas pogu, pēc tam vienreiz nospiediet dubultās porcijas pogu, lai sāktu brūvēšanu, un nospiediet vēlreiz, kad esat sasniedzis vēlamo daudzumu. (Tagad ierīce ir iegaumējusi šo brūvēšanas laiku.)
- Ekstrakcijas pilnveidošana: Par Espreso plūst pārāk ātri, noregulējiet dzirnaviņas uz smalkāku iestatījumu. Par ja ūdens plūst pārāk lēni, izvēlieties rupjāku iestatījumu. Tas ir, Par tev iznāca 36g espresso mazāk nekā 20 sekundēs, jums ir jāsamaļ smalkāk. Par tev iznāca 36g espresso 30 sekunžu laikā jums būs jāsamaļ rupjāk. Lūk, kas jums jādara Par līdz sasniedzat laiku no 25 līdz 30 sekundēm.
6. Analīze un pielāgošana
Kad esat sasniedzis noteiktu brūvēšanas diapazonu, kas ir 20–30 sekunžu robežās, jums būs jāpielāgo maluma pakāpe atbilstoši gaumei.
- DegustācijaNogaršojiet espreso un ievērojiet garšu. Lai iegūtu rūgtenas notis, izvēlieties rupjāku malumu. Rūgtums norāda, ka kafija ir pārāk ekstrahēta. Lai iegūtu skābas notis, izmēģiniet smalkāku malumu. Skābums norāda, ka kafija ir nepietiekami ekstrahēta.
- TekstūraCentieties saglabāt pēc iespējas vairāk nemainīgu mainīgo lielumu, piemēram, maltās kafijas daudzumu, vēlamo espresso daudzumu un to, kā jūs presējat kafiju. Pretējā gadījumā jūs nezināsiet, kas ietekmē garšu. Vienlaikus pielāgojiet tikai vienu mainīgo. Piemēram, mēs iesakām pielāgot ekstrakcijas laiku, maļot, līdz sasniedzat sabalansētu garšu.
- Papildu padomi: Par ja jūtat, ka esat ļoti tuvu, bet vēl neesat īstajā vietā, varat saglabāt visus mainīgos lielumus, piemēram, brūvēšanas laiku, maluma daudzumu, tilpumu espresso un maluma pakāpi. Tā vietā pielāgojiet brūvēšanas temperatūru. Par Ja jums ir tumši grauzdētas pupiņas un jūtat, ka kafija ir nedaudz rūgta, varat pazemināt brūvēšanas temperatūru. Par Ja jums ir gaiši grauzdētas pupiņas, brūvēšanas temperatūras paaugstināšana var uzlabot garšu. Plašāku informāciju skatiet lietotāja rokasgrāmatā. Par kā to izdarīt.
Papildinformācija: Nepietiekama tīrīšana var krasi ietekmēt kafijas garšu.
- TīrīšanaRegulāri tīriet portafiltru, blieti un citas daļas. Kafijas atlikumi, kafijas eļļa un kaļķakmens nogulsnes var negatīvi ietekmēt garšu. Tīrīšana ar tabletēm un kaļķakmens noņēmējiem var ievērojami uzlabot garšu un ierīces veiktspēju, ko daudzi cilvēki nepamana. Pārliecinieties, ka ierīce tiek regulāri tīrīta.
- Ūdens kvalitāteIzmantojiet filtrētu ūdeni, lai izvairītos no minerālu nogulsnēm un uzlabotu kafijas garšu. Noteikti nomainiet ūdens tvertnes filtru 3 mēnešu laikā.
- EksperimentsIzmēģiniet dažādas pupiņas un pielāgojumus, lai atrastu perfektu līdzsvaru savai gaumei.
Problēma: cēlonis un risinājums
Kafija plūst pārāk ātri, lai gan es to maļu līdz vissmalkākajai maluma pakāpei:
- Tas var būt tāpēc, ka kafija, ko lietojat, ir pārāk veca vai nav paredzēta. espresso. Pastāv liela atšķirība starp brūvētu kafiju un espresso kafiju. Pārāk vecai kafijai nav pietiekami daudz ogļskābās gāzes, lai radītu biezu "krēmas" konsistenci, un tā vietā tā kļūst ūdeņaina. Pamēģiniet nomainīt kafiju un pārliecinieties, ka tā nav pārāk veca. Stingri iesakām vietējās kafijas grauzdētavas!
- Sage Barista Express ir arī iekšējais dzirnaviņu iestatījums. Pamēģiniet to noregulēt smalkāk. Viens solis iekšējā iestatījumā atbilst aptuveni 2 klikšķiem ārējā iestatījumā.
Spiediena mērītājs nesasniedz augstu spiedienu brūvēšanas laikā:
- Tas var būt tāpēc, ka kafija nav pietiekami smalki samaļama, lai radītu pretestību starp kafiju un espresso automātu. Mēģiniet to samalt smalkāk.
- Par Ja kafija ir samalta ļoti smalki, bet spiediens joprojām nav pietiekams, lai paceltos, iespējams, kafija ir veca. Pamēģiniet pāriet uz svaigāk grauzdētu kafiju.
- Par Ja esat veicis visu iepriekš minēto un joprojām nevarat drukāt, iespējams, ka iemesls ir ierīces kļūme. Lai noteiktu diagnozi, varat ievietot maigu filtra/tīrīšanas spilventiņu (gumijas) ar vienkāršu espresso filtrējiet un mēģiniet pagatavot kafiju bez kafijas. Šis filtrs rada 100% pretestību un Par Ja šķiet, ka spiediena mērītājs darbojas, tas ir saistīts ar pirmajiem diviem iepriekš minētajiem iemesliem. Par Ja spiediena mērītājs vispār nekustas, lūdzu, sazinieties ar veikalu, kurā iegādājāties espresso automātu. Par Ja esat iepircies pie mums, nekavējoties sazinieties ar mums, un mēs jums palīdzēsim. Sazinieties ar mums, rakstot uz: info@barista-espresso.redzēt
Ievērojot šīs detalizētās darbības, jūs varat nodrošināt, ka katra krūze espresso no jūsu Sage Barista Express būs pēc iespējas labāk. Veiksmi alus darīšanā!