Pāriet uz saturu
Förstå pre-infusion för att ta din espressobryggning till nästa nivå - Barista och Espresso

Pirmā ieinfūzija, lai uzlabotu savu espresso pagatavošanu līdz nākamajam līmenim

Priekšinfūzija ir process, kurā uzmanīgi iemērc maltās kafijas pāksti portafiltrā pirms pilna vēlamā uzlabošanas spiediena pielietošanas. Mērķis ir nodrošināt, ka ūdens vienmērīgi caurplūst caur uzlabošanas galvu, lai nodrošinātu, ka visa kafijas pāksts saņem to pašu ūdens daudzumu, kad ekstrakcija sākas. Praksē tas darbojas ļoti labi. Kad mēs esam pārbaudījuši espresso šāvienu ar priekšinfūziju salīdzinājumā ar espresso šāvienu, kas izvilkts bez tās, mēs pamanām ievērojami mazāk kanālu - tas ir, kad ūdens atrod ceļu ar zemu pretestību un plūst caur to. Šī priekšrocība ir tikpat noderīga jauniem mājas baristiem, cik profesionāliem baristiem. Par ja tu tikko esi sācis, tas palīdz, ja ir kaut kas, kas izlīdzina jebkādas nesakritības kafijas izplatīšanā tavā portafilter. Pat ja tu esi pavadījis gadus kā barista, nav iemesla neizmantot tehniku, kas palīdz nodrošināt, ka tu katru reizi iegūsti konsekventu ekstrakciju.

Tu atradīsi priekšinfūziju tās vienkāršākajā formā mašīnās ar klasisko E61 grupas galvas dizainu, piemēram, mūsu Profitec Pro 700. Pacelot uzlabošanas slēdzi daļēji tiek atvērts ceļš starp mašīnas ūdens ieplūdi un grupas galvu - bet svarīgi ir tas, ka sūknis nesākas. Tas ļauj pasīvam līnijas spiedienam ūdenim caur ūdens šļūteni virzīt ūdeni no katla uz kafijas pāksti pie grupas galvas. Šis līnijas spiediens ir ievērojami zemāks par 9 bāriem, ko sūknis pielietos, vienmērīgi un uzmanīgi izsverot pāksti. Lielākā daļa baristu pielietos priekšinfūziju laikā no 2 līdz 8 sekundēm, pirms pilnībā pacelš slēdzi un sāks sūkni.

Šī metode darbojas tikai tieši savienotām mašīnām. Espresso mašīnām ar iekšējo svaiga ūdens tvertni nav līnijas spiediena priekšrocību, un tām ir jāizmanto dažādas metodes, lai sasniegtu priekšinfūziju. Piemēram, Profitec Pro 400, viena no retajām espresso mašīnām ar iekšējo ūdens tvertni, kas ir aprīkota ar iebūvētu priekšinfūziju. Tā izmanto īpaši izstrādātu kameru ar pistoni un atsperi, kas savienojas kā aklās beigas starp katlu un grupas galvu. Kad tu sāc savu šāvienu, ceļš starp katlu un grupas galvu tiek atvērts un sūknis sāk virzīt ūdeni. Daļa no šī ūdens virzīsies uz aklās beigas un nospiež pistoni, tādējādi no kafijas pāksts atbrīvojot daļu no sūkņa spiediena. Kad priekšinfūzijas laiks beidzas, aklā beigas tiek noslēgtas un pilns spiediens tiek novirzīts uz sūkni. Pat Par metode šeit ir ļoti atšķirīga, bet gala rezultāts ir tāds pats uzmanīgais priekšinfūzija, kādu tu iegūtu ar tieši savienotu mašīnu. 

Manuālas flair espresso pagatavotājiem ir priekšrocība, ka tu pilnībā kontrolē pagatavošanu, tostarp priekšinfūziju. Ar tādu pagatavotāju tu vari viegli eksperimentēt ar dažādām tehnikām un iegūt tieši tos rezultātus, kādus tu vēlies. Ieteicamais manuālais flair espresso pagatavotājs ir Flair 58 un Flair Pro 2 , kas abiem ir augstas kvalitātes un sniedz fantastisku espresso shot. Ar manuālo flair espresso aparātu jūs varat sasniegt galīgo pagatavošanas pieredzi un radīt unikālas garšu kombinācijas.

Pārkāpjot pre-infuzi, ir pasaule ar sarežģītību un eksperimentēšanu. Lietas, piemēram, "plūsmas profilēšana" vai "spiediena profilēšana", var tikt uzskatītas par nākamo soli pre-infuzi evolūcijā. Šīs tehnikas sniedz vēl lielāku kontroli pār ūdens plūsmas ātrumu un spiedienu pagatavošanas laikā, kas var palīdzēt sasniegt vēl labākus rezultātus un unikālas garšas. Par ja vēlaties pacelt savu espresso pagatavošanu nākamajā līmenī un eksperimentēt ar dažādām garšām, mēs iesakām apsvērt iespēju jaunināt uz plūsmas profilēšanas mašīnu vai iegādāties plūsmas profilēšanas jaunināšanas komplektu. Šie ir saderīgi ar visām Profitec espresso mašīnām ar E61 grupas galvu un var sniegt jums to precizitāti un kontroli, kas nepieciešama, lai sasniegtu jaunus augstumus jūsu espresso pagatavošanā.

vecāka ziņa
Jaunākas ziņas

Iepirkšanās ratiņi

Jūsu iepirkumu grozs šobrīd ir tukšs

Iepērcieties tagad