Hoppa till innehåll
Förstå pre-infusion för att ta din espressobryggning till nästa nivå - Barista och Espresso Förstå pre-infusion för att ta din espressobryggning till nästa nivå - Barista och Espresso

Izprotiet iepriekšēju uzliešanu, lai paceltu espresso pagatavošanu nākamajā līmenī

Priekšinfūzija ir process, kurā malto kafijas pupiņu uzmanīgi iemērc portafiltrā pirms pilna vēlamā brūvēšanas spiediena pielietošanas. Mērķis ir nodrošināt, lai ūdens vienmērīgi iekļūtu brūvēšanas galviņā, lai nodrošinātu, ka, sākoties ekstrakcijai, caur visu kafijas pupiņu plūst vienāds ūdens daudzums. Praksē tas darbojas ļoti labi. Kad mēs testējām espresso injekcija ar iepriekšēju infūziju, salīdzinot ar a espresso Izmantojot šota gatavošanu bez šī produkta, mēs ievērojam ievērojami mazāk kanālu veidošanās gadījumu — kad ūdens atrod ceļu ar mazu pretestību un plūst caur to. Šī priekšrocība ir tikpat noderīga gan jauniem mājas baristām, gan profesionāliem baristām. Par Ja jūs tikai sākat, ir noderīgi kaut kas tāds, kas izlīdzina jebkādas neatbilstības kafijas sadalījumā jūsu portafilter. Pat tad, ja esat pavadījis gadus barista Nav iemesla neizmantot tehniku, kas katru reizi palīdz nodrošināt vienmērīgu ekstrakciju.

Vienkāršāko iepriekšējas uzliešanas formu atradīsiet kafijas automātos ar klasisko E61 grupas galviņas dizainu, piemēram, mūsu Profitec Pro 700Paceļot brūvēšanas sviru, daļēji tiek atvērts ceļš starp ierīces ūdens ieplūdi un grupas galviņu, taču svarīgi ir tas, lai sūknis neieslēdzas. Tas ļauj ūdens šļūtenē esošā ūdens pasīvajam līnijas spiedienam virzīt ūdeni no boilera uz kafijas ripu grupas galviņā. Šis līnijas spiediens ir ievērojami zemāks par 9 bāriem, ko rada sūknis, vienmērīgi un maigi piesūcinot ripu. Lielākā daļa baristu pirms sviras pilnīgas pacelšanas un sūkņa iedarbināšanas veiks iepriekšēju uzliešanu 2 līdz 8 sekundes.

Šī metode darbojas tikai tieši pievienotām kafijas automātiem. Espresso kafijas automātiem ar iekšējo svaiga ūdens tvertni nav līnijas spiediena priekšrocību, un tāpēc tiem jāizmanto citas metodes, lai panāktu iepriekšēju uzliešanu. Piemēram, Profitec Pro 400, viena no nedaudzajām espresso automātiem ar iekšējo ūdens tvertni, kurā iebūvēta iepriekšēja uzliešana. Tajā tiek izmantota speciāli izstrādāta kamera ar virzuli un atsperi, kas savienojas kā strupceļš ar ceļu starp boileru un grupas galviņu. Kad sākat kafijas šāvienu, ceļš starp boileru un grupas galviņu atveras, un sūknis sāk spiest ūdeni. Daļa no šī ūdens nonāks lejup pa strupceļu un spiedīsies pret virzuli, kas daļēji atbrīvos sūkņa spiedienu no kafijas ripas. Kad iepriekšējas uzliešanas laiks beidzas, strupceļš tiek aizvērts, un uz sūkni tiek novirzīts pilns spiediens. Arī Par Lai gan metode šeit ir ļoti atšķirīga, gala rezultāts ir tāda pati maiga iepriekšēja uzliešana, kādu jūs iegūtu ar tieši pievienotu ierīci. 

Manuāli flair Espresso kafijas automātiem ir priekšrocība, ka tie sniedz jums pilnīgu kontroli pār brūvēšanas procesu, tostarp iepriekšēju uzliešanu. Ar šādu automātu jūs varat viegli eksperimentēt ar dažādām metodēm un iegūt tieši tādus rezultātus, kādus vēlaties. Ieteicamā rokasgrāmata. flair espresso automāts ir Flair 58 un Flair Pro 2, kas abi ir augstas kvalitātes un nodrošina fantastisku espresso šāviens. Ar manuālu flair Espresso automāts ļauj sasniegt vislabāko brūvēšanas pieredzi un radīt unikālas garšu kombinācijas.

Papildus iepriekšējai uzliešanai slēpjas sarežģītības un eksperimentu pasaule. Tādas lietas kā "plūsmas profilēšana" vai "spiediena profilēšana" var uzskatīt par nākamo soli iepriekšējas uzliešanas evolūcijā. Šīs metodes nodrošina vēl lielāku ūdens plūsmas ātruma un spiediena kontroli brūvēšanas laikā, kas var palīdzēt sasniegt vēl labākus rezultātus un unikālas garšas. Par Ja vēlaties pacelt savu espresso pagatavošanu jaunā līmenī un eksperimentēt ar dažādām garšām, iesakām apsvērt iespēju iegādāties plūsmas profilēšanas ierīci vai plūsmas profilēšanas jaunināšanas komplektu. Tie ir saderīgi ar visiem Profitec Espresso automāti ar E61 grupas galvu var sniegt jums precizitāti un kontroli, kas nepieciešama, lai sasniegtu jaunus augstumus espresso pagatavošanā.

Back to top