Espresso pagatavošana: māksla pārvērst pupiņas šķidrajā zeltā (vai rūgtā maisījumā)
Jan 17, 2023
Izveidot perfektu tasi espresso ir aptuveni tāpat kā veikt delikātu deju. Viena nepareiza kustība, un tu beigsies ar rūgtu, nedzeramu jucekli. Bet, ja tas tiek izdarīts pareizi, rezultāts ir bagātīga, garšīga šota šķidrā zelta, kas liek tev justies kā karalim.
Vispirms runāsim par Par pupiņām. Labākais espresso ir pagatavots no svaigi grauzdētām augstas kvalitātes pupiņām. Neļaujies kārdinājumam izmantot lētas, iepriekš malta lietas. Tas ir tāpat kā izmantot dienu vecu maizi, lai pagatavotu grauzdiņus. Tam vienkārši nebūs tāda pati garša vai konsistence.
Pēc tam tev ir jāmalē savas pupiņas. Šeit lietas var kļūt sarežģītas. Vēlies samalt savas pupiņas tik smalki, cik iespējams, bet ne tik smalki, lai tās kļūtu par putekļiem. Tas ir kā mēģināt atrast perfektu līdzsvaru starp pulveri un akmeni.
Tagad ir laiks sagatavot savu mašīnu. Šeit tev jākanalizē savs iekšējais inženieris. Pārliecinies, ka tava mašīna ir tīra un pareizi kalibrēta. Par ja to nedari, tu saņemsi šotu, kas ir vai nu pārāk vājš, vai pārāk spēcīgs. Tas ir kā mēģināt atrast perfektu līdzsvaru starp čukstu un kliedzienu.
Kad tava mašīna ir gatava, ir laiks izvilkt šotu. Tas ir vissvarīgākā procesa daļa. Tev jābūt ļoti uzmanīgam attiecībā uz plūsmas ātrumu, temperatūru un laiku. Tas ir kā mēģināt atrast perfektu līdzsvaru starp simfoniju un kliedzošu vijoli.
Visbeidzot ir laiks izbaudīt savu skābo, iegūto šķidro zeltu. Bet nedzer to pārāk ātri! Espresso ir domāts, lai to baudītu, nevis izdzertu kā brāļu zēns uz alus svinībām. Tas ir kā mēģināt atrast perfektu līdzsvaru starp malku un malku.
Noslēgumā, izveidot perfektu tasi espresso ir delikāts līdzsvars starp mākslu un zinātni. Bet ar nedaudz pacietības un prakses tu spēsi pārvērst pazemīgās pupiņas šķidrā zeltā, kas liek tev justies kā karalim.