Espresso pagatavošana: māksla pārvērst pupiņas šķidrā zeltā (vai rūgtā putrā)
Jan 17, 2023
Espresso pagatavošana: pupiņu pārvēršanas šķidrā zeltā māksla
Ideālas krūzes pagatavošana espresso ir mazliet līdzīga smalkas dejas izpildīšanai. Viena nepareiza kustība, un jūs iegūsiet rūgtu, nedzeramu putru. Bet, pareizi izpildot, rezultāts ir bagātīgs, aromātisks šķidrā zelta šots, kas liks jums justies kā karaliskai personai.
Vispirms parunāsim. Par pupiņas. Vislabākā espresso tiek gatavota no svaigi grauzdētām, augstas kvalitātes pupiņām. Neļaujieties kārdinājumam izvēlēties lētās, iepriekš samaltās pupiņas. Tas ir kā grauzdiņu gatavošanai izmantot dienu vecu maizi. Tam vienkārši nebūs tāda pati garša vai tekstūra.
Tālāk ir jāsamaļ pupiņas. Šeit viss var kļūt sarežģīti. Pupiņas jāsamaļ pēc iespējas smalkāk, bet ne tik smalki, lai tās pārvērstos putekļos. Tas ir līdzīgi kā mēģināt atrast perfektu līdzsvaru starp pulveri un akmeni.
Tagad ir laiks sagatavot savu ierīci. Šeit jums ir jāatbrīvo savs iekšējais inženieris. Pārliecinieties, ka jūsu ierīce ir tīra un pareizi kalibrēta. Par Ja to nedarīsiet, jūs iegūsiet vai nu pārāk vāju, vai pārāk spēcīgu kadru. Tas ir kā mēģināt atrast perfektu līdzsvaru starp čukstu un kliedzienu.
Kad jūsu ierīce ir gatava, ir pienācis laiks nospiest sprūdu. Šī ir vissvarīgākā procesa daļa. Jums jāpievērš īpaša uzmanība plūsmas ātrumam, temperatūrai un laikam. Tas ir kā mēģināt atrast perfektu līdzsvaru starp simfoniju un kliedzošu vijoli.
Beidzot ir pienācis laiks baudīt grūti nopelnīto šķidrā zelta devu. Taču nedzeriet to pārāk ātri! Espresso ir paredzēts baudīšanai, nevis rijībai kā studentu korporācijas puisim alus ballītē. Tas ir kā mēģināt atrast perfektu līdzsvaru starp malku un vienu izrāvienu.
Noslēgumā, perfektas krūzes pagatavošana espresso Tas ir delikāts līdzsvars starp mākslu un zinātni. Taču ar nelielu pacietību un praksi jūs varēsiet šīs pieticīgās pupiņas pārvērst šķidrā zeltā, kas liks jums justies kā karaliskam cilvēkam.
Ideālas krūzes pagatavošana espresso ir mazliet līdzīga smalkas dejas izpildīšanai. Viena nepareiza kustība, un jūs iegūsiet rūgtu, nedzeramu putru. Bet, pareizi izpildot, rezultāts ir bagātīgs, aromātisks šķidrā zelta šots, kas liks jums justies kā karaliskai personai.
Vispirms parunāsim. Par pupiņas. Vislabākā espresso tiek gatavota no svaigi grauzdētām, augstas kvalitātes pupiņām. Neļaujieties kārdinājumam izvēlēties lētās, iepriekš samaltās pupiņas. Tas ir kā grauzdiņu gatavošanai izmantot dienu vecu maizi. Tam vienkārši nebūs tāda pati garša vai tekstūra.
Tālāk ir jāsamaļ pupiņas. Šeit viss var kļūt sarežģīti. Pupiņas jāsamaļ pēc iespējas smalkāk, bet ne tik smalki, lai tās pārvērstos putekļos. Tas ir līdzīgi kā mēģināt atrast perfektu līdzsvaru starp pulveri un akmeni.
Tagad ir laiks sagatavot savu ierīci. Šeit jums ir jāatbrīvo savs iekšējais inženieris. Pārliecinieties, ka jūsu ierīce ir tīra un pareizi kalibrēta. Par Ja to nedarīsiet, jūs iegūsiet vai nu pārāk vāju, vai pārāk spēcīgu kadru. Tas ir kā mēģināt atrast perfektu līdzsvaru starp čukstu un kliedzienu.
Kad jūsu ierīce ir gatava, ir pienācis laiks nospiest sprūdu. Šī ir vissvarīgākā procesa daļa. Jums jāpievērš īpaša uzmanība plūsmas ātrumam, temperatūrai un laikam. Tas ir kā mēģināt atrast perfektu līdzsvaru starp simfoniju un kliedzošu vijoli.
Beidzot ir pienācis laiks baudīt grūti nopelnīto šķidrā zelta devu. Taču nedzeriet to pārāk ātri! Espresso ir paredzēts baudīšanai, nevis rijībai kā studentu korporācijas puisim alus ballītē. Tas ir kā mēģināt atrast perfektu līdzsvaru starp malku un vienu izrāvienu.
Noslēgumā, perfektas krūzes pagatavošana espresso Tas ir delikāts līdzsvars starp mākslu un zinātni. Taču ar nelielu pacietību un praksi jūs varēsiet šīs pieticīgās pupiņas pārvērst šķidrā zeltā, kas liks jums justies kā karaliskam cilvēkam.