Hoppa till innehåll
3 Bryggtips för AeroPress - Barista och Espresso 3 Bryggtips för AeroPress - Barista och Espresso

3 brūvēšanas padomi AeroPress

Aeropress ir iecienīts kafijas entuziastu vidū visā pasaulē kopš tā laišanas klajā pirms vairāk nekā 20 gadiem. Tā vienkāršība un daudzpusība padara to par vienu no iecienītākajām brūvēšanas metodēm tirgū. Taču, ņemot vērā neskaitāmās receptes un metodes, var būt grūti zināt, kas jums vislabāk der. Šajā ceļvedī mēs piedāvājam trīs praktiskus un, iespējams, nedaudz negaidītus padomus, kas palīdzēs jums maksimāli izmantot jūsu kafijas garšu. Aeropress-brūvēšana.

1. Lēnām spiediet, lai iegūtu tīrākas garšas

Viens no visizplatītākajiem maldiem Par Aeropress ir tāds, ka spēcīgs spiediens dod labāku rezultātu, īpaši Par jūs mēģināt atjaunot espressolīdzīgs dzēriens. Taču šim paņēmienam ir arī negatīvs aspekts: stipri spiežot, tiek izspiesti koloīdi un neizšķīdušas daļiņas, kas var padarīt kafiju duļķainu, raupju un rūgtu.

Kāpēc lēns spiediens darbojas labāk

  • Vienmērīga filtrēšanaKafijas slānis darbojas kā dabisks filtrs. Lēnām spiežot, caur to tiek izspiestas tikai visgaršīgākās sastāvdaļas, kā rezultātā kafijas tase kļūst tīrāka.
  • Mīkstāka tekstūraLēns spiediens rada apaļīgāku un sabalansētāku garšas profilu, bez asuma, kas var rasties spēcīga spiediena gadījumā.

Izmēģiniet pats

  • Veiciet eksperimentu: pamēģiniet vienu brūvējumu spiest ātri (apmēram 6 sekundes) un otru lēnām (apmēram 60 sekundes). Jūs pamanīsiet atšķirību dzidrumā un tekstūrā.

Rezultāti: Lēna spiešana rada tasīti ar dzidrākām garšām, mazāku rūgtumu un maigāku sajūtu mutē – ideāli piemērots tiem, kas novērtē smalkas garšas notis.

2. Ļaujiet kafijai “uzziedēt”, lai iegūtu labāku ekstrakciju

“Ziedēšana” ietver neliela daudzuma ūdens pārlešanu pāri kafijai un tās nostādināšanu apmēram 30–45 sekundes, pirms pievieno pārējo ūdeni. Šis solis palīdz piesātināt kafijas slāni un atbrīvot ogļskābo gāzi, kas uzlabo ekstrakciju.

Kāpēc ziedēšana ir svarīga

  • Novērš nepietiekamu ekstrakcijuBez ziedēšanas ūdens var pārāk ātri plūst caur slāni, kā rezultātā kafija ir nepietiekami ekstrahēta un ar vāju garšu.
  • Labāk "infūzijai"Kad kafija ir vienmērīgi piesātināta, ūdenim ir iespēja iegūt visgaršīgākās sastāvdaļas.

Kā to izdarīt?

  1. Pārlejiet kafijas masu 50–60 gramus karsta ūdens (aptuveni 90 °C).
  2. Pagaidiet 30–45 sekundes, kamēr kafija uzsūc ūdeni.
  3. Piepildiet tvertni ar ūdeni līdz vajadzīgajam daudzumam un turpiniet brūvēšanu.

Padoms: Par Ja izmantojat apgriezto metodi, kur Aeropress tiek novietots otrādi, blūmings var būt mazāk efektīvs. Tomēr tradicionālajai Aeropress-brūvēšana ievērojami ietekmē ziedēšanu.

3. Eksperimentējiet ar maluma rupjību

Daudzi cilvēki Aeropress saista ar smalku malumu, gandrīz kā espresso. Taču pārāk smalka malšana var izraisīt nevienmērīgu ekstrakciju, asumu un rūgtu pēcgaršu. Tā vietā nedaudz rupjāks malums var nodrošināt vienmērīgāku plūsmu un sabalansētāku garšas profilu.

Rupjākas malšanas priekšrocības

  • Vienmērīga plūsmaRupjāks malums ļauj ūdenim vienmērīgi plūst cauri kafijas slānim, samazinot kanālu veidošanās risku.
  • Mazāk rūgtumaRupjāks malums ļauj izvairīties no noteiktu daļiņu pārmērīgas ekstrakcijas, kas rada asuma un rūgtuma sajūtu.

Kā atrast pareizo maluma rupjību/smalkumu

  1. Sāciet ar rupjāku malumu nekā parasti Aeropress, iespējams, līdzīgu tam, ko izmantojat V60.
  2. Pārbaudiet un pakāpeniski pielāgojiet malumu smalkākam, līdz atrodat perfektu līdzsvaru starp saldumu, skābumu un miesīgumu.

Bonuss: Par Ja izmantojat ļoti ilgu brūvēšanas laiku, piemēram, Džonatana Ganjē 10 minūšu metodi, rupjāks malums var darboties vēl labāk, jo iegremdēšanas tehnika nodrošina vienmērīgu ekstrakciju bez perkolācijas.

Bonuss: spēlējieties ar ūdens temperatūru

Ūdens temperatūrai ir izšķiroša nozīme garšas attīstībā. Aeropress kafijas automātam bieži vien vislabāk ir uzturēt temperatūru no 80 līdz 95 °C atkarībā no grauzdēšanas un personīgajām vēlmēm:

  • Gaiši grauzdēta kafijaIzmantojiet 90–95 °C temperatūru, lai izceltu kafijas skābumu un aromātus.
  • Vidēji grauzdēta kafijaSabalansētai garšai uztur aptuveni 85–90 °C temperatūru.
  • Tumši grauzdēta kafijaSamaziniet temperatūru līdz 80–85 °C, lai mazinātu rūgtumu un izceltu saldumu.

Eksperimentējot ar temperatūru, var atrast optimālu veidu, kā izcelt katras kafijas šķirnes unikālās īpašības.

Kopsavilkums:

Izmantojot šos trīs padomus — lēnu spiešanu, kafijas uzbriešanu un eksperimentēšanu ar maluma rupjumu —, jūs varat uzlabot savu Aeropress-pagatavojot un izbaudot sabalansētāku un aromātiskāku kafijas tasi. Atcerieties, ka Aeropress ir neticami daudzpusīgs, un nav vienas “pareizās” metodes – vissvarīgākais ir atrast tehniku, kas der jums un jūsu garšas vēlmēm.

Izmēģiniet šos padomus un droši dalieties ar saviem rezultātiem komentāros! Par Neatkarīgi no tā, vai dodat priekšroku gaišai, vidējai vai tumšai grauzdējuma kafijai, ar Aeropress vienmēr var atklāt kaut ko jaunu.

Vai jums ir savs? Aeropress-dzeramnauda? Dalieties komentāros! Un neaizmirstiet abonēt mūsu emuāru, lai iegūtu vairāk ceļvežu un padomu. Par kafijas brūvēšana.

Back to top