Kā atpakaļsūknēt ar tīrīšanas līdzekli savai espresso mašīnai
Jun 01, 2024
Lai pagatavotu perfektu espresso , ir jāņem vērā daudzi faktori, piemēram, pareizo pupiņu izvēle, malšanas pakāpes pielāgošana, pareiza daudzuma dozēšana un vienmērīgs spiediens tampēšanas laikā. Bet bieži vien aizmirsts faktors, kas ir izšķirošs, lai iegūtu izcilu krūzi, ir jūsu espresso mašīnas tīrība. Netīra mašīna var sabojāt jūsu espresso garšu, pat ja Par visi pārējie mainīgie ir perfekti. Šeit ir soli pa solim ceļvedis, kā uzturēt savu espresso mašīnu tīru un labā stāvoklī.
Grupas galvas tīrīšana
Sākam ar ūdens un tīrīšanas līdzekļa atpakaļskalošanu. Mēs iesakām veikt ūdens atpakaļskalošanu katru dienu, kad mašīna tiek izmantota, bet Par ja jūs to varat izdarīt tikai reizi nedēļā, tas arī ir labi. Tīrīšanas līdzekļa atpakaļskalošanai mēs iesakām apmēram reizi divās nedēļās visām mašīnām, izņemot tās, kas izmanto E61 grupas galvas, kur mēs iesakām reizi vienā līdz divos mēnešos.
Soli atpakaļskalošanai:
- Ievietojiet aklo filtru un pievienojiet līdz 3 gramiem tīrīšanas pulvera vai espresso tīrīšanas tablešu (izmantojiet tikai tīrīšanas līdzekļus, kas paredzēti espresso mašīnām, piemēram, Puly Caff plus tīrīšanas pulveris vai Caff plus tīrīšanas tabletes. Aizveriet portafiltu grupas galvā.
- Aktivizējiet pagatavošanas ciklu uz 10 sekundēm un ļaujiet mašīnai atbrīvot spiedienu. Atkārtojiet 5-8 reizes atkarībā no tā, cik netīra ir grupas galva. Parasti atkārto līdz brīdim, kad ūdens vairs neizskatās brūns un netīrs.
- Noņemiet portafiltu. Aktivizējiet pagatavošanas ciklu un noskalojiet portafiltu ar ūdens strūklu no grupas galvas. Apturiet ciklu.
- Ievietojiet aklo filtru vēlreiz. Aizveriet portafiltu grupas galvā vēlreiz, šoreiz ar tīru aklo filtru bez tīrīšanas līdzekļa. Atkārtojiet 2. soli, lai noskalotu un nodrošinātu, ka nav palicis tīrīšanas līdzekļa. Atkārtojiet, līdz ūdens, kas iznāk, izskatās skaidrs un tīrs.
- Iemērciet filtrus un metāla daļu no portafilta (ne plastmasas daļu) 6 gramos Puly Caff plus tīrīšanas pulvera uz litru karsta ūdens 30 minūtes.
- Noskalojiet ar ūdeni un atgrieziet filtrus (tikai tīrīšanas līdzekļa atpakaļskalošanai).
Regulāra apkope
Kad jūs esat iekļāvis atpakaļskalošanu savā mēneša apkopē, pieci papildu minūtes, ko jūs veltāt, lai notīrītu savu mašīnu, ietaupīs gan jūsu garšas pumpurus, gan jūsu maku. Bet pat regulāra atpakaļskalošanas rutīna nevar notīrīt visu, kas atrodas jūsu izkliedes ekrāna otrajā pusē. Mazliet skrubēšanas vai jauns izkliedes ekrāns var radīt lielu atšķirību kvalitātē, ko jūsu mašīna ražo espresso.
Izkliedes Ekrāna Tīrīšana
Lai saglabātu mašīnas veiktspēju un nodrošinātu vienmērīgu un skaidru garšu jūsu espresso, mēs iesakām tīrīt izkliedes ekrānu katru nedēļu. Šeit ir soļi, kā noņemt, notīrīt un atkārtoti uzstādīt dažāda veida izkliedes ekrānus:
- Noņemiet Izkliedes Ekrānu: Sāciet ar mašīnas izslēgšanu un ļaujiet tai atdzist. Izmantojiet skrūvgriezi vai piemērotu rīku, lai noņemtu skrūves, kas tur izkliedes ekrānu vietā. Esiet uzmanīgi, lai nesabojātu mašīnu vai ekrānu procesa laikā.
- Tīrīšana: Iemērciet izkliedes ekrānu siltā ūdens un tīrīšanas līdzekļa, piemēram, Cafiza vai Biocaf, šķīdumā vismaz 30 minūtes. Izmantojiet suku, lai notīrītu kafijas paliekas un eļļas, kas varētu būt pielipušas pie ekrāna.
- Noskalošana: Rūpīgi noskalojiet izkliedes ekrānu ar tīru ūdeni, lai noņemtu visus tīrīšanas līdzekļa atlikumus. Izžāvējiet to kārtīgi pirms atgriešanas vietā.
- Atkārtota Uzstādīšana: Ievietojiet izkliedes ekrānu atpakaļ mašīnā un nostipriniet to ar skrūvēm. Pārliecinieties, ka ekrāns ir pareizi nostiprināts un nav vaļīgu daļu.
Regulāras Apkopšanas Priekšrocības
Ievērojot šos tīrīšanas rutīnas, jūs varat nodrošināt, ka jūsu espresso mašīna vienmēr darbojas optimālā līmenī. Regulāra apkope palīdz novērst kafijas paliekas un eļļu uzkrāšanos, kas var ietekmēt garšu un ekstrakciju. Tīra mašīna arī veicina ilgāku jūsu aprīkojuma kalpošanas laiku, kas ilgtermiņā ietaupīs jums naudu, samazinot remontu un detaļu nomaiņas nepieciešamību.
Noslēguma Padomi
Atcerieties, ka pat labākajai espresso mašīnai nepieciešama regulāra apkope, lai tā varētu darboties optimāli. Ieguldot dažas minūtes katru nedēļu tīrīšanai un apkopei, jūs varat baudīt perfektu pagatavotu espresso katru reizi. Turklāt jūs pagarināsiet mašīnas kalpošanas laiku un saglabāsiet konsekventu augstu kvalitāti jūsu kafijas dzērieniem. Labi uzturēta mašīna ir atslēga uz veiksmīgu kafijas pieredzi, tāpēc pārliecinieties, ka tīrīšana un apkope ir daļa no jūsu rutīnas.