Precīza kontrole pār espresso pagatavošanu ar plūsmas profilēšanas tehnikām
Jan 01, 2023
Viena no izplatītākajām tehnikām, ko izmanto ar plūsmas profilēšanas mašīnām, saucas "ramping pre-infusion" un nozīmē, ka sāk ar zemu ūdens plūsmu un pakāpeniski palielina gaisa plūsmu pirmajās desmit līdz piecpadsmit sekundēs ekstrakcijas procesā. Tas palīdz samazināt kanālu veidošanās (nevienmērīgas ekstrakcijas) iespējamību, fenomenu, kas ir atbildīgs par espresso šotu nekonsekventu iegūšanu ar skaidrām/gludām garšām, sajaucot kafijas biezumus ar ūdeni.
Tehnika samazināt plūsmas ātrumu, kad ekstrakcijas process tuvojas beigām, ir vēl viena izplatīta plūsmas profilēšanas mašīnu pielietojuma metode. Tā kā kafijas pupiņa kļūst mazāk pretestīga ekstrakcijas procesā, ūdens plūsma dabiski palielinās, procesam tuvojoties beigām. Uzturot nemainīgu plūsmas ātrumu ar plūsmas regulēšanas palīdzību, var mērķēt uz vēlamo jaudas izvadi neatkarīgi no tā, cik daudz malšanas tiek veikts. Tas ļauj atklāt jaunus receptus un garšas, kuras varbūt citādi nebūtu iespējams izmēģināt.
Dažas plūsmas profilēšanas mašīnas, piemēram, Profitec Pro 700 un Rocket R nine one, izmanto lāpstiņu vai vadības pogu, lai regulētu vārsta atvēršanu starp boileri un grupas galvu. Tas nodrošina tūlītēju kontroli pār grupas kustības ātrumu un arī ļauj uzklikšķināt uz ikonas iepakojuma priekšpusē. Izmantojot plūsmas profilēšanas tehniku, var uzlabot espresso pagatavošanas kvalitāti un konsekvenci. Vēl labākus rezultātus var sasniegt, uzstādot plūsmas profilēšanas uzlabojumu komplektu, kas ir ieteicams Profitec espresso mašīnām ar E61 grupas galvu.