Precīza espresso pagatavošanas kontrole ar plūsmas profilēšanas metodēm
Jan 01, 2023
Plūsmas profilēšana ir espresso pagatavošanas metode, lai precīzi kontrolētu ūdens pagatavošanas ātrumu. To var panākt, izmantojot plūsmas profilēšanas masku, kas Profitec Pro 700 vai Rocket R nine one.
Bieži izmantota metode, ko izmanto plūsmas profilēšanas maskās, ir "pakāpeniska iepriekšēja uzliešana", un tā ietver sākšanu ar mazu ūdens plūsmu un pakāpenisku gaisa plūsmas palielināšanu pirmajās desmit līdz piecpadsmit ekstrakcijas procesa sekundēs. Tas palīdz samazināt kanālu veidošanās (nevienmērīgas ekstrakcijas) iespējamību, kas ir atbildīga par espresso šotu ar dzidrām/vienmērīgām garšām nevienmērīgu ekstrakciju, sajaucot kafijas biezumus ar ūdeni.
Plūsmas ātruma samazināšanas metode, kad ekstrakcijas process tuvojas tā beigām, ir vēl viens izplatīts plūsmas profilēšanas iekārtu pielietojums. Tā kā kafijas pupiņas ekstrakcijas procesa laikā kļūst mazāk izturīgas, ūdens plūsma dabiski palielinās, procesam tuvojoties beigām. Uzturot nemainīgu plūsmas ātrumu, izmantojot plūsmas kontroli, jūs varat sasniegt vēlamo jaudu neatkarīgi no malšanas apjoma. Tas ļauj atklāt jaunas receptes un garšas, kuras citādi, iespējams, nebūtu varējis izmēģināt.
Dažas plūsmas profilēšanas iekārtas, tostarp Profitec Pro 700 un Rocket R nine one, izmanto lāpstiņu vai pogu, lai regulētu vārsta atvērumu starp katlu un katla kameru. Tas nodrošina tūlītēju grupas kustības ātruma kontroli un ļauj arī noklikšķināt uz ikonas iepakojuma priekšpusē. Izmantojot plūsmas profilēšanas tehnoloģiju, varat uzlabot espresso pagatavošanas kvalitāti un konsistenci. Vēl labākus rezultātus varat iegūt, uzstādot plūsmas profilēšanas jaunināšanas komplektu, kas ir ieteicams Profitec-espresso automāti ar E61 grupas galvu.
Bieži izmantota metode, ko izmanto plūsmas profilēšanas maskās, ir "pakāpeniska iepriekšēja uzliešana", un tā ietver sākšanu ar mazu ūdens plūsmu un pakāpenisku gaisa plūsmas palielināšanu pirmajās desmit līdz piecpadsmit ekstrakcijas procesa sekundēs. Tas palīdz samazināt kanālu veidošanās (nevienmērīgas ekstrakcijas) iespējamību, kas ir atbildīga par espresso šotu ar dzidrām/vienmērīgām garšām nevienmērīgu ekstrakciju, sajaucot kafijas biezumus ar ūdeni.
Plūsmas ātruma samazināšanas metode, kad ekstrakcijas process tuvojas tā beigām, ir vēl viens izplatīts plūsmas profilēšanas iekārtu pielietojums. Tā kā kafijas pupiņas ekstrakcijas procesa laikā kļūst mazāk izturīgas, ūdens plūsma dabiski palielinās, procesam tuvojoties beigām. Uzturot nemainīgu plūsmas ātrumu, izmantojot plūsmas kontroli, jūs varat sasniegt vēlamo jaudu neatkarīgi no malšanas apjoma. Tas ļauj atklāt jaunas receptes un garšas, kuras citādi, iespējams, nebūtu varējis izmēģināt.
Dažas plūsmas profilēšanas iekārtas, tostarp Profitec Pro 700 un Rocket R nine one, izmanto lāpstiņu vai pogu, lai regulētu vārsta atvērumu starp katlu un katla kameru. Tas nodrošina tūlītēju grupas kustības ātruma kontroli un ļauj arī noklikšķināt uz ikonas iepakojuma priekšpusē. Izmantojot plūsmas profilēšanas tehnoloģiju, varat uzlabot espresso pagatavošanas kvalitāti un konsistenci. Vēl labākus rezultātus varat iegūt, uzstādot plūsmas profilēšanas jaunināšanas komplektu, kas ir ieteicams Profitec-espresso automāti ar E61 grupas galvu.