Rokas brūvētājs: kuru izvēlēties?
Dec 05, 2024
Tāpat kā kafijas dzirnaviņu tirgus ir piedzīvojis strauju daudzveidību un inovācijas, arī pilienveida kafijas automāti ir piedzīvojuši strauju attīstību. Sākot ar izsmalcinātiem dizaina risinājumiem, piemēram, Sofi, līdz unikālām iespējām, piemēram, Ora, var šķist, ka katrs kafijas automāts cenšas jūs ievilināt kolekcionāru kopienā – “noķeriet viņus visus”. Par vēlaties. Bet cik ļoti šie pilienveida kafijas automāti patiesībā atšķiras? Vai ir vērts ieguldīt vairākos dažādos modeļos, vai arī pietiek ar vienu uzticamu iecienītāko? Izpētīsim dažādos stilus un to priekšrocības, lai palīdzētu jums orientēties šajā plašajā klāstā.
Pilināšanas alus darītavas: divas galvenās kategorijas
Pilināšanas alus darītavas var iedalīt divās galvenajās grupās: perkolācija un iegremdēšanaPerkolācija, kā mēs redzam tādos alus darītavās kā Hario V60, pamatā ir ūdens lēna plūde caur kafijas biezumiem un pēc tam caur filtru. Savukārt iegremdēšana ļauj kafijai ilgāk atrasties saskarē ar ūdeni pirms filtrēšanas, piemēram, French press vai Gudri Dripper.
Starp šiem Kategorija ir arī trešā grupa – hibrīdi – kas apvieno gan perkolācijas, gan iegremdēšanas funkcijas. To piemēri ir kafijas automāti ar “pārslēgšanas” funkcijām, piemēram, Next Level Pulsar, vai kafijas automāti ar regulējamu dibenu, piemēram, S-Works.
Garšas atšķirības starp alus darīšanas metodēm
Perkolācija: skaidrība un smalkums
Alus darītāji, kuri V60 vai Kalita Wave kafijas automāts, kas balstās uz perkolāciju, ir pazīstams ar tīru, dzidru garšu nodrošināšanu. Tas daļēji ir saistīts ar papīra filtru izmantošanu, kas aiztur eļļas un smalkas daļiņas, kā rezultātā kafija ir vieglāka un dzidrāka. Šie kafijas automāti ir īpaši piemēroti viegli grauzdētai kafijai, kurā vēlaties izcelt skābenās un augļu notis.
Iegremdēšanās: ķermenis un tekstūra
Iegremdējamie alus darītāji, piemēram, Clever Dripper vai AeroPress, rada pilnīgāku tasīti, jo kafija ilgāk atrodas saskarē ar ūdeni. Tā kā caur filtru var iziet vairāk eļļu un mikrodaļiņu, tasītē iegūst bagātīgāku ķermeni un smagāku tekstūru. Šī metode ir lieliski piemērota vidēji un tumši grauzdētai kafijai, kurai vēlaties izcelt šokolādes vai zemes garšas.
Hibrīdi: elastība un inovācija
Hibrīdi, piemēram, Next Level Pulsar vai Oro V4, piedāvā iespēju eksperimentēt gan ar iegremdēšanu, gan perkolāciju vienā kafijas automātā. Izmantojot regulējamu pamatni vai pārslēgšanas funkciju, varat optimizēt brūvēšanu, lai maksimāli palielinātu garšas ekstrakciju. Šie kafijas automāti ir ideāli piemēroti kafijas cienītājiem, kuri vēlas elastību un iespēju eksperimentēt ar dažādām tehnikām.
Ģeometrijas atšķirības: koniski un plakani dibeni
Kafijas pagatavošanas ierīces ģeometrijai ir izšķiroša nozīme kafijas ekstrakcijā. Koniskie pagatavošanas aparāti, kas V60, mēdz nodrošināt vienmērīgāku ekstrakciju visā misas slānī, savukārt plakandibena alus darītavas, piemēram, Kalita Viļņveida metode bieži vien nodrošina vienmērīgāku izsūknēšanu no tvertnes virsmas, bet pat mazāk dziļumā. Izvēle starp šiem diviem ir ļoti atkarīga no Par personīgās vēlmes un kāda veida garšas profilu vēlaties izcelt.
Alus darītavas materiāli un filtri
Arī filtra materiāls un veids var ietekmēt jūsu brūvējumu. Plastmasa, keramika un metāls ietekmē siltuma saglabāšanu, kas savukārt ietekmē ekstrakciju. Papīra filtri atšķiras pēc biezuma un porainības, kas ietekmē plūsmas ātrumu un filtrācijas pakāpi. Tīrākai tasītei ieteicams izmantot biezākus filtrus, savukārt plānāki filtri nodrošina ātrāku brūvēšanu un bagātīgāku kafiju.
Kuru jums vajadzētu izvēlēties?
Lielākajai daļai cilvēku uzticams klasiskais Hario V60, pateicoties tā vienkāršībai un spējai atkal un atkal nodrošināt augstas kvalitātes tases. Par vēlaties eksperimentēt ar iegremdēšanas kannu AeroPress vai Gudri Dripper ir vērts apsvērt. Lai nodrošinātu lielāku elastību un inovācijas, aizraujoša iespēja ir hibrīdi, piemēram, Next Level Pulsar.
Galu galā izvēle ir par to, Par Ko jūs visvairāk vērtējat: skaidrību, pilnību vai eksperimentus. Ieguldot līdzekļus labi attīstītā kafijas automātā un tērējot papildu resursus kvalitatīvai kafijai, jūs garantēti iegūsiet labāku kafijas baudīšanas pieredzi nekā uzkrājot nevajadzīgus kafijas automātus.
Neatkarīgi no tā, kuru kafijas automātu izvēlaties, ceram, ka šis ceļvedis ir palīdzējis jums labāk izprast tirgu un atrast īsto kafijas automātu jūsu kafijas darīšanas prasmēm. Veiksmi, un neaizmirstiet šodien pagatavot kaut ko patiešām labu!