Pāriet uz saturu
Handbryggare: Vilken ska man välja? - Barista och Espresso

Roku kafijas pagatavotājs: Kuru izvēlēties?

Tāpat kā kafijas dzirnaviņu tirgus ir eksplodējis daudzveidībā un inovācijās, arī pilinātāji ir darījuši to pašu. No izsmalcinātiem dizaina risinājumiem, piemēram, Sofi, līdz unikāliem variantiem, piemēram, Ora, var šķist, ka visi kafijas automāti cenšas pievilināt tevi kolekcionāru kopienā – “noķer visus”, Par ja tu to vēlies. Bet cik ļoti šie pilinātāji patiesībā atšķiras? Vai ir vērts ieguldīt vairākos dažādos modeļos, vai pietiek ar vienu uzticamu iecienītāko? Apskatīsim dažādās stilu un to priekšrocības, lai palīdzētu tev orientēties šajā plašajā sortimentā.

Pilinātāji: Divas Galvenās Kategorijas

Pilinātājus var iedalīt divās galvenajās grupās: perkolācija un immersija. Perkolācija, kādu mēs redzam automātos, piemēram, Hario V60, balstās uz to, ka ūdens lēnām plūst cauri kafijas biezumiem un tālāk caur filtru. Immersija, no otras puses, ļauj kafijai ilgāk atrasties saskarē ar ūdeni, pirms tā tiek filtrēta, piemēram, French press vai Clever Dripper.

Starp šīm Kategorija ir arī trešā grupa – hibrīdi – kas apvieno funkcijas no abām perkolācijas un immersijas. Piemēri šādiem ir automāti ar “switch” funkcijām, piemēram, Next Level Pulsar, vai automāti ar regulējamām apakšām, piemēram, S-Works.

Garšas Atšķirības Starp Pagatavošanas Metodēm

Perkolācija: Skaidrība un Elegance

Automāti, piemēram, V60 vai Kalita Wave, kas paļaujas uz perkolāciju, ir pazīstami ar to, ka sniedz tīras un skaidras garšas. Tas daļēji ir saistīts ar papīra filtru izmantošanu, kas notver eļļas un smalkas daļiņas, rezultātā iegūstot vieglāku ķermeni un augstāku skaidrību krūzē. Šie automāti ir īpaši piemēroti gaiši grauzdētai kafijai, kurā vēlies izcelt skābās un augļainās notis.

Immersija: Ķermenis un Tekstūra

Immersijas automāti, piemēram, Clever Dripper vai AeroPress, sniedz bagātīgāku krūzi, pateicoties tam, ka kafija ilgāk ir saskarē ar ūdeni. Tā kā caur filtru var iziet vairāk eļļu un mikrodalīšu, iegūsi bagātīgāku ķermeni un smagāku tekstūru krūzē. Šī metode ir lieliski piemērota vidēji un tumši grauzdētai kafijai, kurā vēlies izcelt šokolādes vai zemes garšas.

Hibrīdi: Elastība un Inovācija

Hibrīdi, piemēram, Next Level Pulsar vai Oro V4, piedāvā iespēju eksperimentēt gan ar immersiju, gan perkolāciju vienā un tajā pašā automātā. Izmantojot regulējamu apakšu vai slēdža funkciju, vari optimizēt savu pagatavošanu, lai maksimāli palielinātu garšas ekstrakciju. Šie automāti ir ideāli piemēroti kafijas entuziastiem, kuri vēlas elastību un iespēju eksperimentēt ar dažādām tehnikām.

Atšķirības ģeometrijā: Koniskās vs. Plakanās Apakšas

Brewara ģeometrija spēlē izšķirošu lomu tam, kā kafija tiek ekstraktēta. Koniskie brewari, piemēram, V60, parasti nodrošina vienmērīgāku ekstrakciju visā kafijas biezumā, savukārt plakanā apakšā esošie brewari, piemēram, Kalita Wave, bieži nodrošina vienmērīgāku ekstrakciju uz virsmas, bet mazāk vienmērīgu dziļāk. Izvēle starp šiem diviem lielā mērā ir atkarīga no Par personīgajām vēlmēm un no tā, kādu garšas profilu vēlaties izcelt.

Brewara materiāls un filtrs

Materiāls un filtra veids var arī ietekmēt jūsu brew. Plastmasa, keramika un metāls ietekmē siltuma saglabāšanu, kas savukārt ietekmē ekstrakciju. Papīra filtri atšķiras biezumā un porozitātē, kas ietekmē plūsmas ātrumu un filtrācijas pakāpi. Tīrākai krūzei ieteicams izmantot biezākus filtrus, kamēr plānāki filtri nodrošina ātrāku brew un vairāk ķermeņa.

Kuru izvēlēties?

Lielākajai daļai pietiek ar uzticamu klasiku, piemēram, Hario V60, pateicoties tās vienkāršībai un spējai nodrošināt augstas kvalitātes krūzes atkārtoti. Par ja vēlaties eksperimentēt ar immersiju, AeroPress vai Clever Dripper varētu būt vērts apsvērt. Lielākai elastībai un inovācijām hibrīdi, piemēram, Next Level Pulsar, ir aizraujoša alternatīva.

Galu galā izvēle Par ir atkarīga no tā, ko jūs visvairāk vērtējat: skaidrību, ķermeni vai eksperimentēšanas iespējas. Ieguldot labi izstrādātā brew un pievēršot papildu resursus kvalitatīvai kafijai, jūs noteikti iegūsiet labāku kafijas pieredzi nekā krājot nevajadzīgus brew.

Neatkarīgi no tā, kuru brew izvēlaties, mēs ceram, ka šis ceļvedis ir palīdzējis jums labāk izprast tirgu un atrast piemērotu jūsu kafijas amatniecībai. Veiksmi, un neaizmirstiet pagatavot kaut ko tiešām garšīgu šodien!

vecāka ziņa
Jaunākas ziņas

Atstājiet savu komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka komentāri ir jāapstiprina pirms to publicēšanas

Iepirkšanās ratiņi

Jūsu iepirkumu grozs šobrīd ir tukšs

Iepērcieties tagad