Pāriet uz saturu
Typer av espressomaskiner som du behöver känna till! - Barista och Espresso

Espresso aparātu veidi, ar kuriem tev jāiepazīstas!

E61 brūvētājs

E61 ir nosaukums espressa mašīnai, kas tika laista tirgū 1961. gadā no Itālijas uzņēmuma Faema. Šī mašīna iezīmēja jaunu espressa mašīnu ēru. E61 nebija tikai pirmā mašīna ar siltummaini, kas nozīmēja, ka svaigs ūdens tika izmantots, lai pagatavotu espresso vietā pannas ūdens. Tā bija arī pirmā, kas integrēja sūkni, lai radītu spiedienu, nevis izmantotu manuālu sviru. E61 ir leģendāra ar savu brūvēšanas grupu, kas sver no 4 līdz 5 kg. E61 ir izgatavota no cietā misiņa. Termosižona sistēma pastāvīgi cirkulē karstu ūdeni caur brūvēšanas grupu un uztur to pastāvīgi uzsildītu, nodrošinot stabilu temperatūru. E61 brūvēšanas grupas nozīme ir mehānisms brūvētāja galvā, kas ļauj piesātināt kafijas biezumus pirms brūvēšanas. Šī priekšinfūzijas procesa laikā brūvūdens lēnām un ar maigu spiedienu ieplūst portafiltrā. Viss šis process tiek regulēts ar priekšinfūzijas cilindru brūvēšanas galvā, kas nodrošina, ka spiediens pieaug lēnām. Rezultāts ir perfekta espresso.

Dubultkatls

Mašīna ar diviem katliem ir aprīkota ar vienu katlu, kas tiek izmantots kafijas brūvēšanai, un otru, kas tiek izmantots tvaika un karstā ūdens iegūšanai. Abi katli ir neatkarīgi viens no otra, un ar PID katram katlam var regulēt temperatūru atsevišķi. Brūvēšanas katls parasti ir mazāks nekā karstā ūdens un tvaika katls. Iemesls, kāpēc tvaika un karstā ūdens katls ir lielāks, ir tas, ka tā saturs tiek patērēts daudz ātrāk nekā brūvēšanas katls, jo temperatūra tvaika katlā ir daudz augstāka. Espressu mašīna ar dubultkatlu ir temperatūras stabilāka salīdzinājumā ar espressa mašīnu ar siltummaini, jo jūs varat regulēt abus katlus atsevišķi.

Priekšrocība: Var gan putot pienu, gan brūvēt vienlaicīgi. Jums ir pilnīga kontrole pār brūvēšanas temperatūru un tvaika temperatūru atsevišķi ar PID. Var ražot lielāku kafijas daudzumu salīdzinājumā ar siltummaini.

Trūkums: Dārgāka nekā siltummainis

Ieteicamā espressa mašīna: Profitec Pro 600, Rocket R Cinquantotto

Siltummainis

Espressu mašīna ar siltummaini nozīmē, ka tai ir divi ūdens cirkulācijas sistēmas. Tā kā katls nav pilnībā piepildīts ar ūdeni, tvaiks var veidoties katla augšpusē. Brūvēšanas laikā mašīna cirkulē svaigo ūdeni caur lielo katlu, kur tas tiek uzsildīts līdz optimālai brūvēšanas temperatūrai un pēc tam tiek novadīts uz brūvēšanas grupu un uz leju līdz kafijas biezumiem. Tādējādi vienmēr tiek izmantots svaigs ūdens, lai pagatavotu espresso. Tā kā E61 grupa pastāvīgi cirkulē brūvūdeni caur brūvēšanas galvu, jūs iegūstat ļoti temperatūras stabilu brūvūdeni. Pienu putojot, tiek atbrīvots tvaiks, kas iepriekš atradās katla augšdaļā un atkal palielina tvaika spiedienu

Priekšrocība: Lētāka nekā espressa mašīnas ar dubultkatlu un var gan putot pienu, gan brūvēt vienlaicīgi.

Trūkums: Mazāka kontrole pār brūvēšanas temperatūru (izņēmums siltummainim ar PID) un ir nepieciešams veikt tā saukto "Cooling flush" pirms katras brūvēšanas.

Rekomendētās espresso mašīnas: Rocket Appartamento, Profitec Pro 500

Dipper sistēma

Rokas sviras espresso mašīna ir tas, kas padara tevi par īstu profesionāli.

Vislielākā atšķirība starp citām parastajām espresso mašīnām ir pati biezuma grupa ar rokas sviru, ko sauc arī par “Boston lever group”.

Dipper sistēma ir unikāls veids, kā pagatavot espresso. Velkot leju rokas sviru, tiek uzsākta priekšinfūzija, kurā biezuma ūdens tiek ieviests ar zemu biezuma spiedienu, lai pakāpeniski un vienmērīgi samitrinātu puck. Karsts ūdens no katla plūst iekšā masīvajā biezuma grupā un tiek atdzisēts līdz pareizai temperatūrai. Par kad tu atlaid sviru un ļauj tai atgriezties sākotnējā stāvoklī, ūdens plūsma tiek slēgta, un atsperes ar kolbu pakāpeniski paceļas līdz 9-10 bāriem biezuma spiedienā, pēc tam lēnām samazina biezuma spiedienu cikla beigās. Tas dod Boston rokas sviras espresso mašīnām unikālu espresso garšu, kas bieži tiek uzskatīta par mīkstāku un saldāku, jo tā samazina biezuma spiedienu pagatavošanas beigās.

Priekšrocība: Radīt espresso kā neviena cita veida espresso mašīna nevar. Nodrošina unikālu pagatavošanas pieredzi.

Trūkums: Tā kā tai ir gara sviras, espresso mašīna aizņem diezgan daudz vietas. Tā maksā vairāk salīdzinājumā ar siltuma apmaiņām un dažām dubultām katlām.

Rekomendētā espresso mašīna: Profitec Pro 800  

Espresso mašīnas ar vibrācijas sūkni

Vibrācijas sūknis tika ieviests 70. gadu sākumā no Ulka Co.

Tā kā tas bija lētāks nekā citi sūkņi, tas padarīja espresso mašīnas mājas lietošanai daudz pieejamākas. Vibrācijas sūknim ir 15 bāru jauda, ko var samazināt līdz 9 un 10 bāriem ar expansijas vārstu palīdzību.

Spiediens tiek veidots, izmantojot kafijas puck pretestību. Tāpēc ir ļoti svarīgi atrast perfektu malumu un izmantot pareizu kafijas daudzumu portafiltrā. Par ja kāds no šiem parametriem nav pareizi, netiks sasniegts pareizais spiediens.

Tā kā vibrācijas sūknis svārstās ļoti aktīvi, aktivizējot, tas rada diezgan daudz trokšņa, un tādēļ ražotāji ir izolējuši visu mašīnas korpusu. Priekšrocība ar vibrācijas sūkni ir tā, ka to ir viegli un lēti salabot. Trūkums ir tas, ka espresso mašīnas ar vibrācijas sūkni nevar tieši pieslēgt pie ūdens avota.

Espresso mašīnas ar rotācijas sūkni

Rotācijas sūknis ir lielāks un smagāks nekā vibrācijas sūknis un tam ir lielāka jauda. Tas var nodrošināt vairākas biezuma grupas ar vienmērīgu spiedienu un visbiežāk tiek izmantots komerciālajās espresso mašīnās. Tam ir ilgāks kalpošanas laiks, bet tas ir dārgāks un grūtāk labojams.

Unikāla rotācijas sūkņa iezīme ir tā, ka tas ir gandrīz kluss, ko daudzi novērtē. Espresso mašīnas ar rotācijas sūkni var arī tieši pieslēgt pie ūdens avota.

vecāka ziņa
Jaunākas ziņas

Iepirkšanās ratiņi

Jūsu iepirkumu grozs šobrīd ir tukšs

Iepērcieties tagad