Espresso mašīnu tīrīšana - Kā pareizi veikt atpakaļ plūsmu
Feb 28, 2023
Kas ir backflushing espresso mašīnām?
Backflushing ir metode, kā tīrīt jūsu espresso mašīnas iekšējās sastāvdaļas, piemēram, dušas galvu, vārīšanas grupu un trīsceļu vārstu. Šī metode darbojas tikai mašīnām, kurām ir trīsceļu vārsts, proti, visām espresso mašīnām ar E61 grupas galvu. Tas nozīmē visas Profitec modeļus, lielāko daļu no Rocket espresso mašīnu modeļiem. Skatiet attēlu zemāk, lai saprastu, kā izskatās E61 grupa. Vārsts ir mazs vārsts, kas atveras un izlaida ūdens spiedienu no kafijas un novirza to uz drenāžas trauku, kad vārīšanas process ir pabeigts. Kad mēs veicam backflush, mēs izmantojam šo spiedienu, lai izsūknētu tīrīšanas šķidrumu uz vārīšanas komponentiem. Ir svarīgi regulāri tīrīt mašīnu, lai izvairītos no netīrumiem un kaļķakmens nogulsnēm, kas laika gaitā uzkrājas un var ietekmēt kafijas garšu un espresso mašīnas darbību.
Kāpēc ir svarīgi veikt backflush jūsu espresso mašīnai?
Tīrīšana ar backflushing ir svarīga, jo tā noņem vecos kafijas taukus un nogulsnes, kas var izraisīt jūsu kafijas rūgtumu un riebīgu garšu. Tā arī novērš kafijas uzkrāšanos uz dušas galvas, kas galu galā to bloķē. Par ja pamanāt, ka no dušas galvas plūst mazāk ūdens nekā agrāk, ziniet, ka tā ir aizsērējusi ar kaļķakmens nogulsnēm un netīrumiem, kas ierobežo ūdens plūsmu. TĀ TAD IR LAIKS VEIKT BACKFLUSH!
Kā veikt backflush jūsu espresso mašīnai
Process ir vienkāršs. Vispirms jāveic 5 backflush cikli ar tīrīšanas līdzekli, pēc tam jāveic 5 cikli tikai ar ūdeni.
Lai veiktu backflush jūsu espresso mašīnai, jums būs nepieciešami šādi rīki:
- Backflushing disks (aklais filtrs)
- Espresso tīrīšanas līdzeklis (mūsu ieteikums Puly Caff plus 900g)
Iegādājieties Puly Caff plus 900g tīrīšanas līdzekli
Izpildiet šos soļus, lai veiktu backflush jūsu espresso mašīnai:
- Uzsāciet mašīnu un pārliecinieties, ka tā ir silta.
- Pārliecinieties, ka portafilters ar aklo filtru ir tīrs.
- Pievienojiet tīrīšanas līdzekli portafilterī apmēram 3g vai pusi tējkarotes.
- Ievietojiet portafilteri mašīnā un uzsāciet sūkni. Ļaujiet sūknim darboties 10 sekundes un apturiet vārīšanu, kad ir pagājušas 10 sekundes.
- Ļaujiet mašīnai stāvēt 5 sekundes.
- Atkārtojiet 4. un 5. soli piecas reizes.
- Noņemiet portafilteri un kārtīgi izskalojiet to ar karstu ūdeni.
- Uzsāciet mašīnu bez portafiltera dažas sekundes, lai izskalotu atlikušos tīrīšanas līdzekļa atlikumus.
- Ievietojiet atpakaļ portafilteri un veiciet visu backflush ciklu vēlreiz bez tīrīšanas līdzekļa 5 reizes. Ieteikums! Par ja jūtat, ka ūdens joprojām izskatās balts un ziepjains, varat turpināt backflush bez tīrīšanas līdzekļa, līdz ūdens izskatās skaidrs un tīrs.
- Kad esat pabeidzis, atkal notīriet portafilteri, ievietojiet atpakaļ parasto filtru un tagad esat gatavs pagatavot espresso!
Grabējošs rokturis pēc backflush
Daži cilvēki uzskata, ka rokturis var sākt čīkstēt pēc tam, kad ir veikta atpakaļskalošana. Tas ir pilnīgi normāli un ir saistīts ar to, ka komponenti ir izžuvuši no tīrīšanas līdzekļa. Pēc dažām pagatavošanas reizēm problēma vajadzētu atrisināties pati, jo kafijas eļļas nodrošinās zināmu eļļošanu. Par Ja problēma nepazūd, varat ieeļļot kameras mehānismu ar pārtikas drošu eļļošanas līdzekli. Mūsu ieteicamais eļļošanas līdzeklis ir Molykote 111 compound (silikona smērviela).
Cik bieži jāveic atpakaļskalošana?
Ieteicamā biežums var atšķirties atkarībā no tā, cik bieži jūs izmantojat espresso aparātu un no ražotāja uz ražotāju. Tāpēc vispirms pārbaudiet, kas ir norādīts jūsu lietošanas rokasgrāmatā.
Mūsu vispārējais ieteikums, pamatojoties uz ikdienas lietošanu:
- Veikt 5 atpakaļskalošanas ciklus tikai ar ūdeni. (Ikdienā)
- Veikt visu atpakaļskalošanas procesu ar tīrīšanas līdzekli. (4-6 nedēļu intervāls)
Ieteikumi, kā uzturēt savu espresso aparātu
Lai saglabātu savu espresso aparātu labā stāvoklī un izvairītos no problēmām, kas var ietekmēt kafijas garšu un kvalitāti, ievērojiet šos ieteikumus:
- Izmantojiet pēc iespējas labāku ūdeni.
- Notīriet un nosusiniet dušas galviņu. (Ikdienā)
- Veikt 5 atpakaļskalošanas ciklus tikai ar ūdeni katru dienu (tās dienas, kad izmantojat mašīnu / ikdienā).
- Atstājiet filtru grozus un portafiltrus tīrīšanas līdzeklī un karstā ūdenī (4-6 nedēļu intervāls)
Kopsavilkums
Atpakaļskalošana ir svarīga daļa no jūsu espresso aparāta tīrīšanas un tā uzturēšanas labā stāvoklī. Regulāri veicot atpakaļskalošanu, jūs varat saglabāt to tīru un labā stāvoklī, vienlaikus izvairoties no vecajām kafijas atliekām un nogulsnēm, kas var nosēsties uz dušas galviņas un traucēt ūdens plūsmu. Tāpēc ir svarīgi, lai jūs veiktu atpakaļskalošanu savam espresso aparātam, lai saglabātu to tīru un labā formā, lai jūs varētu izbaudīt labu un uzticamu tasi espresso katru reizi, kad pagatavojat.