Hoppa till innehåll
Så navigerar du smakerna av espresso - Tips för att undvika sur eller bitter smak - Barista och Espresso Så navigerar du smakerna av espresso - Tips för att undvika sur eller bitter smak - Barista och Espresso

Kā orientēties garšās espresso - Padomi, kā izvairīties no skābas vai rūgtas garšas

Espresso ir dzēriens, ko iecienījuši daudzi apkārtējie Par pasaulē tās unikālās garšas un aromāta dēļ. Bet dažreiz a espresso garša skāba vai rūgta, kas var mazināt šī gardā dzēriena baudījumu. Šajā emuāra ierakstā mēs aplūkosim, kā orientēties garšās espresso un kādus pasākumus var veikt Par tas garšo skābi vai rūgti.

Pirmkārt, ir svarīgi saprast, kas var izraisīt espresso garšot skābu vai rūgtu. Skābs espresso Tas var būt saistīts ar to, ka pupiņas ir grauzdētas pārāk ilgi vai pārāk maz, vai arī brūvēšanas laiks ir pārāk īss. espresso To parasti sauc par nepietiekami ekstrahētu. Rūgts. espresso No otras puses, tas varētu būt tāpēc, ka pupiņas ir pārāk grauzdētas vai brūvēšanas laiks ir bijis pārāk ilgs. 

Pirms ķeramies pie soļiem, sāciet ar to, ka vienmēr izmantojiet vienu un to pašu devu, lai vienlaikus mainītu tikai vienu parametru. Par Ir pārāk daudz dažādu mainīgo lielumu, piemēram, devas, brūvēšanas laika, brūvēšanas temperatūras un maluma rupjuma, tāpēc būs pārāk grūti saprast, kāpēc jūsu espresso negaršo labi. 

Par espresso garšo skābi

Par tu jūti, ka tavs espresso garšo skābi, ir daži soļi, ko varat veikt, lai labotu garšu. Viens no veidiem ir izmantot augstākas kvalitātes pupiņas un pārliecināties, ka tās ir svaigas. Par Ja pupiņas ir pārāk vecas, tās var būt zaudējušas savu dabisko saldumu un skābumu. Varat arī pielāgot malumu, lai iegūtu espresso kas ir mazāk skābs. Smalkāks malums var palīdzēt samazināt skābumu. 

Mērs

  • Smalkāks malums (paildzina brūvēšanas laiku)
  • Palieliniet brūvēšanas temperatūru (ieteicams no 93 līdz 96 grādiem)
  • Pērciet tumšāk grauzdētas espresso pupiņas (parasti tās ir vieglāk pagatavot ar tumšāk grauzdētām pupiņām) 

Klikšķis šeit Par tev vajag labu kafiju!

Par espresso garšo rūgti

Par tavs espresso Ja jūsu kafija garšo rūgta, varat veikt arī pasākumus, lai labotu garšu. Viens no veidiem ir izmantot augstākas kvalitātes pupiņas un pārliecināties, ka tās ir svaigas. Par Ja pupiņas ir pārāk grauzdētas, kafijai var būt piedeguma vai rūgtuma garša. Varat arī pielāgot malumu, lai iegūtu espresso kas ir mazāk rūgta. Rupjāks malums var palīdzēt samazināt rūgtumu.

Mērs

  • Rupjāk malums (īsina brūvēšanas laiku)
  • Samaziniet brūvēšanas temperatūru (ieteicams no 93 līdz 90 grādiem)

Klikšķis šeit Par tev vajag labu kafiju!

Vispārīga informācija Par alus brūvēšana

Lai gūtu maksimālu labumu no sava espresso Ir svarīgi arī lietot pareizu kafijas un ūdens daudzumu. Vispārēja vadlīnija ir lietot divreiz vairāk. espresso kā izmantotā kafijas gramu daudzums. Tas ir, parastam dubultajam espresso tiek izmantoti aptuveni 18 g svaigi maltas kafijas, un ar to jums vajadzētu censties sasniegt aptuveni 36 g. espresso. Par Ja lietojat pārāk daudz kafijas vai pārāk maz ūdens, tas var ietekmēt jūsu kafijas garšu espresso un jūtos pārāk intensīva. 

Cik svarīgs ir brūvēšanas laiks

Faktiskais laiks, kas nepieciešams, lai iegūtu vēlamo summu espresso spēlē lielu lomu. Par Ja brūvēšanas laiks ir pārāk īss, espreso garšos skābi un Par Ja laiks būs pārāk ilgs, tam būs rūgta garša. Vispārēja vadlīnija ir tāda, ka tam vajadzētu aizņemt apmēram 20–30 sekundes. Par Tev vajadzēja mazāk nekā 20 sekundes, lai dabūtu 36 g. espresso Jums vajadzētu malt smalkāk, līdz iegūstat no 20 līdz 30 sekundēm. 

Cik daudz kafijas man vajadzētu lietot?

Parasti dubultajai espreso porcijai ņem apmēram 18 gramus, bet vienai porcijai – apmēram 10 gramus. Protams, var derēt arī lielāks un mazāks daudzums, taču ir svarīgi pieturēties pie mēra, lai, cenšoties sasniegt labu rezultātu, neieviestu vairākus mainīgos lielumus. 

Izmantojiet svarus!

Ātrs veids, kā iegūt labus rezultātus, ir izmantot svarus. Tādā veidā jūs varat izmērīt un saprast, kas jums jāmaina. 

Soli pa solim sniegta instrukcija: 

  1. Iesveriet portafiltrā 18 g kafijas.
  2. Novietojiet svarus zem kafijas krūzes, sāciet brūvēt kafiju un nesteidzieties!
  3. Kad esat sasniedzis 36 g espresso pārtraukt brūvēšanu un taimeris.
  4. Par laiks bija mazāks par 20 sekundēm. Samaļiet smalkāk un mēģiniet vēlreiz.Par laiks pārsniedza 30 sekundes. Samaļiet rupjāk un mēģiniet vēlreiz. 
  5. Kad esat sasniedzis piemērotu laiku ar pareizo daudzumu, bet dzēriens joprojām garšo skābi, mēģiniet palielināt brūvēšanas temperatūru. Par Tas garšo rūgti, pamēģiniet gultas brūvēšanas temperatūru. 

Tā kā viss ir atkarīgs no pupiņu kvalitātes, jums būs jāeksperimentē, taču ar šo rokasgrāmatu jūs varat ātri sasniegt samērā labu rezultātu un pēc tam veikt nelielas izmaiņas, lai iegūtu vislabākos iespējamos rezultātus. 

Klikšķis šeit Par Tev vajag kafijas svarus!

Noslēgumā jāsaka, ka ir svarīgi izmantot augstas kvalitātes pupiņas, pārliecināties, ka tās ir svaigas, un izmantot pareizo kafijas un ūdens daudzumu, lai iegūtu maksimālu labumu no kafijas. espresso. Par tavs espresso garšo skābi vai rūgti, varat pielāgot malumu vai brūvēšanas laiku, lai labotu garšu. Ar pareizo tehniku un nelielu pieredzi jūs varat ātri kļūt par meistaru perfektas espresso pagatavošanā un baudīt tās izsmalcinātās garšas un aromātus.

Back to top