Tā tu vari orientēties garšās espresso - Padomi, kā izvairīties no skābas vai rūgtas garšas
Apr 06, 2023
Espresso ir dzēriens, ko mīl daudzi visā Par pasaulē tā unikālās garšas un aromāta dēļ. Bet dažreiz espresso var garšot skābi vai rūgti, kas var samazināt baudu no šī izsmalcinātā dzēriena. Šajā emuāra ierakstā mēs aplūkosim, kā orientēties espresso garšās un kādas darbības var veikt Par ja tas garšo skābi vai rūgti.
Pirmkārt un galvenokārt ir svarīgi saprast, kas var izraisīt espresso garšu skābu vai rūgtu. Skāba espresso var būt rezultāts tam, ka pupiņas ir grauzdētas pārāk ilgi vai pārāk maz, vai arī ka pagatavošana ir bijusi pārāk īsa. espresso jomā to parasti dēvē par nepietiekamu ekstrakciju. Rūgta espresso var, savukārt, būt saistīta ar to, ka pupiņas ir grauzdētas pārāk daudz vai ka pagatavošanas laiks ir bijis pārāk ilgs.
Pirms mēs pārejam pie darbībām, sāciet ar to, ka vienmēr izmantojiet to pašu devu katru reizi, lai jūs mainītu tikai vienu parametru vienlaikus. Par jo ir pārāk daudz dažādu mainīgo, piemēram, deva, pagatavošanas laiks, pagatavošanas temperatūra un malšanas pakāpe, būs pārāk grūti saprast, kāpēc jūsu espresso negaršo labi.
Par espresso garšo skābi
Par ja jūs jūtat, ka jūsu espresso garšo skābi, ir dažas darbības, ko jūs varat veikt, lai labotu garšu. Viens veids ir izmantot augstas kvalitātes pupiņas un pārliecināties, ka tās ir svaigas. Par ja pupiņas ir pārāk vecas, tās var zaudēt savu dabisko saldumu un skābumu. Jūs varat arī pielāgot malšanas pakāpi, lai iegūtu espresso, kas ir mazāk skāba. Smalkāka malšana var palīdzēt samazināt skābumu.
Darbība
- Malt smalkāk (palīdz ilgākam pagatavošanas laikam)
- Paaugstināt pagatavošanas temperatūru (ieteikums no 93 līdz 96 grādiem)
- Pirkt tumšāk grauzdētas espresso pupiņas (parasti vieglāk pagatavot ar tumšāk grauzdētām pupiņām)
Klikšķiniet šeit Par jūs atradīsiet labu kafiju!
Par espresso garšo rūgti
Par ja jūsu espresso garšo rūgti, jūs varat arī veikt darbības, lai labotu garšu. Viens veids ir izmantot augstas kvalitātes pupiņas un pārliecināties, ka tās ir svaigas. Par ja pupiņas ir pārāk daudz grauzdētas, tas var padarīt kafiju garšot apdeguši vai rūgti. Jūs varat arī pielāgot malšanas pakāpi, lai iegūtu espresso, kas ir mazāk rūgta. Rupjāka malšana var palīdzēt samazināt rūgtumu.
Darbība
- Malt rupjāk (palīdz īsākam pagatavošanas laikam)
- Samazināt pagatavošanas temperatūru (ieteikums no 93 līdz 90 grādiem)
Klikšķinietšeit Par jūs atradīsiet labu kafiju!
Vispārīgi par Par pagatavošanu
Lai iegūtu vislabāko no jūsu espresso ir svarīgi izmantot pareizu kafijas un ūdens daudzumu. Vispārējā vadlīnija ir ņemt divreiz vairāk espresso nekā gramu kafijas, ko izmantojat. Tas nozīmē, ka normāla dubultā espresso izmanto apmēram 18g svaigi maltas kafijas, un ar to jūs cenšaties iegūt apmēram 36g espresso. Par ja jūs izmantojat pārāk daudz kafijas vai pārāk maz ūdens, tas var ietekmēt garšu jūsu espresso un tas var šķist pārāk intensīvs.
Kā pagatavošanas laiks ietekmē
Pašreizējais laiks, kas nepieciešams, lai iegūtu vēlamo daudzumu espresso, spēlē lielu lomu. Par pagatavošanas laiks ir pārāk īss, kafija garšos skābi, un Par laiks ir pārāk garš, tas garšos rūgti. Vispārēja vadlīnija ir, ka tam jāņem apmēram 20-30 sekundes. Tātad, ja Par jums vajadzēja mazāk par 20 sekundēm, lai iegūtu 36g espresso, jums vajadzētu malt smalkāk, līdz nonāksiet starp 20 un 30 sekundēm.
Cik daudz kafijas man vajadzētu izmantot?
Mēs parasti sakām apmēram 18 gramus divkāršai espresso un apmēram 10 gramus vienai porcijai. Protams, var darboties arī lielākas un mazākas devas, šeit ir svarīgi palikt pie noteiktas normas, lai jūs neievadītu vairākas mainīgās, kad mēģināt iegūt labus rezultātus.
Izmantojiet svarus!
Ātrs veids, kā iegūt labus rezultātus, ir svari. Tādā veidā jūs varat izmērīt un saprast, ko mainīt.
Solī pa solim ceļvedis:
- Izmēriet 18g kafijas portafiltrā
- Novietojiet svarus zem kafijas tases un uzsāciet pagatavošanu un sāciet skaitīt laiku!
- Kad esat sasniedzis 36g espresso, pārtrauciet pagatavošanu un laika skaitīšanu.
- Par laiks bija zem 20 sek. Malt smalkāk un mēģiniet vēlreiz. Par laiks bija virs 30 sek. Malt rupjāk un mēģiniet vēlreiz.
- Ja esat sasniedzis labu laiku ar pareizu daudzumu, bet joprojām garšo skābi, mēģiniet paaugstināt pagatavošanas temperatūru. Par ja tas garšo rūgti, mēģiniet samazināt pagatavošanas temperatūru.
Jo viss ir atkarīgs no tā, cik labi ir pupiņas, jums būs jāizmēģina, bet ar šo ceļvedi jūs varat ātri nonākt pie salīdzinoši labiem rezultātiem un pēc tam veikt nelielas izmaiņas, lai iegūtu pēc iespējas labākus rezultātus.
Klikšķiniet šeit Par jums nepieciešami kafijas svari!
Kopsavilkumā ir svarīgi izmantot augstas kvalitātes pupiņas, pārliecināties, ka tās ir svaigas, un izmantot pareizu kafijas un ūdens daudzumu, lai iegūtu vislabāko no jūsu espresso. Par ja jūsu espresso garšo skābi vai rūgti, varat pielāgot malšanas pakāpi vai pagatavošanas laiku, lai koriģētu garšu. Ar pareizu tehniku un nedaudz pieredzes jūs varat ātri kļūt par meistaru, pagatavojot perfektu espresso un izbaudot tās izcilās garšas un aromātus.